СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 738
  • 990
  •   1
Отговори
# 195
  • София
За джобни давам по 3-4 на ден, а когато се налага да обядва навън - 8 лв. Но наборката е доста спестовна и се справяше с 25 лв на седмица, въпреки, че два дни от седмицата трябваше да обядва навън. Брат й е друга бира, колкото и да му дам, все не му стигат.

# 196
  • София
Аз пък имам изцяло други доводи „за“ униформите.
Тази година за първи път ще сме в тази постановка и искрено се надявам да спестяват 17-те сменени блузи сутрин и вечно надвисналото закъснение. Grinning

# 197
  • София
Добро утро. Ние сме с униформи от първи или втори клас и ме е писнало. Ще съм хепи, ако няма. Моя син е от бързо растящите е познайте колко пари за униформа съм дала...почти всяка година.
За първия учебен ден.. Ако ме искка, ще отида. Дъщеря ми ни отказа още в 6 клас, ако не бъркам, но сина си иска до сега да сме с него. Така че не съм изпускала още негов първи учебен ден. Но на НВО - то само го казарах и ми вика чао. Досрамя го като видя, че пред училището има само деца.

# 198
Ноеми, моето не иска ризи и официални дрехи, но си има някаква негова си представа за хубаво, която не можеш да оспорваш. Тениска с якичка за него е като за 40 годишни и край...С анцуг не мога да го накарам да излезе и в дните с физическо. Винаги е с дънки.
Джобни им дава баща им, не знам колко точно, но голямото е пестеливо и винаги има пари. Малкият прилича в това отношение на мен и изхарчва всичко до дупка.

# 199
  • София
Униформата няма да доближи двете цени на телефоните. Ако някой реши да си го демонстрира, няма да го спре еднаквата тениска.
В първото училище имаха униформи - по-некачествени и скъпи дрехи не съм купувала. Уж задължителни, но никой не следеше, ползваха се за официални поводи, сред които снимки с директора.
В гимназията на баткото им подариха тениски, носи си я с удоволствие, но в къщи.
Джобните зависят от детето и нуждите му. Малката не харчи почти нищо, нямат лафка, рядко ходят някъде да си купуват.
Носи си храна, разменят си даже.
Има някакви пари и от време на време проверявам колко има и съответно добавям или прибирам част от тях. Гимназистът харчи повече, защото хапват групово в някакви пекарни около училището, където са по-скъпи нещата (но са прясно приготвени и с хубави продукти), но не всеки ден. Има и карта, така че може да плаща с нея, с малък лимит е. Носил е и храна от вкъщи. Има някаква мода сред гимназистите за полезна храна от вкъщи.

# 200
  • у дома
Моето си е в същото училище-въобще не ме иска,ама аз ,разграничавайки се от него може да отида.Не за друго,а това е моето училище,което си има традиция и на 1вия учебен ден кани да присъстват и пенсионирани учители,а те са ме учили мен и ме разпознават по име и си говорим и ми е много хубаво...За съжарение всяка година намаляват...

# 201
Някой дали знае как стои въпроса с неносенето на униформи? Имат ли право да не допуснат детето в училище или да го санкционират по някакъв начин? Все пак образованието е задължително. Преди години бях принудена да купя скъпа, грозна и некачествена униформа, която дъщеря ми не носеше. След като всички си купиха контролът спя и никой не се интересуваше, дали децата ги носят. С малките съм решила да се противопоставя на подобен рекет.

# 202
Моят от година и половина е много суетен и изобщо не мога да си го представя с униформа. Не иска някакви конкретни марки, но държи сам да си избира дрехите.
              По този повод - когато отидох да запишем внучката /голямата/ първото ,което видях бяха две хубави момчета с униформени червени блузки и тъмни панталони. Yum Помислих си "то и децата хубави"! В последствие се оказа,че съм видяла двама учители. Imp С униформа бяха и пак изглеждаха елегантни.Не съм обърнала внимание какво е качеството на купуваните в 9-ти клас блузи,но първите  ,които купихме не са мръднали .Само лекичко поизбеляха.На етикета те имаха ...крокодилче.Следващите - не знам.Не съм се интересувала.

Mоят обикновено ходи с долнище на анцуг, така му е най-удобно, не се налага да се преоблича за физическото. А и покрай тренировките е свикнал.
                И нашият ходи така,което става повод ММ постоянно да му се кара.Родителите му не обръщат внимание,но ММ побеснява като го види.Няколко пъти вади ножицата и ги реже на място.Що сме се карали идея нямате.Аз и ММ ,не с детето.Когато ходим из магазините ММ винаги избира дънки или хубави панталони и му купуваме.Дъщерята винаги казва "как така вашите дрехи ги харесва,а това,което купя аз сама все мрънка".Е успя ММ да го научи ,че анцуга е за физкултура.Понякога се връща от у-ще с анцуг,смотал панталоните в раницата и отново се заформя скандал.Оправданието е - последен час физическо.И следва дъъъълга лекция от страна на ММ,че по улиците физическо няма.

Някой дали знае как стои въпроса с неносенето на униформи? Имат ли право да не допуснат детето в училище или да го санкционират по някакъв начин?
                   В 8 кл без униформа ги връщаха от у-ще! Униформата е блузката + тъмен панталон или пола ,с определена дължина.Много къси не допускаха.След това.....всеки както може и с каквото може.

