Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 756
  • 662
  •   1
Отговори
# 630
  • France
То нали знаете, че всеки чете както иска ...
Бих добавила и че всеки разбира каквото може Wink За това е добре да не се смесват две толкова различни категории хора.
Феникс, цитираните качества могат и да нямат връзка в отношението на партньора ми към мен, но имат връзка в моето отношение към него Sunglasses

# 631
  • София
1. Каква е ролята на партньора в личния ти път към саморазвитие и самоусъвършенстване, може ли този път да бъде вървян без него и ако не, защо?
2. Някакъв пример какво може да се усъвършенства в една връзка?

1. В личния ми път - ами уж няма роля, в смисъл аз сама си се развивам и решавам. Хем има роля - даже понякога отрицателна. В смисъл - ядосвам му се, амбицирам се и правя разни неща. Ако бях без него, щях да поема в съвсем различна посока. Не знам каква, честно казано.
2. Усъвършенства се комуникацията - да се разбирате на всички нива. Това е най-важното.

# 632
  • Агент под прикритие
Кой те е излъгал, че едното върви задължително с другото?
И защо някой, запътил се да прави кариера, да няма връзка? Защото ти имаш чуденки по въпроса ли?
Какво ти пречи на теб, че някой с амбиции в някакво професионално направление, има и човешка връзка?
Никой, но тук се поставят такива постановки и реших да питам.

Останалите въпроси нямат отношение към това, което питам. Ако имаха, щях да съм ги задал и тях Simple Smile

Филомена, всеки разбира каквото ИСКА. Защото всеки може, въпросът е дали иска в зависимост дали му е угодно или не. Simple Smile
А партньорът ти е избрал да е с теб не от това дали той покрива твоите критерии, а от това дали ти покриваш неговите. Wink

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 16:26 от Phoenix Wright

# 633
Кой те е излъгал, че едното върви задължително с другото?
И защо някой, запътил се да прави кариера, да няма връзка? Защото ти имаш чуденки по въпроса ли?
Какво ти пречи на теб, че някой с амбиции в някакво професионално направление, има и човешка връзка?
Никой, но тук се поставят такива постановки и реших да питам.

Останалите въпроси нямат отношение към това, което питам. Ако имаха, щях да съм ги задал и тях Simple Smile
Кой постави тази взаимовръзка като задължителна, Агенте? Нещо съм пропуснала или ти така ги тълкуваш мненията?

# 634
Тц, тц, Финиксе, Финиксе. Представи си един ден решиш, че искаш да си купиш професионален бегач (велосипед) и да обиколиш, айде да не сме максималисти, България. Обаче, жената до теб би могла да даде условно казано по твоята скала на "черно и бяло" 2 вариант ана реакция:
1) Да ти се метне на врата (или ако е по-сдържана да те погледне със светнал поглед) и да ти каже: "Ехааа, супер, Финикс, много ме кефи идеята ти. С теб съм, ще ти помогна с логистика, приготовления, навигации, каквото трябва. Можеш да разчиташ на мен" и
2) Да те погледне с празен поглед и да започне да говори за нещо друго, грам да не те отрази или даже да се разсърди, че ти преди нам колко месеца си ѝ обещал точно в този период да я водиш на СПА. Да се врътне и да те остави с чувство на "на@кано бебе".

Питаш, отговарям ти какво значи да те подкрепи партньора ти в желанието ти да се развиваш, да осъществиш нещо твое. Важи и за друг вид промяна (собствен бизнес, смяна работа, професия, хоби). А ако знаеш пък какво вдъхновение и крила дава подкрепата на любимия/любимата, няма и час да чакаш, а ще се оглеждаш за сгодна жена. АдИ, още ли си тук, отивай! Smiley

# 635
  • София
Ох, ето какво го боде Феникса - 'зависимост".
Имаше период, в който също ми се въртеше тази думичка. Даже си имам тема тук! "Трябва ли ми мъж" /или нещо такова беше/.
Аз лично го минах този период вече.

# 636
  • Агент под прикритие
Кой постави тази взаимовръзка като задължителна, Агенте? Нещо съм пропуснала или ти така ги тълкуваш мненията?
Тази взаимовръзка присъства в мненията на всички, които поставиха като лично изискване наличие на абмиция за развитие в партньора си. Аз само питах това задължително ли е и ако да, защо?

