Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 131
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
ОЕСР - обучение в електронна среда от разстояние.

Sparkles, не искаш присъствено, не искаш дистанционно, СФО е твърде крайно...Сигурно нямаш търпение детето да навърши 16.
Искам ваканция докато си оправят пандемията Simple Smile И социалната функция на училището ми е по-важна от образователната, като няма да е като хората мога и без двете функции.

# 631
А пък тия, дето застъпват за ДО само - вие как ще докажете, че имате кристална топка, и че всички ще се изпонатръшкат заразени на втората седмица?? Не мисля, че можете да го докажете, а просто се опирате на страховете си и искате и останалите да прихванат!

Защо не приемем, че болните са основно циганите, които не вземат никакви мерки, и пак ще са си такива. И че рискът не е 101% навсякъде?  Ами, аз съм жив човек, и за мен не е приемливо да живея постоянно в небивал страх! Нося си маската, разредили сме се в офиса, на барове и молове не ходя. Ама живея. Няма да скоча от моста, я?

Ако станат всички болни, ще се предприемат мерки. До тогава, да вземем да мрем от страх, от ужас и от притеснение ли? Ба ... всяко чудо за три дни, нали знаете.

# 632
  • Варна
Много ясно, че не мога "да го докажа". мога да се позова на световния опит, който без изключение сочи точно това. А ти как можеш да ме увериш, че няма да избухне епидемия в училищата? Че няма да има смъртни случаи сред децата и учителите? Не можеш, нали? Или ти си взела кристалната топка? Става дума за живота и здравето на хората, не за нещо друго, така че експериментите могат да почакат. Кое е по-важно от живота на детето ти?????

# 633
Че тя пандемията може да продължи с години.
Директорът на 51. СУ обича телевизионните изяви. Искам да видя думите му, облечени примерно в заповед. А и говори само за повереното му училище. От МОН се очаква решение, което ще засегне значително по-голям брой ученици, в различни населени места, с различни условия.

# 634
Е така е Simple Smile факт

# 635
А пък тия, дето застъпват за ДО само - вие как ще докажете, че имате кристална топка, и че всички ще се изпонатръшкат заразени на втората седмица?? Не мисля, че можете да го докажете, а просто се опирате на страховете си и искате и останалите да прихванат!

Защо не приемем, че болните са основно циганите, които не вземат никакви мерки, и пак ще са си такива. И че рискът не е 101% навсякъде?  Ами, аз съм жив човек, и за мен не е приемливо да живея постоянно в небивал страх! Нося си маската, разредили сме се в офиса, на барове и молове не ходя. Ама живея. Няма да скоча от моста, я?

Ако станат всички болни, ще се предприемат мерки. До тогава, да вземем да мрем от страх, от ужас и от притеснение ли? Ба ... всяко чудо за три дни, нали знаете.
Аз дори не знам дали ще се натръшкат, за това гледам да съм по-скоро позитивина, по-скоро ме притеснява че децата ще бъдат тествани с какви ли не съмнителни тестове, ще се играе на иди ми - дойди ми с ДО и това ще доведе до карантиниране и мерки, които ни опъват нервите и на нас възрастните. Отделно при всеки банален вирус с тия съмнения за ковид ако ЛЛ не е читав може да ни кара да се тестваме непрекъснато.

# 636
  • Варна
Че тя пандемията може да продължи с години.
Ами може, да. Затова "юруш на маслините, пък за последствията ще мислим после" не е най-добрата стратегия.

# 637
Имах предвид предложението:
Искам ваканция докато си оправят пандемията

# 638
Имах предвид предложението:
Искам ваканция докато си оправят пандемията
Мисля че не толкова лоша идея. Пандемия означава голяма опасност, всеки трябва да има право да намери най-безопасното място за своето семейство според своите разбирания, физически най-благоприятно за детето, с най-малки разходи за домакинството, ако  е с намалени разходи и т.н. Ако детето е във ваканция и част от членовете на семейството са безработни както е в момента за много българи ще е възможно семейството да оцелее без да се съобразява с външни изисквания.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 15:41 от Sparkles

# 639
" мога да се позова на световния опит, който без изключение сочи точно това."

аз и предния път споменах, че България НЕ е светът. Най-малкото, защото в Бг вече сме карали такъв вирус, та вероятно от нас голяма част имаме устойчивост. затова и не се разболяваме толкова.
The name of the virus is "CoV-2008 / Bulgaria".

https://www.novinite.com/articles/205519/Experts%3A+Bulgarians+H … ronavirus+in+2008

# 640
  • София
Защо не приемем, че болните са основно циганите, които не вземат никакви мерки, и пак ще са си такива.

JoyJoyJoyJoyJoy Ох, търкалям се вече, честно. Какво значи да го приемем това, имаш предвид да си измислим, да си внушим, да се самоизлъжем, или чрез някаква масова хипноза да се действа? Щото ежедневно се дава справка за болни и починали и такава тенденция не се наблюдава.

П.С. Сега видях и тая щуротия за прилепа, дето 2008ма изкарал Сарс ковид и затова сме защитени, божкеее, по-добре извънземните да дойдат Joy Симидчиев цял живот има да се срамува за тая тъпотия, дето изтресе в национален ефир, без доказателства, без връзка с нищо.
И бтв, няма такова нещо като "не се разболяваме толкова". Баш си се разболяваме, ама някои предпочитат да живеят с широко затворени очи.

# 641
  • Бургас
аз и предния път споменах, че България НЕ е светът. Най-малкото, защото в Бг вече сме карали такъв вирус, та вероятно от нас голяма част имаме устойчивост. затова и не се разболяваме толкова.
The name of the virus is "CoV-2008 / Bulgaria".

https://www.novinite.com/articles/205519/Experts%3A+Bulgarians+H … ronavirus+in+2008

Да, те само българите са го карали и някакси не се е разпространил в целия свят.

# 642
търкаляй се, или отслабни.
значи, че в Кюстендил огнището беше в циганската махла, не в жилищен квартал.

# 643
Като почнете с липса на сапун.. Ами купи. Всяко дете да донесе по един сапун. Никой родител няма да се разори.
Сапунът е най-малката грижа.
И дезинфектант може да си купи всеки клас. На кой родител ще му се посвиди по 1-2 лв. месечно?Ама училището да му мисли. Като училището няма пари достатъчно, родителите ще помагат в името на децата си.

Може, разбира се. Може и сменен режим за хигиенисти да организират. Родителите, де. Та като купуват дезинфектанти (не зная откъде ги измисли тези 1-2 лв. месечно, по-скоро говорим за 50-90лв. месечно, нали се разбрахме, че ще се чисти сериозно - и да, не всички ще се включат, но не това е важното) да осигурят и използването им. А като са тръгнали и учителски смени могат да дават. И изобщо - за какво ли е училището при това положение? Вместо да ходят да го обгрижват на сменен режим няма ли да е по-добре всеки да обгрижва собственото си дете в домашна обстановка, пък учителите да помагат / участват според възможностите си (ДО)?

1-2 лв. месечно от дете прави точно 50-60 лв. за класа. Ама нали трябва да се заяждаме.

# 644
  • Варна
значи, че в Кюстендил огнището беше в циганската махла, не в жилищен квартал.
Ахъм, и Кюстендил е България, така ли? Навсякъде само цигани са болните? В цял свят също. В детските градини също циганчета бяха заразени? Да бе, как не сме разбрали досега, че това е вирус, който ходи по циганите.
Да те светна - няма въздушно-капкова инфекция, която да се локализира в определен квартал. Това не е хепатит.

Общи условия

Активация на акаунт