Парфюмни размисли и страсти - 247

• 47 676
  • 711
  •   1
Отговори
# 315
Мимоза, аз този Неро асолюто не смея да го пробвам дори на топло време - това е една голяма тежка, опушено-дървесна орхидея, и почти нищо друго не усещам. Много ми изпълва вниманието, аз чак толкова не обичам.

Като сме подкарали Кавали-тата, имате ли впечатления от Florence amber? Звучи ми много добре с този мед, но пък за дюлята не съм сигурна...

Aз пробвах Florence Amber като фен на Cavalli, и си плюх в пазвата от облекчение, че не го взех насляпо.  На мен ми предизвика само негативи. Медът е неприятен за моя нос, по-скоро е пчелен отпадъчен продукт, застоял восък, стар прополис.
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Florence-Amber-53152.html

Уж съм фен на бранда, но повторих само Roberto Cavalli EdP. Харесвам го в топло време.
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Cava … Parfum-13675.html
Не смятам да потретвам.

Кавалли-тата започват много добре. Повече от добре, бих казала. Трепва ти веднага, но след 2-3 часа се разпадат до ОК аромат. Да, но аз искам фойерверки през цялото време....

Носих Fate в топло, но не жега. При нас се захлади. Взрив от пипер, канела, тамян, и лабданум, който е водещ при мен цял ден. Тамянът не се развива киселеещо-горчиво (аз имам проблем с тази нота, но не в Амуаж). Животинка има малко, но само ако се замисля, и всичко е така съвършено комбинирано, че никоя нота от акорда не нарушава солистите, а аз умирам за пипер и канела. За мен ароматът е носим и в средноевропейско лято.
Lyric е феноменален в жега, разгръща се великолепно, сандаловото дърво е на първо място, и дори придобива сапунен оттенък, който не бях забелязала под 30 градуса.

Апропо, феноменална канела (която е на смешна цена, но на мен не ми пречи, нито притеснява) е в Salvador Dali Purplelips Sensual. Препоръчвам за проба. Лилав аромат в унисон с темата. Не знам дали се виждаше на снимката ми, но е там. И запаси имам, че бих се ядосала, ако изчезне. Орхидеята в него ми напомни на тази в Nero Assoluto, но в пъти предпочитам Purplelips Sensual.

Днес ще съм с него. Two Hearts
https://www.fragrantica.com/perfume/Salvador-Dali/Purplelips-Sensual-1802.html

Dolce Garden на мен ми е цветен, не кокосов. Градинатата на Султана е, според моите усещания. Маслени, кадифени, плътни цветове, визуализирам най-любимото си цвете- жълто тиаре ( расте и на Крит).

Преди няколко дни пробвах Balmain Extatic. Както някога пееха Контрол- "Ужааас, това е ужааас".  Scream
Бяха ми сложили мини към поръчка, и най-накрая му дойде реда за проба. Нищо хубаво не мога да кажа за него. Напомни ми за квартален фризьорски салон през 80-те, посредствени фризьорки и разплакани приятелки.

https://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Balmain/Extatic-22817.html

Chergui, R.I.P. Flowers RoseFlowers Rose

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 08:08 от Dez

# 316
Колебая се между Boucheron Quatre и Estee Lauder - Modern Muse от намаления. Може ли мнения като трайност и т.н.

# 317
SOTD: Joy Intense/Dior/

Само при мен ли Joy и Joy Intense се държат като два съвсем различни аромата?
Снощи след баня направих паралелен тест на двете китки.През първите час, два Joy има много изразена пудрено-дървесна нотка/вероятно от кедъра и сантала/, докато Joy Intense е едно такова мъркащо котенце....След около два часа вече почти не се различават, но началото е много различно, като и двата аромата са прекрасни, но като че ли сега в топлото по ми се носи втория/мъркащия/.
Заключението ми е, че това беше един адски подценен аромат....и двете версии са прекрасни, очаквам трета от серията с нетърпение Heart
Очаквам си Bois Dore /VC/ абсолютно на сляпо-надявам се да се харесаме/на него се заричам, че ще му дам шанс в по-хладно време-четох, че е доста предпочитам аромат за есенно-зимния сезон/

# 318
  • на последния етаж
macadamia, а каква е трайността на Joy и Joy Intense при теб? При мен Joy изчезваше много бързо, сега поръчах Joy Intense да видим той как ще бъде. Smirk

# 319
Колебая се между Boucheron Quatre и Estee Lauder - Modern Muse от намаления. Може ли мнения като трайност и т.н.
И двата аромата са прекрасни и много трайни при мен. Бушерона е една идея по-обикновен за моя нос Simple Smile Аз бих избрала Modern muse.

