СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 89 498
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
През изминалата година видях, че подготовката по всички предмети е отлична. Дори по физическо. Абонаментът за Уча.се не се ползва. Досадното до четвърти клас ЧО се превърна в два любими предмета благодарение на учителките, а не на видът на учебниците. 
Курс по БЕЛ ще има в седми клас, защото оставането в СМГ минава през отлично представяне по БЕЛ на НВО, а аз не съм човек, който няма да предизвика безредици, ако се опита да обясни нещо.

# 196
Следя подготовката по БЕЛ цяла година. Синът ми е с най-висок успех на дир контролно от випуска (според преподавателя) тази година и все пак мисля да посещават курс по БЕЛ. Презастраховане или не доколкото разбрах летвата е доста висока след 7 клас. При нас не е ясно дали ще се остава след 7 клас в СМГ, децата ще си решат.

# 197
Еми колкото и да е висока тая летва, с 99 по бел и 100 по мат само с училищна подготовка стига и за немските паралелки Simple Smile. Ако учителят по бел в училище е добър, то допълнителен курс може да доведе до объркване (често се случвало дете в час да каже, че частната му учителка друго казвала по някой си въпрос), преумора или пренавиване на детето, т.е. обратният ефект хич не е за подценяване.

# 198
Не мога да преценя колко е добър преподавателят ни, защото не съм специалист в областта, но от една школа ми казаха, че имат доста записани смегейци и нас не могат да ни приемат. Ако е  много уморително ще спрем школата...не пречи да се пробва.

# 199
Да, истината е, че почти всички смг-ейци ходят на курсове по бел в 7 клас. Някои започнаха още от 6-ти клас. По математика ходят малък брой деца. Мисля, че моята беше единствен ентусиаст без курс/частен учител по бел. Признавам, че спокойствието ми идваше и от факта, че още от 6-ти клас си знаеше, че не желае да остане в смг и не гонеше космически бал, той просто се случи.

# 200
По отношение на БЕЛ- и при двете ми деца подготовката по БЕЛ в СМГ не беше на добро ниво. Самите те искаха и прецениха, че имат нужда от допълнителни уроци. Не става дума за презастраховане. А дали човек да рискува в този важен за образованието на детето момент, е въпрос на личен избор и преценка.

# 201
  • София
Мария, твоето дете без курс изкара 99, други и с курс изкараха под 90. Децата са различни. Нека хората не се заблуждават, че всички ще изкарат по 99 само с училищна подготовка. А и не на всички преподава г-жа Михова. Летвата наистина е висока. Аз бих посъветвала децата в 7 клас да посещават курс по БЕЛ. За математика не виждам смисъл. Подготовката при всички учители е достатъчно добра.

# 202
Ако през учебната 2022/2023 ( или някоя от следващите), от МОН решат да се възползват от възможността на провеждане на интегрален изпит, ситуацията леко ще се промени.

# 203
Тя и да се промени,не ми се вярва да не взимат оценката по БЕЛ.  По другите предмети се учи доста сериозно.

# 204
потвърждавам масово по всички предмети се учи хипер стриктно за периода 5-7 клас. има тук-таме случайни изключения.

# 205
А как децата ви са успели да минат на "новия" режим? Имам предвид, че до 4 клас имат една госпожа, занималня, където пишат домашните и т.н. От 5 клас минават с учител по всеки предмет и самостоятелна подготовка на домашните. Беше ли им голям стрес и как се нагаждат нещата...?

# 206
Това пък изобщо да не Ви притеснява. Всички са щастливи, че са постигнали нещо, за което са се борили. Горди и доволни от себе си са. Всички са в нова среда, опознават се. Всеки ден е интересен и с емоции (поне при моето - само положителни емоции имаше в тези дни).

# 207
Благодаря. Моят ще се бори догодина за местенце, ама от сега ми е заявил, че не иска, защото нямал да има приятели. Ще се убеждаваме тази година колко ще е хубаво там......

# 208
Моето от детската градина на такова текучество на учители е свидетел, че въобще не отрази промяната. Общата подготовка преди това беше затормозяваща и когато можеше - самоподготовката под формата на пълна самостоятелност у дома беше добре дошла.
Учителите им като цяло, в т.ч. зам. директорът на прогимназията подходиха с много добро отношение за добре дошли.  В класът нямаше предварително сформирани групички и въпреки страшно малкото време в присъствен режим не попречи да направят хубав колектив. Донякъде и учителите помагат всеки с всеки да има допирна точка чрез проектите им, така че екипите да бъдат от различни деца. Тази година дори двата класа на водещата математиката си правиха смесени екипи за едно отборно състезание.   

# 209
А как децата ви са успели да минат на "новия" режим? Имам предвид, че до 4 клас имат една госпожа, занималня, където пишат домашните и т.н. От 5 клас минават с учител по всеки предмет и самостоятелна подготовка на домашните. Беше ли им голям стрес и как се нагаждат нещата...?
При нас беше доста голяма драма в 5кл 1ви срок. От гледна точка на това, че до 4кл синът ми посещаваше занималня, учителката им бдеше като орлица над тях. И...в началото на 5кл в СМГ не знаеше от къде да започне като се прибере след у-ще. Нямаше навици за самостоятелно учене. Доста трудно му беше, но от 2я срок нещата започнаха да влизат в релси.

Общи условия

Активация на акаунт