127 СУ

• 41 247
  • 208
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, моята дъщеря е приета в Хуманитарни науки с испански, има ли и други родители тук, на деца в тази паралелка?

# 196
И моят син е приет в същата паралелка. Когато подавахме заявление за второ класиране в списъка с класираните деца преобладаваха младежите. И аз се интересувам за униформите и къде може да се избродира логото
Дано да имат поне няколко девойки за цвят и за да балансират "мъжката енергия" Satisfied
Макар че темата не е много активна, все пак се надявам да се включи някой родител на настоящ ученик, за да ни даде ноу-хау за униформите и други "тънкости" за училището.

Здравейте! Моят син също е приет икономическо развитие. Дано се съберат хубав и задружен клас.
Когато той се записваше пък идваха само момичета и като че малко се отчая, че не видя нито едно момче....
Имате ли представа дали има някаква група по социалните мрежи, където децата могат да се намерят?

# 197
Здравейте! Моят син също е приет икономическо развитие. Дано се съберат хубав и задружен клас.
Когато той се записваше пък идваха само момичета и като че малко се отчая, че не видя нито едно момче....
Имате ли представа дали има някаква група по социалните мрежи, където децата могат да се намерят?

Имат в Инстаграм, но мисля, че е на целия випуск, не само на тази паралелка. Доколкото разбрах, има пост в ТикТок кой къде е приет. Отдолу пишат и така си намират групите. Не съм особено запозната (не ползвам нито ТикТок, нито Инстаграм), но това разбрах от сина ми.

# 198
  • Sofia
Здравейте, ще опитам да събудя темата:)
Може ли някой да даде актуална информация за 127 СОУ? Интересуват ме предимно паралелки с испански език, но всякаква информация ще е полезна - дисциплина, отношения, директор, учители...носят ли децата униформи? Благодаря!

# 199
Здравейте, ще опитам да събудя темата:)
Може ли някой да даде актуална информация за 127 СОУ? Интересуват ме предимно паралелки с испански език, но всякаква информация ще е полезна - дисциплина, отношения, директор, учители...носят ли децата униформи? Благодаря!

Привет. Синът ми тази година завърши 8 клас в 127 СУ, като е в профил с английски, но така или иначе това, което мога да кажа е общовалидно. Държи се на дисциплината много. Пишат забележки за всичко (без униформа, общо за класа, без домашно, индивидуално за поведението и т.н.), а според правилника се налагат съответни наказания при определен брой забележки (без домашно и без екип по физическо не се броят). Синът ми си изтърпя наказанията (разговор с психолог и дежурство в класа, като следи за хигиена и поведение и боядисване на оградата) и започна да схваща, че тук не е като в предишното му училище - разпасана команда Laughing Приветствам тези санкции и строгостта в това отношение.

Попаднахме в добър клас, тук е индивидуално, но доколкото разбирам и в другите паралелки са ок взаимоотношенията. Успехът е добър (сина ми е на 20 място според статистиките на Школо с годишен успех 4.82 - енергоспестяващ е).

Има сериозен проблем с преподавателката по математика за този набор, но доколкото разбирам проблемът с преподавателите по математика е общовалиден за много училища в София - учители няма, а добрите учители са като еднорозите. Останалите преподаватели са ок и след известен адаптационен период децата свикнаха с тях и се справят много добре. Обожават учителите си по БЕЛ, физика, биология (паралелка с РИЧЕ), а аз съм възхитена от преподавателя по история.

Държат на униформите, но не пълен комплект, а един елемент. Ние сме направили няколко тениски с лого (дават лого и общи указания за цвят на тениската, децата си избират модела и какво да е логото - цветно или ч/б).

Като цяло аз съм доволна от училището до момента. За мен е недостатък, че са на двусменен режим, но така са доста от училищата, вкл. от т.нар. "елитни". Предоставят им възможности за екскурзии в БГ и чужбина. Доколкото виждам имат и различни извънкласни дейности за по- активните деца. Не знам как е преподаването на испанския, но знам, че имат часове с нейтив преподавател (по английски нямат) и в края на годината държат т.нар. директорски изпит в две части - писмена и устна, независимо дали са ИИЧЕ или РИЧЕ.
Знам, че е твърде рано да дам по- сериозни отзиви, но се надявам и това да ви е от полза. Успех!

# 200
  • София
Ханимун, на мен ми беше много полезно твоето мнение, благодаря, че сподели. Гледаме това училище за дъщеря ми, и тя иска профил английски език. И те ли държат директорско контролно, как са учителите по английски, на добро ниво ли се изучава?

# 201
Ханимун, на мен ми беше много полезно твоето мнение, благодаря, че сподели. Гледаме това училище за дъщеря ми, и тя иска профил английски език. И те ли държат директорско контролно, как са учителите по английски, на добро ниво ли се изучава?

