Отговори
# 360
Ванеса  като гледам не са влязли все още в регулярни, но се подготви, момента е много близо 😊 Отиди да те видят, най вероятно ще ти предложат да останеш дори ако все още разкритието е от сорта на 2-3 см. Остани там...ще се чувстваш по спокойна, защото ще си в добри ръце❤ Ако все пак решиш да се прибереш у дома, легни и си почивай. Ще са ти нужни много сили 😘 Изпращам ти много положителна енергия и ти пожелавам тази вечер да си гушкаш бебето! Лекичко ти завиждам 😉
Благодаря за пожеланията и положителната енергия 💕 Прегледаха ме, едва един см разкритие и 30% изгладена шийка. Надявам се поне прегледа за разкритие ( неприятно си е ) да спомогне за по-бързото раждане. Казаха да се върна когато контракциите станат на 4-5 мин. ако не искам да остана за наблюдение, предпочетох да се прибера.

# 361
Добре си направила, аз съм с 50% скъсена шийка и 2 см. Само дето моите контракции почват и спират😩 сега си почивай много и не забравяй да пиеш вода.

# 362
аз си свалих приложението по - долу , въпреки че не знам какво е това контракция, мн лесно се работи с него, изписва дата, час и продължителност на контракциите

И аз това съм изтеглила но нз как да ги засичам все още не съм сигурна как са като почне стягането почват болките долу ниско и в кръста но нз колко са дълги трябва да пробвам засичането ма като не съм сигурна дали е това или не нз изобщо дали ще ги засичам или ще чакам да стане нещо нетърпимо или водите да изтекат или тапата да падне нз нещо да се случи

и аз не знам, аз дори и подготвителни не усещам, никакво стягане нищо...надявам се всичко да започне с изтичане на води и да разбера,че е това Wink

# 363
Ванеса, според мен също трябва да звъннеш. Желая ти успех!
Брояч на контракции има във Фея, както и безплатно в Pregnancy+.

На мен в Pregnancy+ ми иска да платя 4,49. Ти някога нещо заплащала ли си в това приложение? Да не е да имаш някой премиум пакет?

Много странно, не съм плащала нищо в приложението.

Аз болезнени контракции не съм имала все още, само стягания. Но аз имам време, де.

# 364
Свалих първото безплатно приложение с висока оценка, което видях:

Много лесно и бързо се включва. По-лесно е ,особено като е тъмно и няма как да търся лист и химикал. Макар че предния път не съм се сещала да ползвам такова, но тогава беше толкова хубава, лека и спокойна бременност, без странични ефекти ( с малко изключения за кратко) ,че не съм се чудил кое какво е.

# 365
  • Пловдив
Бях и аз днес на тонове и преглед. Тоновете са чудесни, разкритие нямам, изследванията също са отлични. Корема ми бил много малък и се учуди, че бебчето си е в норма - 2,500кг /35+3/, но все пак ми изписа Дузофарм за кръвотока на бебето. Каза да не се притеснявам, всичко е наред, но да ги пия. Имам му доверие и не съм притеснена, да питам някой друг пие ли такива хапчета?
Пия магнерот от 30та седмица, сега ми допълни но-шпа, витамин С и този Дузофарм. Но щом е преценил, ще пия. Иначе имам леки безболезнени контракции, които са си характерни за момента.

# 366
Здравейте момичета!
Честито на мамите, които вече изминаха целия път и гушкат рожбичките си. Аз вече нямам търпение. Днес ми падна тапата. Знаете ли до колко време най-много се очаква да се случи раждането? Питам , защото имам надежда да имам поне още седмица 😊, че докторката ми е в отпуска.

# 367
Момичета, аз се чудя кой е по-добрия вариант. Да ти изтекат първо водите или да започнат контракциите. Досега не се бях замисляла, но май и двете да се случат едновременно не се случва често. На мен акушерката ми каза ако ми изтекат водите-веднага в болницата, а ако имам само контракции, да изчакам да станат на 5 мин. и равни интервали и тогава.
Родилите естествено майки, при вас как започна раждането, с изтичане на водите или с контракции?

