Отговори
# 375
Момичета, аз се чудя кой е по-добрия вариант. Да ти изтекат първо водите или да започнат контракциите. Досега не се бях замисляла, но май и двете да се случат едновременно не се случва често. На мен акушерката ми каза ако ми изтекат водите-веднага в болницата, а ако имам само контракции, да изчакам да станат на 5 мин. и равни интервали и тогава.
Родилите естествено майки, при вас как започна раждането, с изтичане на водите или с контракции?

П.П. Още не знам как ще се справяме с две котенца и бебе, но предстои да разберем.
При мен раждането започна с контракции, мехурът ми го спукаха на 6-7 см разкритие (нищо не се усеща, освен потичането на водите) и това допринася за усилването на контракциите и по-бързо да се стигне пълното разкритие.
Но предполагам ако се спука спонтанно, още преди да са започнали интензивни контракции, ще е по-различно и пак ще мине време докато започнат и се засилят от само себе си. Wink

# 376
Момичета, аз се чудя кой е по-добрия вариант. Да ти изтекат първо водите или да започнат контракциите. Досега не се бях замисляла, но май и двете да се случат едновременно не се случва често. На мен акушерката ми каза ако ми изтекат водите-веднага в болницата, а ако имам само контракции, да изчакам да станат на 5 мин. и равни интервали и тогава.
Родилите естествено майки, при вас как започна раждането, с изтичане на водите или с контракции?

П.П. Още не знам как ще се справяме с две котенца и бебе, но предстои да разберем.
При първо раждане трябваше да отида в болницата за приемане тъй като бебето закъсняваше с 6 дни.Още при приемането започна изтичането на водите и понеже бях само с 1,5 см разкритие пришпориха нещата със система(която грам не помогна) и накрая ме оперираха след 8 часа.Та моето мнение е,че по-добре е май контракциите да започнат първо Simple Smile

# 377
На мен не са ми вземали МБ сега в края, нито пък е ставало дума.
Нямам наблюдение за водите и контракциите, но май по-добре първо контракциите.

# 378
След изтичане на водите го водят "сухо раждане", което казват че боли повече, защото околоплодните води играят ролята на "смазка". Едно е да си свалим пръстен на сухо, друго е да го намокрим малко или да му сложим сапун......Но все пак е строго индивидуално. А и много рядко се случва бебе да се роди с амниотичния сак. При мен след спукването на мехура самите контракции станаха "парещи".

# 379
И при мен микробиологията, излиза за около 3дни,и аз знам че накрая на бременността е задължително да се пусне за да не се предаде нещо на бебето при нормално раждане. При мен се изолира, кандида и се лекувах с "Залаин" глобули. И не на последно място, честити бебчета, да са живи и здрави и безкрайно щастливи Heart

# 380
Благодаря ви ,момичета.
Т.е като ми звеме микроциологията вэв вторник , ще се обадя до клиниката към края на седмицата, да ми кажат резултата и още в петък ще и звънна на АГ, тъй като след това съм при нея на 18.08 т.е 40 г.с и нямя какво да обсъждам ( ако има.преглед въобще)
Стрептококите имат ли някакви сиптоми🤔?
 Много се ядосах , защотооо последния път я попитах за микробиология, тя вика има време.

# 381
Аз да ви кажа, че попринцип съм привърженик на нормалното раждане, но вече абсолютно разбирам жените които дори без медицински показания избират да родят секцио. Знаеш си датата, подготвяш се, отиваш и после гушкаш бебе. Аз тия дни психически много се измъчих, на ръба съм на някаква истерия и депресия, не мога да остана грам спокойна. Тези глупави болко, които ту се засилват, ти намалят ме побъркаха. Всеки път си мисля, че аха и е дошло времето и те намалят или спрат, на другия ден пак същото... Дразнещо е!
Е, помрънках си, извинете ме, но много ми е криво вече и толкова искам бебето да се роди, че съм кълбо от нерви Confused

# 382
Daisy, два пъти лекувах стрептококи и не - няма абсолютно никакви симптоми. Повечето неща, които се налага да лекуваме са обикновено част от нормалната вагинална/чревна флора и тъй като при бременност имунитетът пада, при някои жени тези бактерии стават "масово" и могат да доведат до инфекция. Затова трябва да ги лекуваме. Други жени нямат никакви подобни проблеми Simple Smile