Да, всички държат такъв изпит, вкл. РИЧЕ. Аз нямам много впечатления от учителите по английски, особено предвид факта, че започват от начало и материала е лесен през първата година. По мнение на сина ми - тяхната преподавателка е по- пунктуална, повтаря по няколко пъти всяко нещо и малко ги третира като деца (а те, видиш ли, са вече големи Laughing ). Жената се старае, беше им взела различни игри за по- лесно усвояване на материала. Имат още една преподавателка, която им преподава по 1 час седмично - странознание (история и факти за Англия). Синът ми е впечатлен от преподавателя по английски на паралелките с ИИЧЕ, т.е. като цяло учителите по английски са ок.
Допълвам, че в 9 клас ще учат разказвателни предмети на съответния език, вкл. РИЧЕ.

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 10:55 от HoneyMoon

# 202
  • София
Моят син завърши 10 клас, профил испански език. Засега съм доволна от училището. Да, държи се на дисциплината, трудно се пишат оценки, но мисля справедливо. Математиката не е силна част на това и много други езикови училища. Опитва се директора, но от другите учители нямам забележки.

# 203
Здравейте! Дъщеря ми завърши хуманитарен профил с испански първи език. Потвърждавам, че се държи на дисциплината - вкл. отсъствия в 12-ти клас, и при повечето учители оценките не се подаряват, а шест се пише трудно. Униформите не ги хванахме, не зная. Има различни допълнителни занимания по интереси. Атмосферата във всеки клас е различна според децата, които се случат - при нея беше преобладаващо момичешки клас с добър дух като цяло, но си се бяха сприятелили по групички.
За преподаването по испански много зависи кой учител ще ги подхване. Класът на щерката тръгнаха малко слабо в началото заради смяна на учител, после ги подхвана директорът и поставиха добра основа, но от 10-и клас натам повечето ученици загубиха интерес, а малцина искаха да учат езика сериозно, та процесът зацикли. Дъщеря ми учеше допълнително самичка, ходи и в Сервантес и изкара ниво C1, но повече със собствени сили май (върху добрата основа от училището). Знам, че из форума се споменава името на Низамов като лош учител по испански, но според дъщеря ми е един от добрите по предмета, просто повечето не го долюбват, защото е взискателен. Ходиха на екскурзия в Испания. Имаха часове с носител на езика - и там се смениха няколко човека.
По БЕЛ имаха силно обучение, ако си учи човек по принцип. По математика случиха на много добър учител - Пиперкова. По история любимата им преподавателка се премести в друго училище за жалост, а с новата не се сработиха добре последната година.
Опитват се непрекъснато да подобряват базата в училище и да пазят изграденото от рушене (уви, имало е инциденти). Комуникацията е навременна и активна - в дневника, ФБ, на сайта, а родителските срещи - обикновено по две на срок, протичат стегнато. Като цяло ми се струва добро училище от средния ешелон, но никъде не е цветя и рози. Късмет на всички, които сега избират накъде да продължат! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 18:39 от malejna

# 204
  • София
Здравейте Simple Smile Дъщеря ми иска да учи испански език, събирам мнения на родители, деца и учители Simple Smile Надявам се да се включат повече хора, ще съм ви много благодарна!

# 205
Класът на щерката тръгнаха малко слабо в началото заради смяна на учител, после ги подхвана директорът и поставиха добра основа, но от 10-и клас натам повечето ученици загубиха интерес, а малцина искаха да учат езика сериозно, та процесът зацикли. Дъщеря ми учеше допълнително самичка, ходи и в Сервантес и изкара ниво C1, но повече със собствени сили май (върху добрата основа от училището).

Благодаря за този и предните коментари. Това с езика ме озадачи. Дъщеря ми иска да пишем 127-мо на второ място, а аз искам да е 22-ро там. Ако не влезе на първото, то със сигурност ще е едно от двете, затова е важно кое ще поставим под номер 2.

Каква е причината да не се учи след 9 клас добре езика? Имате ли наблюдения върху 22-ро или ако може някой да направи паралел?

# 206
Спред мен причината беше, че на повечето ученици не им се напъваше да учат от един момент нататък. Учителите явно не могат да дърпат напред само с петима от класа, когато виждат, че останалите са забравили основни неща от осми клас. Усвояването на език иска всекидневни усилия. Уви! Нямам впечатления за 22-ро. Но както споменах, ако е мотивиран човек, може да научи езика с повече собствени усилия. Така критикуваният тук Низамов помагаше на дъщеря ми с част от подготовката за изпит за ниво С1 и тя го взе.

# 207
  • София
В класа на сина ми нямаше спад в 10 клас. Той ходи и на допълнителни уроци, както и много от  съучениците му. Може би има значение класа и учителя.

# 208
Здравейте! Дъщеря ми ще бъде 8-ми клас от тази учебна година "Икономическо развитие" с разширено изучаване на Английски език и втори Испански. Има ли и други деца записани същата специалност?

Общи условия

Активация на акаунт