СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 733
  • 990
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Аз пък подкрепям униформите. Дават някакво чувство на принадлежност, решават проблема с аутфита, на мен ми спестяват и пари, а и децата не се делят на кой носи Найки, Адидас и Келвин Клайн и кой не. За съжаление, в новото училище няма. Ама понеже набора е момче, не ми е проблем, той ходи само със спортни панталони и отказва да облече каквато и да е друга нормална дреха. Купувам му всяка година дънки за 1 учебен ден, и това им е слагането за цялата година. Ама може и да се промени и да стане суетен, знае ли човек... На 1 учебен ден не знам дали ще отида, имаме 2 малки ученички, 2 и 3 клас и трябва с тях. Сина ветоятно само ще го закараме, не мисля, че може да си намери училището сам, на другия край на града е😅

# 181
  • София
Нямаме униформи, а училището е старото такова. Нищо чудно госпожицата да поиска да я закарам само за компания до там. И двамата се справят чудесно и сами, ползват ме само като такси 😉

# 182
  • София
Това,че униформите прикриват разликите във възможностите...за мен не е съвсем така.Да, ще сме всички с униформания панталон и елека, ама  един ще е с маратонки за  400 лева, друг с такива за 40, един ще е с посдледен модел  IPhone, друг с евтин и стар китайски, един ще отиде на почивка на Малдивите, друг никъде,  един ще има джобни по 20-30 на ден, друг ще има по 3-4... Разликите няма как да се прикрият, собено при големи ученици. И за принадлежността съм скептична. Ако са толкова горди да носят униформата, показваща на околните, че учат в училище Х, нямаше да мачкат някой неин задължителен елемент на топка  в раницата и да го обличат само на входа на училището при проверка. Лично аз не съм фен на униформите  и се радвам, че децата ми завършиха училище без такива. Но ако пък училището е това, което предлага исканото от детето като обучение, а е с униформи, не бих/ме го подминали заради тях.

# 183
  • София
Аз пък подкрепям униформите. Дават някакво чувство на принадлежност, решават проблема с аутфита, на мен ми спестяват и пари, а и децата не се делят на кой носи Найки, Адидас и Келвин Клайн и кой не. За съжаление, в новото училище няма. Ама понеже набора е момче, не ми е проблем, той ходи само със спортни панталони и отказва да облече каквато и да е друга нормална дреха. Купувам му всяка година дънки за 1 учебен ден, и това им е слагането за цялата година. Ама може и да се промени и да стане суетен, знае ли човек... На 1 учебен ден не знам дали ще отида, имаме 2 малки ученички, 2 и 3 клас и трябва с тях. Сина ветоятно само ще го закараме, не мисля, че може да си намери училището сам, на другия край на града е😅
Аз не знам за ДУ в което униформата да е чак "от до", за да няма пак демонстрация на финансови възможности. Обикновено е просто един елемент, който е задължителен и се носи само от най-малките. Във 2АЕГ има и официална такава-риза, сако и вратовръзка. Ползвали сме я само 1 път, защото дори за първия учебен ден в 8 клас още не беше доставена.

# 184
  • Пловдив
И аз не съм 100% ЗА униформи, ама щом го изискват нямам избор...а никога не съм мислила да избирам училище заради това. Виж, ако можех бих избрала такова дето е само първа смяна Simple Smile  ма много искам.
Ще взема само едно, две неща просто да има, че нищо не се знае...

# 185
  • София
Аз не одобрявам униформи. За радост няма да има в нито едно от трите различни училища, в които учат децата ни. Докато търсех някаква информация за 22 СЕУ и там е имало, но вече няма униформи. Навсякъде едни и същи проблеми с тях - не се харесват на всички, фирмите които ги изработват работят с некачествени материали и цените им са много по-високи. И също масово не се носят. Не навсякъде де, в 125то се носеха всеки ден.

# 186
Тази година за 2 АЕГ има само блузи като елемент от униформа.

# 187
  • София, Лагера
В нашето досегашно училище униформите бяха задължителни и следяха. Хайде, панталоните можеше да смениш, да минеш на дънки, но блузи и суитшърти се носеха.
Аз като цяло съм против униформите, но стига да има някаква мярка в избора на дрехи за училище. Не толерирам къси гащи, които показват изцяло дупето на момичетата, бюстиета, огромни деколтета, както и супер рапърски визии за момчетата. Имах съученичка едно време, метълка, която само дето гола не идваше... късите й гащи бяха като бикини.

Скрит текст:
В офиса имах колежка, млада, която идваше с такива супер къси гащи. На колегите ми мъже им беше неудобно да я гледат. Същото е и с деколтетата. Имах и колежка, която (в офис с климатик) ходеше без сутиен и по фланелка, разбирате ме какво имам предвид.
Някак не е редно. Особено когато си тийн и ти бушуват хормоните.

Не съм против секси дрешките, също и дрехите, които изразяват някаква принадлежност (метъл, рап, ако щеш и свастики и тн) просто не им е мястото в училище.