# 203
Аз пък имам изцяло други доводи „за“ униформите.
Тази година за първи път ще сме в тази постановка и искрено се надявам да спестяват 17-те сменени блузи сутрин и вечно надвисналото закъснение. Grinning
Така де, ще си спестим модни проблеми с въвеждането на униформите.

Аз не си представям да не отида с тийнката на първия учебен ден. Тя също каза, че ще се притеснява да е сама там, така че ще досаждам, няма как Laughing
Имам и второкласник и ще трябва да се разпределим с половинката да бъдем и на двете места.
След всички локдауни, карантини, ДО и всякакви "приятни" вирусни емоции, присъствен 15 септември ми се вижда като истински празник вече...Sunglasses

# 204
Досега имахме униформа в старото училище. Беше задължителна два дни седмично, но като цяло след 4-5 клас не се носеше. В новото училище нямат. Иначе ще бъда с нея в първия учебен ден. Предполагам, че това ще е последният първи учебен ден за мен. Ходих преди години и със сина ми в Първа английска. И там имат униформи, които не се носят изобщо. 1-2 пъти да се е налагало да я облича, сега ще бъде 12 клас. Разбира се, вече не му става така или иначе.
Моята има маникюр, гел лак. Но е само 1-2 месеца през лятото. Наближи ли началото на учебната година ще го махнем. Много държа в училище момичетата да имат приличен вид, без огромни нокти и силен грим.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 10:22 от Betty L.

# 205
  • София
При нас правеха забележки, ако не си с бузата тип лакоста. В училището на дъщеря ми - Нтбг влизаха само в час с тениската, облечена върху нещо друго.

# 206
Моят син анцуг носи само вкъщи и с колелото навън. Обаче и физическо си играе с дънките, защото нямал време да се преоблича.
И малкият е така, с тази разлика, че той се моли да му разреша да ходи с анцуг на училище, всички момчета били така, но аз не давам.
Ризи носеха много като малки. И на градина дори са били с ризки. Сега не щат, особено наборът. Последният път беше преди две години, когато им купих по една. Спортни ризи, като дънкови, нищо официално. Наборът обяви, че няма да я носи, да не я купувам. Е, аз я купих, той съответно не я облече нито веднъж. Малкият си носеше неговата за училище. На мен ми се струва много удобно за есен, пролет. Излизаш от къщи сутринта с тениска и риза, защото е хладно, като се постопли насмотваш ризата в раницата, нито тежи, нито място заема, и се прибираш по тениска.

# 207
  • Пловдив
Като ви слушам, явно си е до политика на училището. Хм. На сина ми дори психоложката (която все пак не му е учител и бяхме при нея по повод, че му бяха откраднали телефона за 2 път и знаехме кой е. Тя изкара детето виновно, че го крадат, но хайде, халал да й е. И всички, включително класната ми обясняваха в хор:в това училище не се краде. Училище с 1000 ученика, ХА. Мина, но ми е гадно от това как се реагира тогава) направи забележка и то пред мен и на мен, защото беше с униформа, ама под друга горна дреха. Ужас работа. И ги пускаха в училище, но с вписани  забележки, а ако се повтори - училище нъц. В София нещата са по-свободни очевидно. 🙂

# 208
  • София, Лагера
Или махаш тениската и оставаш по риза Simple Smile

Дидия, много се смях на поста ти! Grinning Иначе и моето отношение към анцуга е крайно. За планина, физическо и спорт. И за вилата. Синът дори боклука не ходи да изхвърля по анцуг Simple Smile
Ама той си е такъв, суетен, и перчем оправя всяка сутрин с гел, и парфюм слага като излизаме... не, не е гей Grinning Просто харесва да е спретнат.

И при нас по едно време връщата от вратата, ако си без униформа. И имаше и мейли от класните до родителите.

# 209
  • о`майна лунна нощ е
В основното при нас /ОУ "Княз Александър 1" гр. Пловдив/ има униформи. Малките до 4-ти клас не ги гонеха толкова, но големите - между 5-ти и 7-ми клас ги правеха луди, ако не са с униформата. В междучасията по коридорите имат дежурни учители, на вратата на училището също - не можеш да бръмнеш без униформата вътре. Класната на баткото имаше цял склад със забравени ризи, блузи, суитчери - и! - ютия. Та не просто да си закопчаеш намачката риза върху тениската. Ако не изглеждаш добре - айде в помощната стая, да се изгладиш и да замязаш на ученик.

Сега в гимназията развързват синджира и няма униформи. Май предпочитам точно тук да имаше въведени, защото леко се уплаших от вида на бъдещите гимназистки, докато чакаха да се запишат. Деколтета, половин биография на показ отзад ... Има си дрескод в гимназията и съм сигурна, че в такъв вид няма да бъдат допускани в учебно време, но да дойдеш и да се запишеш така, не ми беше ОК, честно. Не е въпрос да ходят с монашеските роби. Не намирам за подходящо в институция, каквато е училището, да се влиза с облекло за нощен бар. И са на 14 години ... все пак.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 11:42 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт