127 СУ

• 36 911
  • 197
  •   1
Отговори
# 120
Дъщеря ми е приета на първо класиране в хуманитарната паралелка с испански и английски език.
Моля да споделите скорошни впечатления за училището, паралелката, нивото на обучение на испанския, както и бел и математика в 8 клас.
Здравейте! Дъщеря ми учи в същата паралелка, тази година завръши 10 клас. Доволни сме от училището като дисциплина и комуникация с родителите, не подаряват оценки, но дават шанс за повишение, ако ученикът има желание. Специално за испанския език, в 8-и клас не стартираха добре в техния клас поради смяна на учител, но след като директорът Лазаров ги пое, успяха да наваксат пропуснатото и мисля, че им даде добра основа в този важен клас. Имат часове с носител на езика. Има и театрална трупа на испански език по желание - на дъщеря ми много ѝ харесва. Впечатлението ми е, че в 9 и 10 клас доста ученици са позагубили мотивация да учат, което спъва онези, които учат испански със старание. Заради това някои вече започнаха курсове в Сервантес и дъщеря ми има желание от следващата учебна година.
По БЕЛ и математика също сме доволни от преподаването, особено вземайки предвид, че математиката не им е сила на повечето (но нашата учителка не е онази, срещу която има много оплаквания и както навсякъде - няма гаранция кой учител на коя паралелка ще преподава). Предстои да видим как ще бъде с профилите от 11 клас нататък - ще трябва да нагазят в дълбоки води, дано попаднат на добри учители.
Дъщеря ми е малко интроверт, но успя да си намери среда и се чувства добре в класа и училището. Смятам, че за нея добре се случи, че там се класира.
За сравнение само, синът ми завърши 133-то РЕ/АЕ тази година и като цяло си даваше по-малко зор от дъщеря ми в 127-о, така че  мотивацията на ученика също е много важна.
Дано съм била полезна. Успех с избора! Flowers Four Leaf Clover

# 121
Благодаря много, на "malejna" , за мнението и ние много се чудим дали да участваме във второ класиране, приети сме в 127. Но така се случи , че нямаме бал за желани от нас паралелки, пък може да ни стигне за не толкова искани.

# 122
Какви профили предлагат във втори гимназиален етап? Успяват ли да съберат за физика, например?

# 123
Здравейте. Ние също сме от приетите по трето желание в 127, но се чудим дали да записваме дъщеря ни още сега.  Приета е предприемачество с английски. 15 точки я делят от желаната паралелка в 18 СУ и се притеснява, че вместо в 18 ще се окаже в 7-мо, което май не й се нрави много. Та, въпросът ми е, някой има ли наблюдения върху 7-мо и 127-мо? Кой избор е за предпочитане?

# 124
  • Sofia
Здравейте. Ние също сме от приетите по трето желание в 127, но се чудим дали да записваме дъщеря ни още сега.  Приета е предприемачество с английски. 15 точки я делят от желаната паралелка в 18 СУ и се притеснява, че вместо в 18 ще се окаже в 7-мо, което май не й се нрави много. Та, въпросът ми е, някой има ли наблюдения върху 7-мо и 127-мо? Кой избор е за предпочитане?
Между 127мо и 7мо - няма място за сравнение.

# 125
Аз бих избрала 127 мо. В нашиая списък 127 мо беше на 4 то място ,а 7 мо доста по-назад. При нас бяха водещи езика и локацията.

# 126
Какви профили предлагат във втори гимназиален етап? Успяват ли да съберат за физика, например?
Здравейте, не съм напълно сигурна, но не мисля, че има профил физика.
В паралелката на дъщеря ми (Хуманитарна ИЕ/АЕ) профилите са установени с приема. От публикуваната информация за текущия прием (линк) ми се струва, че това се отнася за всички паралелки - записвайки се, човек вече знае кои профили ще има в 11 и 12 клас. Най-добре е да уточните това на място.

Като навсякъде, и тук има какво да се желае при някои учители и си е до късмет на какви съученици ще попадне човек, но като цяло ми се струва, че се средата е добра и който иска да учи, има възможност. Не мога да направя сравнение с други училища, за които нямам лични наблюдения, а само със 133-то, където повечето ученици бяха сериозни и учеха здраво, имаше строги и изискващи учители, както и не толкова строги, а синът ми изкара хубави гимназиални години. Там например избираха трети профил чак в края на 10 клас.

Успех на всички кандидатстващи!

# 127
Мацки, колко точки ще се намали балът за второто класиране за 127-мо? От предната година някой има ли информация? Днес ММ подаде за участие във второ класиране, ама дали ще се доберем Simple Smile Само за паралелката, която е с английски се интересуваме, не за испанските опции.

# 128
Мацки, колко точки ще се намали балът за второто класиране за 127-мо? Само за паралелката, която е с английски се интересуваме.
Ако питате за хуманитарната АЕ/ИЕ, миналата година са приемали с мин. бал 354 на първо и 347 на второ класиране (гледам в таблиците на Дидева), това е 7,5 точки разлика.
Трудно е да се предвиди колко би паднал балът тази година заради утрояването на НВО БЕЛ, но ако допуснем, че кандидатът има шестици от дипломата (100 точки) и вземем усреднена тежест на НВО мат и НВО БЕЛ (вероятно няма да е това случаят, понеже тук сигурно кандидатставт деца с по-силен БЕЛ от Мат), като че ли мин. бал на второ няма да е по-нисък от 364 (спрямо 400 на първо класиране), но може да е по-висок. Сравнението между миналата и тази година правя на база позицията на относителен бал 347 (247+100) в опашката според данните за успеваемост през 2023 и съответстващото място в опашката тази година (264+100). Много е относителна сметката обаче. Дали става ясна логиката ми и дали е вярна? Не съм специалист в прогнозите и толкова съм схванала от четене покрай моите седмокласници преди години.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 17:07 от malejna

# 129
Ще ти потвърдя в петък:-)
Моят е с точки по математика, по бел не му върви особено. Каквото, такова. Ще се изучи детето.

# 130
rumka833, дано се случи най-желаното от вас!

# 131
  • София
Включвам се само да кажа за профилите - да, от две години са константа още от 8 клас, т.е. не могат да се променят в 11 и 12 клас. Това Ви го казвам за да си редите внимателно желанията за второ класиране.
Успех на всички!

# 132
mona77, желанията за втори класиране не се редят, остават същите като от 1-во класиране. Ние днес ще ходим до у-щето с пълния набор от документи, девойката на място ще решава дали да се записва или дали да подава молба за второ класиране.

Лично аз очаквах приемния бал да се вдигне с 20-30т., но конкретно за нашата паралелка се е вдигнал с 40т., което ми се струва доста и не мога да определя на какво точно се дължи.

Може ли някой да сподели имат ли нейтив преподаватели в училището за гимназиален курс?

# 133
Може ли някой да сподели имат ли нейтив преподаватели в училището за гимназиален курс?
Учещите испански като основен език имат нейтив, да Simple Smile При дъщеря ми водеше странознание в 8 клас, в следващите класове пак имаха часове по език. Испанката се занимава също с училищния театър на испански - миналата година спечелиха специална награда на "националното" състезание, където се явиха за пръв път, а тази година - награда за произношение Simple Smile

# 134
Включвам се само да кажа за профилите - да, от две години са константа още от 8 клас, т.е. не могат да се променят в 11 и 12 клас. Това Ви го казвам за да си редите внимателно желанията за второ класиране.
Успех на всички!
Т.е. ако си приет в математическата паралелка имаш фиксирани профили математика, англ и испански. А за четвърти профил има ли избор и какъв е той?

Общи условия

Активация на акаунт