Бази, това за черно-бялото идва от теб. Само защото го казваш, не го прави по-различно от фейк нюз. Примерите ти са в двете крайности, а говориш за черно-бяло при мен
Точно постове като твоите във всички теми, където съм те чел, размиват дискусиите. Не знам дали е целенасочено.

Бази, Рокстар, вашите лични проекции за мен НЕ ме интересуват, така че не ги проектирайте върху мен. Благодаря! Simple Smile

# 637
  • София
О, да! Ти си възвишен и летиш над всички!

# 638
1. Каква е ролята на партньора в личния ти път към саморазвитие и самоусъвършенстване, може ли този път да бъде вървян без него и ако не, защо?
2. Някакъв пример какво може да се усъвършенства в една връзка?

1. В личния ми път - ами уж няма роля, в смисъл аз сама си се развивам и решавам. Хем има роля - даже понякога отрицателна. В смисъл - ядосвам му се, амбицирам се и правя разни неща. Ако бях без него, щях да поема в съвсем различна посока. Не знам каква, честно казано.
2. Усъвършенства се комуникацията - да се разбирате на всички нива. Това е най-важното.
+100
Общуването в двойката е много важно да се усъвършенства винаги, особено сега се отнася за дигиталните следващи поколения.

# 639
  • Агент под прикритие
Рокстар, благодаря ти за отделеното време. Това беше всичко. Grinning

# 640
Тази взаимовръзка присъства в мненията на всички, които поставиха като лично изискване наличие на абмиция за развитие в партньора си. Аз само питах това задължително ли е и ако да, защо?

Скрит текст:
Бази, това за черно-бялото идва от теб. Само защото го казваш, не го прави по-различно от фейк нюз.
Примерите са за хобита, ирелевантни към това, което питах.
Точно постове като твоите във всички теми, където съм те чел, размиват дискусиите. Не знам дали е целенасочено.

Бази, Рокстар, вашите лични проекции за мен НЕ ме интересуват, така че не ги проектирайте върху мен. Благодаря! Simple Smile
Не си схванал основното, Агенте!
Така, както ти постави въпросите си, излиза, че според теб жената влиза във връзка само защото мъжът ще я подкрепя в професионалното й развитие и сама е неспособна това.
 Жена без мъж може, мъж без жена може. В двойка е по-добре да има подкрепа за каквото и да било, а не препятствия и тежести, дърпащи назад.В двойка не могат да бъдат селският пастир и архитектка.

# 641
Мили дами ,един въпрос от мен.
Какво бихте направили ако срещнете мъж - работлив с добра работа и собствен бизнес, интелигентен ,който можете да разговаряте по цяла ден на всякаква тема - за литература ,изкуство ,наука до рецепти за палачинки , който обича децата (а пък и те него, защото понякога и той се държи като дете), който ви отделя цялото си внимание и ви подкрепя както емоциално така и в най-големите битовизми. Бихте ли го оставили "само приятел" защото не е най-големият красавец и примерно поради здравословен проблем има коремче и не може да тренира интензивно.

Не, но  това не може да се отнася за  мъж, принципно и най-общо отговарящ на горното. Сигурно не съм ти полезна, но рекох да отговоря.

# 642
Подкрепа е ясно, че трябва да има, но юркане например да науча още един език, защото знам само английски, не бих приела добре. Като искаш жена полиглотка, намери си такава. Например.
И в обратния вариант, когато жена юрка мъж, важи същото. Simple Smile
И не, на мен няма кой да ми каже това, не говоря за себе си. Rolling Eyes Просто пример с езиците.

# 643
Примерите ги дадох в двете посоки щото ти от много пластове не бридаш, ама ти пак не щеш и не щеш да вденеш. Ако ги бях обЯснила по моему хептен щеше да ме обвиниш в лични проекции. Ами, вдигам ръце, търси си продължение дето е като смартфон с възможности за програмиране и няма да има изненди, нито очаквания.

# 644
Любима моя тема - за дърпането. Като толкоз ѝ пречи на някоя жена дърпането назад, да вземе да го изтегли тя напред, ако все пак ѝ е важно, или пък да го ритне. Назад-напред, то малко като онзи пример с пилетата, накацали на няколко реда жици. Горните се дразнят, че виждат само лайната най-долу, а долните се ядосват, че гледат само задници нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт