СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 52 897
  • 990
  •   1
Отговори
# 30
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дидева, не ми се отваря линка. Доколкото разбирам ние сме избрали и по двете цели - хем Стем паралелка, че отгоре на това и в професионално училище.

Имаш предвид, че ще намаляват местата за чуждоезиков профил и съответно конкуренцията там ще се увеличава?

# 31
  • софия
Успех!
Относно АК не забравяйте уникалността на ситуацията. Възможно е да има хора, които преди година-две да са правели разчет, че могат да обезпечат ЧУ на детето си. Сега витае несигурност в много сектори. Нормално е при дете със сериозна подготовка да се избира ДУ и да се рискува по-малкото парично вложение /начална вноска при записване в АК/ пред перспективата детето да учи в ДУ през идните 5 години. Т.е. възможно е да не е игра, а опит за решение в дългосрочен план, а детето да се чувства неловко да разяснява финансовите тревоги в семейството.
Ако съм в подобна ситуация, която наистина е възможна, не бих ходила да обяснявам наляво и надясно как се "забавлявам" с класирането. Просто бих си мълчала и следвала това, което се явява необходимост. Сега, ако не бъде прието в 3-тата най-високобалова гимназия, какво? Или ако бъде и не се запише?
В никоя от ситуациите, описаното не ми се доближава до нормално поведение, което може да бъде рационално прието. При всички положения, за мен, това поведение е признак за доста големи липси.

# 32
  • София
Успех на трето за тези, които участват!
И да се похвалите...Heart
Личното ми усещане е, че спортуването на трето и четвърто и стратегиите за игра с местата, (без да има необходимост и при високи балове) са плод на родителски амбиции. Не са децата виновни. Повечето деца (да не кажа всички) искат просто да ги приемат някъде, да се запишат и да се свършва. Искат си ваканцията и игрите. На тази възраст са още малки за сметки и хитрости.
Но пък успешно се учат от мама и татко да правят такива за в бъдеще.
Каквато и да е причината, нищо не може да се направи, докато правилата на играта го позволяват.
Аз също все се питам защо трето не е просто още едно второ класиране, без отписване и без риск. Вижда се, че остават места, значи нищо не пречи още веднъж всички да се придвижат напред в желанията си.
Това ще отреже и смелите играчи, които си търсят силни усещания.
Няма как да стане, защото ако е пак като второто, ще участват пак само желанията, които са подадени на първо класиране. Много от паралелките вече са запълнени. Освен това има деца, които не са се класирали нито на първо, нито на второ. Третото класиране и пренареждане на желанията си има смисъл и не е измислено напразно.

# 33
Mimi75 , добавих те, не знам как съм те изпуснала Green Heart , babagicka също.
В 127-мо ни предложиха допълнителен час физическо, питах, задължително било да изберем измежду волейбол, баскетбол, футбол и туризъм. Това ли е ФУЧ или е нещо друго? И ако е ФУЧ, защо ни казаха, че е задължително?

# 34
Това е модул Спорт. Той не е включен в таблиците с учебните програми, както и ЧК, но е задължителен.

# 35
Zvanche, ти не би, но не си на 13-14г. 🙂
Ако наистина са на кантар нещата в АК заради финанси, какво очакваш да разправя тийнейджърът?
Ние не знаем кое училище гони, след 3-то може да каже, че точно това, в което е прието, му е било 1-то желание 🙂

# 36
  • София
Успех!
Относно АК не забравяйте уникалността на ситуацията. Възможно е да има хора, които преди година-две да са правели разчет, че могат да обезпечат ЧУ на детето си. Сега витае несигурност в много сектори. Нормално е при дете със сериозна подготовка да се избира ДУ и да се рискува по-малкото парично вложение /начална вноска при записване в АК/ пред перспективата детето да учи в ДУ през идните 5 години. Т.е. възможно е да не е игра, а опит за решение в дългосрочен план, а детето да се чувства неловко да разяснява финансовите тревоги в семейството.
И за мен този вариант е най-логичен. А това, че детето си измисля като обяснение някаква друга история, предполагам се дължи на факта, че или не е прието в училището, което иска, или не му е удобно да  коментира финансовото положение на семейството си.