# 383
  • Пловдив
Vanessa** още малко ти остана, наистина си е напрегнато накрая. Много е горещо, иначе една хубава разходка може да раздвижи нещата Hug

# 384
Vanessa** още малко ти остана, наистина си е напрегнато накрая. Много е горещо, иначе една хубава разходка може да раздвижи нещата Hug
И това допълнително изнервя обстановката, макар че всеки ден подскачам като луда на фитбола ама файда Joy

# 385
  • Denmark
Аз да ви кажа, че попринцип съм привърженик на нормалното раждане, но вече абсолютно разбирам жените които дори без медицински показания избират да родят секцио. Знаеш си датата, подготвяш се, отиваш и после гушкаш бебе. Аз тия дни психически много се измъчих, на ръба съм на някаква истерия и депресия, не мога да остана грам спокойна. Тези глупави болко, които ту се засилват, ти намалят ме побъркаха. Всеки път си мисля, че аха и е дошло времето и те намалят или спрат, на другия ден пак същото... Дразнещо е!
Е, помрънках си, извинете ме, но много ми е криво вече и толкова искам бебето да се роди, че съм кълбо от нерви Confused
Като гушнеш бебето и ще забравиш тези нерви. 😊 Явно му се излиза вече с тези контракции, потърпи още малко. Днес как си?

# 386

Ванесааа разбирам те напълно!!! Аз съм същата!
Всеки ден, всяка вечер, почват, спират...уморих се вече 🥺 идва ми да ида в болницата и да им кажа да ми слагат системата и да се свършва...

# 387
Добро утро, момичета Hug
Тази сутрин все още нямаме майче, което да се е похвалило с бебенце.
Мъжът ми вчера ме изнерви. Чел ли е някъде, съвети ли е получил не знам, ама се прибира вечерта и ми казва да се обличам, за да ходим на разходка, че да можел бебока да слиза надолу.
Ей, че като ми кипна.
Знам, че е прав, ама много мразя някой да ми казва какво да правя.
Посъветвах го да се държи, както до момента, за да не си разваляме отношенията баш накрая на бременността ми Joy

Днес се наградих с 3 чифта удобни обувки от амазон, че са пуснали намаления. Платих с неговата карта Nerd

# 388

Ванесааа разбирам те напълно!!! Аз съм същата!
Всеки ден, всяка вечер, почват, спират...уморих се вече 🥺 идва ми да ида в болницата и да им кажа да ми слагат системата и да се свършва...
В събота съм на преглед отново, ще видя как е разкритието и пак ще говоря с моята АГ по този въпрос.

Като гушнеш бебето и ще забравиш тези нерви. 😊 Явно му се излиза вече с тези контракции, потърпи още малко. Днес как си?
Като вчера... пак едни нерегулярни и неособено болезнени контракции. Ти как си, с теб сме с еднакъв термин?

# 389
  • Denmark
Лайка, с моят приятел вчера имахме същия епизод 😂😂😂 да сме ходели на разходка и стълби, за да тръгне бебето. А на мен ми пареха очите, енергия никаква, запушен нос и отделно имам поне 15 различни болежки в тялото нон стоп през деня. След като му обясних нещата, днес не се опитва да ми казва какво ТРЯБВА да съм правила, а вчера ми направи палачинки с шоколад. 😂

Ванеска, при мен контракции се появяват ако се натоваря през деня и си поболват леко, но нищо сериозно според мен. Мисля, че колкото повече се взираме в тези неща, толкова по-бавно ще се случи. Акушерката ми каза, че е нормално за първо бебе да се преноси малко и че ако тялото не е готово, ако ще и Китайската стена да прекося и по 20 пъти секс да правим и 1000 клека, пак няма да помогне. 😂 Днес съм по-спокойна, наспах се, бебчо си рита, ние ще ходим на огледи за къщи и ако има някоя контракция, й се радвам, но не се тормозя, защото до вчера се чувствах много зле и хич не е добре нито за бебето, нито за нас с таткото да сме изнервени за нещо, което не зависи от нас.
Съчувствам ти, наистина.Confused Скоро, много скоро! Hug

Общи условия

Активация на акаунт