П.П. Още не знам как ще се справяме с две котенца и бебе, но предстои да разберем.

Бях и аз днес на тонове и преглед. Тоновете са чудесни, разкритие нямам, изследванията също са отлични. Корема ми бил много малък и се учуди, че бебчето си е в норма - 2,500кг /35+3/, но все пак ми изписа Дузофарм за кръвотока на бебето. Каза да не се притеснявам, всичко е наред, но да ги пия. Имам му доверие и не съм притеснена, да питам някой друг пие ли такива хапчета?
Пия магнерот от 30та седмица, сега ми допълни но-шпа, витамин С и този Дузофарм. Но щом е преценил, ще пия. Иначе имам леки безболезнени контракции, които са си характерни за момента.
Може да е часове, дни или седмици, така съм чувала. Скоро на една приятелка, преди да й дойде датата за секциото, й падна тапата, но устиска 4-5 дни, мисля, до секциото. Всичко ще се случи когато трябва!Успех!

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 13:49 от AnMary

# 368
  • София
Лично според мен, по-добрият вариант е да не изтичат водите, защото изтекът ли, както ти е казала АГ, трябва да отидеш в болницата. Мисля, че е много по-спокойно да се изкара някакъв по-дълъг период вкъщи и, когато вече зачестят контракциите да се отиде в болницата Relaxed

# 369
На мен с първото раждане, първо ми изтекоха водите. Докторът каза, да не се притеснявам, имало много време. Можело да е  до 72часа. От Благоев пътувах до Банско, от там до София и постоянно си текоха. Контракции почти никакви. Родих след 1ден и половина.
Момичета, аз се чудя кой е по-добрия вариант. Да ти изтекат първо водите или да започнат контракциите. Досега не се бях замисляла, но май и двете да се случат едновременно не се случва често. На мен акушерката ми каза ако ми изтекат водите-веднага в болницата, а ако имам само контракции, да изчакам да станат на 5 мин. и равни интервали и тогава.
Родилите естествено майки, при вас как започна раждането, с изтичане на водите или с контракции?

П.П. Още не знам как ще се справяме с две котенца и бебе, но предстои да разберем.

# 370
  • Пазарджик
До колкото си спомням с първото раждане, когато ми изтекоха водите контракциите се усилиха много. Имах на 5мин с продължителност от минута- две, тапата падна, обадих се АГто и тръгнахме към болницата.
Има из нета етапи на раждане. Много ми бяха полезни. Сега пак се надявам да не тръгна съвсем рано за болницата.
Леле тази вечер не ме оставя бебко. Голямо мятане пада в корема. Май прекалих с вечерята...укротява се само, когато се движа.
Успех мамита!

# 371
Пак нещо се панирах🤔 АГ каза, че ще вземе микробиологията др. седмица т.е аз ще съм 38 г.с   и ако се окаже, че имам гъби🤔🤔🤔, не е ли малко късно?
Аз ще си я питам де, ама след това имам час след 2 седмици 40 г.с   и то ако не съм родила.
Микробиологията за 1 ден ли излиза?

# 372
Да за един ден излиза, но е доста късно наистина...на мен ми я взеха в 35 седмица и се оказах с гъби... Слагах полижинакс глоболи и пак не се знае имам ли, нямам ли...няма и да ми вземат повече секрети 😵

# 373
Мен ми взеха миналата седмица 36г.с и имах бактериална вагиноза каза че не е страшно и слагах свещички вчера ми беше последната нз дали другата седмица когато съм на преглед щв ми взима пак тогава ще съм 38г.с

# 374
Доколкото знам, в 36-38 г.с. задължително се прави МБ, заради предстоящото раждане. Ако се установят стрептококи от група Б е задължително по време на раждане да се приложи АБ на майката, който да предпази бебчето от заразяване. Със сигурност има и други неща, които гледат и ако излезе нещо, взимат съответните мерки, ако има опасност от предаване по време на раждане.
При мен обаче МБ винаги излиза за поне 3 дни...аз я правя в Надежда. Може на други места да не е така.

Общи условия

Активация на акаунт