# 37
  • София
Може наистина да са финансови причините, а може и не. Забелязала съм, че умният човек все търси логично обяснение и оправдание на нечия постъпка, а някой път просто няма. От нашия клас имаше едно момиченце, чиято мечта бяха изящните изкуства, но си кандидатства и в МОН-ско училище. Приеха я и на двете места и освободи мястото, мисля в 51во.
Успех на участниците в трето!
Бубче, вие какво решихте?

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 10:43 от Elwing

# 38
  • София
Mimi75 , добавих те, не знам как съм те изпуснала Green Heart , babagicka също.
В 127-мо ни предложиха допълнителен час физическо, питах, задължително било да изберем измежду волейбол, баскетбол, футбол и туризъм. Това ли е ФУЧ или е нещо друго? И ако е ФУЧ, защо ни казаха, че е задължително?
Мен направо ме посъветваха да избера туризъм с идеята да не се провежда присъствено този час, за да има 1 час по-малко седмично и да го взимат като ходят на екскурзии. В досегашното й училище, където е и малката, и при двете е така и ме урежда напълно.

# 39
В часовете по туризъм сигурно правят преходи.Много добре звучи. Ние имахме такива занимания в студентските години и беше много забавно.
Успех на участващите в трето класиране
П.П Бубчето е разяснила за какво става въпрос...., жалко

# 40
  • софия
Zvanche, ти не би, но не си на 13-14г. 🙂
Ако наистина са на кантар нещата в АК заради финанси, какво очакваш да разправя тийнейджърът?
Ние не знаем кое училище гони, след 3-то може да каже, че точно това, в което е прието, му е било 1-то желание 🙂
Нищо. Да имаш финансови затруднения не е нещо, което не може да се случи на всеки и не е повод за сочене с пръст или срам. Пак казвам, че поведението на децата до определена възраст, за мен, е отражение на поведението на родителите.
Приключвам тази тема, стана ясно какво е моето мнение по нея и оправдания за подобно поведение не намирам. Но аз винаги съм се стремяла към честност или дискретност до определена степен по отношение на личния живот и така се стремя да възпитавам и детето си.

# 41
  • гр.Пловдив
Betty L., може ли и нас да добавиш. ЕГ Пловдив АЕ/НЕ момиче.
Избирате си вие ФУЧ и ИУЧ, а при нас избор няма. Заявлението е готово попълнено ИУЧ - по езика, ФУЧ - рисуване и музика, т. е. задължават те да запишеш тези ФУЧ.

# 42
Не могат да те задължат. Друг въпрос е, че почти никой не се опъва.

# 43
А аз се боря с избора на нов интернет доставчик 😐
Досега бяхме на Виваком. Изтече ми договора и ги разкарах. Мижава скорост за много пари. Сложили един голям плакат в офиса си - 1000Mbs. Питат ме за причините за развода, а аз им соча плаката. Това можете ли да ми го осигурете на моята улица? Ммм, не. Айде, чао тогава.
Проблемът е, че за нашата улица никой не предлага нищо читаво. Явно това е недостатъкът да си живееш в къща на тиха и спокойна уличка до парка. Няма големи блокове и тарапана наблизо, ама и интернет няма 🤣
Пак ще борим с мижав нет ДО 😐

# 44
  • Пловдив
Ние имаме същия проблем, живеем на село. Доставчика на нет стана и доставчик на тв, ама на същия кабел и от тогава нета е слаб. Сина се оплавкаше доста в часовете. Лошото е, че в старото му училище го познаваха и знаеха, че не клинчи и присъства, а сега... Ще мислят, че не ходи в час. Абе писна ми 😥. И като гледам, хората, които нямат деца в ученическа възраст колко смело ги оставят вкъщи и плюят присъственото обучение се опасявам, че натиска за ДО ще е голям. А бъдещето... Кучета го яли.

Общи условия

Активация на акаунт