# 320
  • Бургас
И върху мен Joy и Joy Intense се различават, не е към мен въпросът, но при мен и двата пръснати в косата са доволно трайни.Категорично бих избрала Куатре и трайността му кърти за такъв тип парфюм.Bois Dore за мен е най- добър от тази колекция, любим е и на Глория певицата, като тя има и харесва и Мимозата на Амуаж и Bois d'amande.Grinning Лигите ми текът по Либре интенз, вЕрвайте ми ще го изпукам само заради флаконът, не мога да спя и го искам задължително -https://www.fragrantica.ru/news/Yves-Saint-Laurent-Libre-Eau-de- … Intense-9939.html

# 321
  • Берлин
Аз харесвам Boucheron, нося го често и обирам комплименти всеки път. Трайността му е от сутрешния до вечерния душ. Много ми е на сърцето. А Музата - предизвиква ми позиви за повръщане, много ми е неприятна. Отлежава в шкафа с неносими парфюми ( шеф на групата там е РК Парадисо)

# 322
  • Бургас
Здравейте момичета. Преди време имаше статия за нови аромати на Сефора Do Not Drink Collection. Любопитни са ми кафето Eau Corsée (Iris + Moka) и чаят Eau Rafraîchissante (Mandarine + Matcha) . До колкото разбирам ще се продават само онлайн и реалните магазини на бранда, но само във Франция. За съжаление все още не са се появили в нашият сайт на Сефора, а във френския не мога да се ориентирам дали доставят до България. Някой поръчвал ли е от чужда Сефора?

# 323
Много благодаря, май и аз клоня към Quatre, отдавна съм му хъврлила око  Hug

# 324
macadamia, а каква е трайността на Joy и Joy Intense при теб? При мен Joy изчезваше много бързо, сега поръчах Joy Intense да видим той как ще бъде. Smirk

Лита, Както сме си говорили много пъти, всичко е индивидуално-при мен и Joy , и Joy Intense са много трайни-усещам си ги цял ден , като задължително подновявам на обяд без да е особено нужно, просто навик, но искам да кажа, че от всеки парфюм пръскам доволно /10-тина пъти-зад уши, слепоочия, коса, тил/това го научих от Сън Simple Smile/, китки, свивки на лактите/ .....
Новото Либре няма да го бумна, защото имам старото/почти пълна бутилка/, а не мисля, че ще има кой знае каква разлика в аромата/ то и в бутилките няма или поне аз не виждам/
nikol_dim, Quatre-то си е класика, но защо не заложиш на по-новото, червеното, приказно е като аромат, трайност и излъчване....и цената му е Wow за класата, която излъчва.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 10:07 от macadamia

# 325
  • Бургас
Не всички имаме Либре, а течността на Интенз е много по -тъмна от само Либре и на мен точно това ми харесва.Изглежда скъпарско.

# 326
Ммм, Либре Интенз, няма почивка....докато се кротнеш в парфюмно удовлетворение и бам...нов аромат...Интересен ми е Либре Интенз, обичам Либре, не вярвам този да не ми хареса.
Боис Дор е един от любимите ми парфюми. В жегата не съм го пробвала дали ще души, но за по- хладно е трепач за мен.
SOTD: https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Ange-Ou-Demon-Le-Secret-6529.html#  Също много любим, подновен, благодарение на парфюмна съфорумка, (с която не осъществихме стандартна "размяна" и винаги ще помня тази среща) и се радвам на парфюма.

# 327
  • София
. Яна ., френската Сефора със сигурност не доставя до България. За другите не знам.

# 328
Modern Muse с три ръце:))) Пъти по-хубав и интересен е за мен от Quatre !

# 329
Аз моят Бушерон го подарих, хареса ми, но не чак толкова, че да го задържа.

Общи условия

Активация на акаунт