СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 89 478
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Т.е. има вероятност учител да откаше букет, въпреки че формулировката на съобщението дори не го изключва това цвете в този ден? Сам по себе си актът на благотворителност не изключва автоматично цвете за учителя. 

# 106
Няма такава вероятност.

# 107
И аз бях забравила за тази инициатива. Синът ми взе цвете. Взе и за благотворителност. Двата акта са възможни едновременно, като нито един от тях не е задължителен.

# 108
При нас класният изпрати програмата, въпреки обещанието, че г-жа Рачева няма да преподава на 6 клас, пак тя е определена. И по ИИ ни е сменена учителката, децата много я харесаха, но тази година ще ни е Симов. И по немски ще сме нов учител, някой има ли инфо за Мариана Караджова?

На нашия клас по немски 6 и 7 клас беше Караджова, мога да ви препоръчам да се записвате на курс по немски.

# 109
  • София
Създадох група във фейса за 8-12 клас за родители и ученици от СМГ за учебници втора ръка. Който иска може да се присъедини, ако вече не се е снабдил с учебници или има такива от предходни години за продаване.
"Борса за учебници СМГ 8-12 клас"

# 110
  • София
Създадох група във фейса за 8-12 клас за родители и ученици от СМГ за учебници втора ръка. Който иска може да се присъедини, ако вече не се е снабдил с учебници или има такива от предходни години за продаване.
Супер! Опитах се да я намеря, но не ми излиза.
Може ли линк?

# 111
  • София

Много благодаря Zazu! Аз открих обаче, че между 9 и 10 клас от тази и миналата година няма много припокриване на учебниците, само математиката на Регалия, Изобразително изкуство и Музиката, както и езиците, все пак е нещо, а и сборниците по математика сигурно са същите. По доста от предметите са се преориентирали към други издателства. Но групата ще е полезна, не се съмнявам.

Успешна година на децата! Да са здрави и щастливи!

# 112
  • София
Просто се притеснявах да не наруша някое правило тук и затова не дадох линк. Ето я:
https://www.facebook.com/groups/2394790760817103/

# 113
  • София
Седмична програма по класове за учебната 2020/2021

# 114
  • В офиса
Ще питам сигурно нещо много тъпо, но защо в 12-и клас химия учат само Е паралелка? Ясно, че кандидатстващите медицина и олимпийците си учат извън училище, но химията е супер наука, отделно че преподавателите в СМГ са на ниво. Можеха да им спестят география например.

# 115
  • София
Хич не е тъпо, съвсем на място си е въпросът и е странно:) Само те имат химия и всъщност този час им е в повече (всички останали часове са като на другата немска паралелка). Може би защото Толев им е класен, ама не ми е ясно как е влязло официално в програмата.
Иначе геогафията явно не могат да им я спестят, щото така е зададена по програма (моят човек също с радост би я заменил).

# 116
  • София
По старата програма /по която е настоящият 12-ти клас/ в 12-ти клас не се учат химия и биология, освен ако не са профил. А в случая, тъй като е само един час седмично, може би е някакъв ФУЧ/СИП.
Географията няма как да им спестят, защото е част от задължителната общообразователна подготовка.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 14:42 от sanaka

# 117
  • в страната на чудесата
Как е решен въпросът със школите? Има ли смесени класове и ако да - как реагират родителите?
Това във връзка с ковид-неата. Ако някой реши да отговори, ще е много полезно за мен.

# 118
Подочух слухове, че май дистанционно ще бъдат, но нищо не е сигурно.

# 119
  • София
И моето дете каза,че май ще е дистанционно.Ще разберем на родителската среща във вторник. Аз лично искам присъствено да е и нямам против смесването на класове.

Общи условия

Активация на акаунт