Отговори
# 660
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Милата, съжалявам за преживяванията ви в болницата. Изпитах преди 5 години почти същите неща в родилното, с тази разлика,че не бях секцио, при теб е било мисля по-трудно. Но пък имах епизиотомия и пак ми беше много  болезнено да ставам и да оправям бебето. Първите часове след раждането ми сложиха пластмасова бутилка от мин.вода , пълна с лед между краката. Никой нищо не ми обясни, защо се налага, как и за колко време ,но беше много студено и гнусно.
За липсата на ТОПЛА вода през целия престой вече споменах по-назад в темите......
Също събуждаха бебето с постоянните влизания. За съжаление явно такава е действителността в БГ болниците, дано не съм права и да има изключения. Надявам се и се моля , сега в частната да не изживея същият кошмар като тогава...

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 13:18 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 661
Момичета мислите ли да пробвате бебеносене със слинг за успокоение и за ваше улеснение 😁.  Поръчах си на мама да ми донесе от Италия понеже изяви желание на Чико слинг/раница. Страхотен е , една приятелка го има и пробвах, много удобен ,материала е много нежен и лек и няма нужда да се сменя след 6-ти месец с раница понеже е до 15 кг.

# 662
Аз обмислям да си взема под наем като за началото,защото съм чувала че на не всички бебета им харесва. Дано на бебчо му допадне,защото ми се струва голямо улеснение за бързи разходки,ходене до магазина,консултации и още и още.

# 663
И аз мисля да пробвам със слинг, а ергономична раница ще вземем към 4тия месец.
Ще започнем с еластичен слинг на Ergobaby, пък ако на бебка не й хареса, ще пробваме с друг.

# 664
Имам 3 вида слинг( тъкан лете, есененно зимен май тай и с халка) и съм доволна, не носех баткото, за да го успокоявам, а за улеснение. Той си беше спокойно бебе, но аз винаги правя нещо и ми трябват две ръце. Ако се налагаше да излизам за кратко ( до магазин или да разходя кучето)ползвах слинг само. Когато съм ползвала градски транспорт също, за да е в мен, че не във всеки автобус влиза разпъната количка. А и като излизах по няколко пъти на ден ми дотягаше да смъквам и качвам количката по един етаж всеки път. Количката я махнах на годинката като проходи, но слинга ми вършеше работа и по почивки, пикници и разходки в планината и след това. Има и много удобни ..."седалки", за вече седящи бебета, които се закачат на кръста на родителя, но така и взех такава. Казват, че и те са удобство като се измори детето и трябва да го носиш.

# 665
Лайка, ами носеха ми разни неща,ама то какво по-различно да ми донесат от разни закуски. В стаята и хладилник нямахме, за да поискам поне едно кисело мляко да ми донесат 😐 Иначе не съм плащала за избор на екип. И това се случи в частна болница.

Lovely Wife, съжалявам за преживяното от теб... За съжаление, както вече споменах, това се случи в частна болница в Плевен. Но пък обикновено в частните болници това не е обичайно, знам ли...

# 666
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Уау, в частна билница!?!? Не е истина.... Как не ги е срам... Frowning1

А за тези слингове и раници - може ли някой да сподели линк към такива, които сте закупили или ползвали. Аз не съм имала с първото дете , но звучи наистина удобно....И от каква възраст могат да започнат да се ползват?

# 667
Ужасни преживявания!
Не на всякъде е така. Раждах в държавна болница. Нормално раждане. Идваха да сменят памперси и да къпят бебето. Аз само я кърмех и гледах. Храната беше добре за болница. При секцио не знам как е. Стаята беше топла (зимата) , имахме топла вода постоянно.
 Как може в частна болница такова отношение и условия!!

# 668
Алетея, направо ми става мъчно като чета какво си преживяла. Нормално е да имаш травма. При нас вземаха децата за преповиване и къпане. Носеха ни АМ да ги храним. При нас нямаше храна, който каквото има, това е. Имаше кетъринг, но не го
ползвахме.
А това в болница да няма типла вода пък е просто... нямам думи. при нас имаше авария за 2 часа само.
Моето детето го хванаха коликите. В комбинация с рефлукс направо е ужас!

# 669
Аз да споделя за днешния преглед - 37 + 4 г.с., бебето е около 3300 гр. Всичко е нормално, не е взело още стартова позиция за излизане.
АГ другата седмица (от 10ти до 17ти) излиза в отпуск. Термина ми е на 21.08 и според мен е най-вероятно точно в този период да родя. Каза, че щял да е наблизо, да му се обаждам, но аз много, много се ядосах. Миналият месец го питах дали ще почива, а той ми отговори, че целия август си е тук. Дано да родя до края на тая седмица и да се приключва (ама едва ли)...

# 670
Моят доктор също така ме прецака,преди месец сме направили уговорка и ходя на прегледи,вчера заяви ,че уикендите и понеделниците го няма😬😬😬😬Днес ходих до Бургасмед в Бургас да видя как стоят там нещата🙄🙄И изпаднах в паника покрай тия тъпотии,но сега вече съм ок.Аз съм 38+1 и сега да ми се сервира тази новина ми дойде в повече.Все пак ми е първо раждане и съм на 38г.😛

# 671
Аз да кажа, че все пак я взимаха за къпане, да не бъда несправедлива. Но въпреки това определено си беше изтощително и то толкова дни 😐 Имаше случаи, в които нервите ми не издържаха, явно и аз съм по-емоционална, ама съм плакала заедно с бебето 😬😀 На изписването гледах като шантава, много се бях наплашила от моето вързопче, беше ме страх да не би и вкъщи да не можем така да се разбираме с нея. Направо си мислех, че ме хваща сериозна следродилна депресия. Но явно аз там като съм била изнервена и съм го прехвърляла и на бебка, те всичко усещат. Вкъщи като поотпочинах малко и се поуспокоих определено сме много по-добре и двете...

# 672
Да споделя с вас и аз сега се връщам от ЖК отслабнала съм 1 кг доктора каза че било предвестник за раждане главичката е в таза бебока е 3050гр сега съм 38+1 г.с и другата седмица пак ще ходя ако не съм родила каза всичко е наред кръвно 120/80 надявам се всичко да бъде наред Heart

# 673
Здравейте,
Връщам се от преглед и тонове. Тоновете ми били като по учебник, а беба е 3400 гр. Относно това в коя седмица съм, в документа, който ми  издадоха пише, че отговаря на 38 г.с+6. Взеха ми и микроиология и другия вторник трябва да обсъдим. Както бях споменавала и преди, вижда ми се късничко.
АГ каза , че се надява другата седмица да родя, тъй като  ако стане много голяма  ще е зор за моите размери( малка съм).
Каза,че имам големичко бебе и доста води и нямала идея къде съм ги сложила, тъй като корема ми бил много малък.
Терминът ми е 24.08 и по моите сметки май беба върви 1 седмица напред 🤔

# 674
А за тези слингове и раници - може ли някой да сподели линк към такива, които сте закупили или ползвали. Аз не съм имала с първото дете , но звучи наистина удобно....И от каква възраст могат да започнат да се ползват?

Летен шал от тук:
Скрит текст:
Май тай слинг от тук: Слинг (прост) с халка е от сестра ми и не знам от къде го е поръчвала.
Горните два линка са едни от най-сносните цени.( поне бяха, сега може да има конкурентни) Доволна съм от качеството и на двата, както и на комуникацията при поръчка.
В сайтовете има инфо кой от кога е удачно да се ползва, има материи съобразени със сезоните, снимки, клипове Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт