127 СУ

• 36 880
  • 197
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Ако сте с езици, така или иначе вторият ще е английски.
Математиката по принцип е много зле в езиковите гимназии. 2-3-4 часа седмично през цялото време.

# 151
Опциите, които намерих, за 8 клас, са две
На хан Аспарух 51, в неделя. Присъствена група със записи и възможност за онлайн включване. Неделя следобед е групата. По 2 или 3 астрономически часа.

И вариант 2, онлайн към Изимат. Ще се ползва сборник, като изискването е детето да има не по-малко от 70 точки на матурата, за да се запише. Ще се изучава училищна математика, и ще се решават задачи от група Б и В от сборник. Тоест, за мен това ниво е много добро. Единственото, което ме възпира е дали няма да намеря някъде делнична присъствена група. Онлайн към Изимат е добре, но ... Моят е леко заблеян и мисля че ако е в група и някой му следи очите дали не блее, за него би било по-добре.

# 152
Опциите, които намерих, за 8 клас, са две
На хан Аспарух 51, в неделя. Присъствена група със записи и възможност за онлайн включване. Неделя следобед е групата. По 2 или 3 астрономически часа.

И вариант 2, онлайн към Изимат. Ще се ползва сборник, като изискването е детето да има не по-малко от 70 точки на матурата, за да се запише. Ще се изучава училищна математика, и ще се решават задачи от група Б и В от сборник. Тоест, за мен това ниво е много добро. Единственото, което ме възпира е дали няма да намеря някъде делнична присъствена група. Онлайн към Изимат е добре, но ... Моят е леко заблеян и мисля че ако е в група и някой му следи очите дали не блее, за него би било по-добре.

Благодаря много за включването май Изимат за 8 клас е добре поне да подържат нивото. После за матурите , ще трябва да го мислим.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 21:08 от *gest*

# 153
Здравейте, мисля да се преместя в 11Б с Испански език. Бих попитал, какво е нивото на учителите, какво е съотношението между момчета и момичета, на какво ниво се изучава Английския и като цяло мнение?

# 154
  • София
Здравейте, мисля да се преместя в 11Б с Испански език. Бих попитал, какво е нивото на учителите, какво е съотношението между момчета и момичета, на какво ниво се изучава Английския и като цяло мнение?

Току-що попитах дъщеря ми, която е в друг от 11-те класове. Ето какво ми каза:
1. Класна е г-жа Георгиев по БЕЛ - млада, амбициозна и по мое мнение (на родител) добър преподавател
2. Съотношението е в полза на момичетата
3. За английски като втори не може да каже, защото за нея е първи.

# 155
Здравейте,

Някой изтеглял ли е тази година документите на детото от училището за участие в класиране на друго училище? При неуспех успяхте ли да се върнете на мястото си в 127 мо?

# 156
Здравейте! Може ли да споделите мнения за "127  Иван Денкоглу"? За нивото след 7 клас.

# 157
  • София
Здравейте! Може ли да споделите мнения за "127  Иван Денкоглу"? За нивото след 7 клас.

Здравейте,
По-голямата част от информацията в тази тема засяга обучението в гимназиален етап, така че Ви съветвам да я прочетете цялата и сигурна съм, ще добиете добра представа.

# 158
Здравейте!
127 СУ ни е в полезрението след 7 кл. Може ли родителите на приетите деца миналата година да споделите опит как премина тя при вас?
Каква паралелка е детето, доволни ли сте от училището, учителите и всякаква информяция ще е от полза.
Понеже прочетох за доста стряскащи проблеми и учители, променило ли се е нещо за последните години?

# 159
Здравейте!
127 СУ ни е в полезрението след 7 кл. Може ли родителите на приетите деца миналата година да споделите опит как премина тя при вас?
Каква паралелка е детето, доволни ли сте от училището, учителите и всякаква информяция ще е от полза.
Понеже прочетох за доста стряскащи проблеми и учители, променило ли се е нещо за последните години?

Здравейте, копирам мнението си от друга тема за училищата.
Синът ми тази година завършва 8-ми клас в паралелка с английски. Миналото лято  ми беше доста притеснено, дали това е правилното училище, направо със свито сърце го записах. Целеше се в двете английски гимназии с втори испански, но за съжаление напрежението си оказа влияние и точките не стигнаха за тях. Колебаеше се между 7-мо и 127-мо, като профилите си казаха своето.
Сега, към края на първата му учебна година, с ръка на сърце мога да кажа, че не сме сгрешили. Към този момент, аз лично, съм изключително доволна от училището. Обучението по английски  е на ниво. Изисква се от тях, имат си домашни, оценки не се пишат даром. Имат два вида английски, при двама различни преподаватели. По първия английски се учат основните неща - думи, граматика ..... и т.н..От втория срок веднъж седмично имат час за четене на книга. Така неусетно, вече прочете 3 книги на езика. Започнаха с Басните на Езоп, а сега дочита Граф Монте Кристо.
 Вторият им английски е Странознание. Учат всичко за културата, храната, музика, изкуство, обичаи, празници, навици, устройство на Великобритания и САЩ. По него нямат учебници, обикновено госпожата им раздава някакви материали, правят проекти, гледат документални филми, тя им разказва истории, търсят информация за всякакви неща, свързани с двете държави.
На края на учебната година имат писмен и устен изпит по езика. В петък им беше писменият, 3 часа, с всички компоненти. Детето каза, че било като НВО -с бланките му, с пликовете..... В понеделник им е устният. Дадоха им около 15-20 теми преди 2 -3 месеца, които да развият и да могат да говорят по тях.
От 9-ти клас ще учат история и география на английски и май някой друг предмет, ама моят забравил кой.
Януари месец им бяха организирали езикова екскурзия до Лондон.
Математиката и БЕЛ също са ок. Като си седне да учи, има 5-ци и 6-ци, като го домързи почват 4-ките и 3-ките.
Часовете по ИУЧ са разпределени м/у БЕЛ и Математика. Т.е. има по 1 час допълнително седмично по тези два предмета.
В училището има доста клубове по интереси, постоянно се участва в някакви състезания, олимпиади. Доволна съм и от организацията, държи се на дисциплината. Въобще, смело слагайте 127-мо в желанията, ако профилите ви допадат.
Паралелката е Предприемачесто.

# 160
  • София
Brazil, благодаря за споделеното мнение! Беше ми много полезно. Радвам се, че се набляга на обучението по английски в 127-мо и че дисциплината е добра.
Пред мен стои същата дилема 127-мо или 7-мо. С Вашето мнение везните се наклониха в полза на 127-мо 🙂

# 161
Здравейте, моят син също е пред дилема - 127, 7 или НФСГ? Имам няколко въпроса :
1. Как са разпределени момичета/момчета? Моят син се насочва към хуман. профил заради първи език англ. , на който държи. Там най-вероятно ще са повече момичета. Профил Предприемачество е с първи испански, а Икон. развитие е с разширено изучаване.
2. НФСГ ме притеснява разширеното изучаване на езика, иначе май са сравнително равномерно момичета/момчета.

# 162
  • София
С първи английски би трябвало да има не само хуманитарен профил. В природните науки са  горе-долу 50/50.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 14:51 от mona77

# 163
Чета интензивно, защото 127-ми ни е в предпочитанията.Девойката е с бал 441,5 и ще пише хуманитарните паралелки, но....моля, може ли повече разяснения, какво точно е важното на профилиращите предмети???

# 164
С първи английски би трябвало да има не само хуманитарен профил. В природните науки са  горе-долу 50/50.
Благодаря, не иска природни. А в хуманитарните как е?

Общи условия

Активация на акаунт