# 188
Моят от година и половина е много суетен и изобщо не мога да си го представя с униформа. Не иска някакви конкретни марки, но държи сам да си избира дрехите.
Постоянно се кара на малкия, че не обръща внимание на дрехите. Даже оня ден му каза, че ако не се преоблече, няма да излиза с него. Бил с грозна тениска. А дребното уж е Дева, но е лишен от всякаква суета ...Ама и брат му на тази възраст не мислеше за външния вид ..

# 189
  • Пловдив
Ами то може единия да е с 500 лева телефон, другия с 5000, ама някак това се губи, особено, когато са с еднакви елементи на облеклото. При момичетата особено мисля, че има нужда да ходят с човешки дрехи на училище, ако няма униформа, понякога положението никак не е ученическо. Ама май съм старомодна. А за възможностите не знам, може би защото сме в провинцията, може би защото като хора сме над тези неща, ама никое от децата ми не се вълнува от марки на дрехи, обувки, телефони, нито пък им е израз на високо /ниско самочувствие. Даже набора ходи сигурно с най-малко джобни от целия си клас, не е от липса на възможност, просто няма нужда, не му е спаднало самочувствието от това. Сега ще е време да преразгледам въпроса с джобните, че вече сигурно ще му трябват. Вие колко джобни давате?
Като казахте за неподходящи дрехи, братовчедско дете, момиченце, 6 клас, ходи вече от 2 години с ноктопластика, с ужасно дълги нокти, мен това много ме дразни. Преместиха я от градското училище в съседното село, и там я накараха да си ги отреже 😅. Голяма драма беше. Та, понякога, положението е затегнато на неподозирани места. А в на сина ми класа едно момиче на Хелоуин беше отишло с някакъв уникален професионален грим. Ми не са я пуснали в училище, а тя е отказала да го изтрие, струвал 80 лева, та в този ден не е била на училище. Абе луда работа.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 09:19 от luba_rizova

# 190
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята госпожица имаше униформи  и в старото училище, така че е свикнала. В новото училище униформите са абсолютно задължителни. Аз не ги възприемам като "изравняване" на възможностите, а като създаване на чувство за общност, принадлежност, също така зачитане на правила, носене на орговорност, защото твоето поведение се отразява на цялата "институция", от която си част. Да, тук няма скъпи колежи като в Щвейцария, но принципът на униформите е същият. А и тук повечето ЧУ също са с униформи.

# 191
  • София, Лагера
Моят от година и половина е много суетен и изобщо не мога да си го представя с униформа. Не иска някакви конкретни марки, но държи сам да си избира дрехите.
Постоянно се кара на малкия, че не обръща внимание на дрехите. Даже оня ден му каза, че ако не се преоблече, няма да излиза с него. Бил с грозна тениска. А дребното уж е Дева, но е лишен от всякаква суета ...Ама и брат му на тази възраст не мислеше за външния вид ..

А, същата работа сме и ние! Като излизаме винаги пита къде ще ходим, за да съобрази дрехите. В града ходи само с ризи. На пикник може и с фланелки. Що зор виждам да намеря готини цветни ризи!

Отвосно марковите дрехи въобще не го мисля. Има хиляди начини да демонстрираш благосъстояние. Пък и трябва да свикват. Най-важното ми е да се научат, че това с какви средства разполагаш няма никакво значение. И вече са го схванали и двамата. Карам фолксваген, не порше. И хич не страдам!
Забелязвам, че големия забелязва кои деца се "перчат" с възможности Simple Smile Аз самата не харесвам такива хора, очевидно съм му го предала и на него.

# 192
  • София
Mоят обикновено ходи с долнище на анцуг, така му е най-удобно, не се налага да се преоблича за физическото. А и покрай тренировките е свикнал. Доста често все още ми се налага да го връщам да се преоблича, ако ще ходим на гости, на кино, по магазини и той ми се спретне с анцуга Laughing
От повече от година вече не даваме твърда сума джобни, а питаме има ли пари или не и според отговора даваме някакви. Пак заради тренировките - трябва да има в себе си достатъчно за вода и храна, съветваме го да не кара на банички и солети, а да си взима по-питателни неща. Не харчи безразборно, не крие какво си е купил, така че за момента ще продължаваме по същия начин.

# 193
В нашето училище няма униформи, което много ме радва. Има обаче един плакат, закачен на видно място на входа, на който са отбелязани забранени/разрешени дрехи. Забранени са къси панталони и поли с дължина над коленете, скъсани дънки или изсулени такива, горни дрехи, които не покриват кръста, потници. Май това е най-общо. Повече заради момичетата е направено, мисля. Момчетата традиционно си ходят с дънки/спортни панталони и нормална тениска/горнище отгоре.
На първи учебен ден не мисля да ходя. Едно, че си е в същото училище, друго, че не би одобрил. Е, ако беше отишъл някъде в друг град, щяхме да присъстваме.

# 194
Аз пък подкрепям униформите.
И аз, по същите причини.
При нас уж ще има, но не са задължителни за постоянно носене, нито пък някой прави някакви постъпки за шиене или купуване на такива. Бихме си решили много модни проблеми ако имаше униформи Joy

Общи условия

Активация на акаунт