Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 14 254
  • 662
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Или държава или мъж. Обожебе!

# 511
Phoenix Wright
Във форума наистина е типично всеки да представи себе си и гледната си точка за топ.
Така е и на живо донякъде. Тук се преекспонира и преувеличава доста. Жалко, че не дават медали за това. Wink
Човек се събира със себеподобните си и хора, които споделят неговите представи за живота.
Относно амбициите, понякога са просто блянове.

# 512
  • Агент под прикритие
Галка, и сега ще кажеш, че това всичкото, което описваш, е нормално да е така, а не е изкуствено направено... Grinning

Защото за мен е далеч от нормално положение, но пък точно това "нормално положение" е в основата на аргументите на всички, бранещи със зъби и нокти идеята за "амбиция и развитие в големия град".
В условията на неестествено състояние да се говори за естествено развитие..... Странно.

Или държава или мъж. Обожебе!
Да, Горджи. Богатите държави имат съответната социална политика, която при определени условия осигурява ресурси. Затова и жените им са мързеливи, така са научени. Тук не е така, държавата ни е бедна в това отношени, така че или работиш за тези ресурси, или си намираш мъж с ресурси.  Но не разчиташ на държавата да ти ги осигури.

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 10:30 от Phoenix Wright

# 513
Значи, имах една приятелка, дето искаше „да покори София”. Rolling Eyes Доколкото знам, София още не е покорена, ама може да не съм разбрала.

Това преди 20-тина години де. Wink

# 514
Мхм. Компромис с връщане 'на село' бих направила само ако мъжът изкарва достатъчно пари, че да мога да ходя в големия град да се забавлявам. Значи, предвид пътния разход, доходите му трябва да са колкото на трима софийски програмисти.
Усещането за зависимост е отделно.
Мерси. Не.

Не е направено изкуствено, кое му е изкуственото на стремежа към по-добър живот? Ти икономика не си ли учил?

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 15:20 от Анонимен

# 515
  • Агент под прикритие
Мхм. Компромис с връщане 'на село' бих направила само ако мъжът изкарва достатъчно пари, че да мога да ходя в големия град да се забавлявам. Значи, предвид пътния разход, доходите му трябва да са колкото на трима софийски програмисти.
Усещането за зависимостне отделно.
Мерси. Не.

Не е направено изкуствено, кое му е изкуственото на стремежа към по-добър живот? Ти икономика не си ли учил?
Съсредоточаването на цели отрасли ексклузивно в София е много далече от естествено.
Примерно за IT местоположението не е от значение, докато имаш добра интернет връзка и компютър, както и кола, ако нещата не могат да се решат дистанционно. Дори на логиката на масовия БГ работодател, можеш да им дадеш и по-малки заплати за това.

Икономиката няма нищо общо тук.

# 516
Финикс е прав за капацитета на държавата. Скоро не сте чели май Невена Виролан. Тя все съветва елате в Европа, тук можете спокойно да си гледате децата като самотна майка и нито ден да не работите.

# 517
На село не бих живяла с когото и да е, без значение от пари. Просто не искам.

# 518
... как било неестествено жената да е умна и силна
Имат право да си мислят, каквото искат.
Такива мъже просто си намират друг тип момичета, не умни и силни, каквото и да значи това. Според мен е просто огромна пропаст между начин на живот, разбирания и интереси.
Но с такива жени не се събират. Пък и тия жени не ги предпочитат също.
Няма как да му говориш за авиация, примерно, а той да пие бири насреща и да ти говори за футбол. Trollface

# 519
И кои отрасли са съсредоточени в София?
Икономиката има общо. При население 50 хил, хиляда немотивирани от разходи безработни и 300 работни места правилата се диктуват от работодателя, вкл.заплатата и тя е ниска. В София си пришълец и имаш силен мотив да си платиш разходите, така че не се хващаш на каквото падне.

# 520
Има разлика между умна и силна, и мислеща се за такава, пък не е.
Вторите са вида, за който говори Феникс, струва ми се.

# 521
Невена е над 50 годишна. Няма страна вече, в която младо семейство от средна класа да си позволи да вивее с един доход. Просто няма. (говоря за Европа, Америка и въобще западния свят) В Азия е различно.

Моят разход на месец за ипотеката ми на месец в 1400. Сметките ми са по около 400. Данъците ми са 1500 на година. Колата и регистрацията и и те са там някъде.

Имам и поддръжка на къща, която отива към 5000 на година.

Това със социални помощи няма как да се постигне. Има разни социални жилища, но аз в подобно не бих живяла

# 522
Мхм. Компромис с връщане 'на село' бих направила само ако мъжът изкарва достатъчно пари, че да мога да ходя в големия град да се забавлявам.
Обърках се вече. Кои бяха силните и независими и кои държанки дето чакат на джобни от мъжа си, за да могат да се забавляват?

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 10:54 от Анонимен

# 523
Ти по принцип си объркан, но ще си намериш жена в някой момент. По постовете ти съдя, че всъщност искаш.

# 524
  • Агент под прикритие
Много сексистки изказвания от снощи и днес, Агентов, разшири мирогледа си. Четох те снощи и в някоя от темите за зодии, не помня коя.... как било неестествено жената да е умна и силна
Кики, коментирай по това, което пиша! Не ми проектирай личното си мнение за съдържанието на постовете ми. То просто НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. И не ми обяснявай какво трябва и какво не трябва да правя. Ако съм го искал, щял съм да те питам. Средноинтелигентен човек би го разбрал. Simple Smile
Ще ти бъда много благодарен, ако прескачаш постове, които не те кефят. Ще спестят на теб време да ме четеш и на мен да ти отговарям. Grinning

ПП: къде е сега Сирената да види как се прави "менсплейсинг" в женски род. Joy

Общи условия

Активация на акаунт