Не мога да си тръгна

• 5 311
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
  • Най-красивата страна
Типично поведение на насилник.
Най-напред те омагьосва,след това те отделя от всичките ти приятели и близки.След това те затваря.И е въпрос на време да започне и да ти посяга.

Изнеси се докато го няма .Иди на сигурно място,например при родителите си.
Основната ти грешка е,че си му позволила да се държи така с теб и че си зарязала приятелите си.

Не е късно да започнеш отначало.

# 16
Затова момичетата трябва от най-ранна възраст да се възпитават в самостоятелност и психическа и финансова!

# 17
Затова момичетата трябва от най-ранна възраст да се възпитават в самостоятелност и психическа и финансова!

Ем трябва , ама.....
докато има приказки като "Красавицата и звяра"-емблема на Стокхолмския синдром , така ще е!
Начетената Бел от приказката не  си хареса добре сложения ловец Гастон , който яде яйчица, тренира, посбива се из заведенията и се закача леко с русите каки ,но реално не прави на никого нищо лошо(Даже ако живееше в Ботунец в наши дни, щяхме да сме големи приятели Grinning ),не!
Тя си хареса манипулативният урод, който я изтъргува, заплашвайки да пречука цялото и семейство , като замени живота на най-близкото и същество , в замяна на това, тя да стане слуга и компаньонка. Това, че звярът не прилича на нищо  и съвсем случайно е богат съвсем доизгражда съвременната жена!
Не съм на "ти" с отглеждането на деца , но ако и другите мултимедии са с подобни сюжети и послания то цяло чудо е , че повечето дами са със всичкия си.
Ужас,ужас!

# 18
  • София
Авторката пусна мухата и не благоволи да отговори дори на един въпрос.

# 19
  • София

Ем трябва , ама.....
докато има приказки като "Красавицата и звяра"-емблема на Стокхолмския синдром , така ще е!
Начетената Бел от приказката не  си хареса добре сложения ловец Гастон , който яде яйчица, тренира, посбива се из заведенията и се закача леко с русите каки ,но реално не прави на никого нищо лошо(Даже ако живееше в Ботунец в наши дни, щяхме да сме големи приятели Grinning ),не!
Тя си хареса манипулативният урод, който я изтъргува, заплашвайки да пречука цялото и семейство , като замени живота на най-близкото и същество , в замяна на това, тя да стане слуга и компаньонка. Това, че звярът не прилича на нищо  и съвсем случайно е богат съвсем доизгражда съвременната жена!
Не съм на "ти" с отглеждането на деца , но ако и другите мултимедии са с подобни сюжети и послания то цяло чудо е , че повечето дами са със всичкия си.
Ужас,ужас!

Занемях Simple Smile Я си помисли, никаква злонамереност и манупулативност ли не намери в Гастон? Стана ми интересно, просто.

# 20
Авторката пусна мухата и не благоволи да отговори дори на един въпрос.

В повечето пъти е така. Като им дотегне, реват и търсят съвет по форуми или близки. Обаче през останалото време се самозаблуждават, че всичко е наред, че са нормални тези отношения или просто си им харесва да са си със съкровището.

# 21
На авторката й трябва приятелка със свободно легло, каквато - подозирам - се оказва че липсва. Другият вариант е 500-1200 лв, плаща наем и депозит за стая със съквартиранти/гарсониера.
Изнасянето в нейния случай ще е малко по-трудничко, но е напълно възможно.

# 22

Ем трябва , ама.....
Ужас,ужас!
Тук вече съм напълно съгласна.
А да не говорим за Румпелщилцхен - кралят заплашва бедното девойче, че ако до сутринта не превърне сламата в злато (както я е изрекламирал баща й), ще я обезглави, а ако успее ще се ожени за нея, щото е златна кокошка. Тук нийде и думичка няма дали момичето е съгласно, изобщо не е важно какво иска и мисли тя - щом кралят я иска за жена...важното е той какво иска. А че кралят няма ни едно положително качество и е жесток и се жени за нея от чиста алчност - Тц, туй не важи; важни са само неговите желания и че ще я направи кралица. И тя си заживява щастливо...с алчния, жесток съпруг - кво да не му харесаш. Когато злото човече се появява след година и иска от кралицата първородното й, тя е единствената, която се бори да го спаси, бащата не се споменава нийде... И тъй нататък. Едно време не сме обръщали внимание какво послание изпращат такива приказки и как моделират детското съзнание, всички сме ги приемали безрезервно.

# 23
Тези приказки са на основата на стари легенди и са подходящи за съвсем малки деца.Възпитанието не се основава само на четене на приказки а и на други книги,както и личен пример.На мен би ми било имтересно да разбера ,тези малтретирани жени от какви семейства произхождат.

# 24
Зависи как тълкувате. Красавицата и звяра съм я приела като възпитателна да не се съди по външния вид и че човек трябва да защитава семейството си, вместо да си седи до камината да си топли краката, докато някой е в опасност. А и ние не сме имали досег с оригиналния вариант, а с версиите на Дисни. Не помня добре анимацията, но филмът с Ема Уотсън много натъртва колко е начетена Бел, какъв идиот е Гастон и как Бел накрая взема, че става принцеса, а не просто държанка или по-зле - слугиня.

# 25
То е ясно, че не се основава само на приказките, но те служат на децата за пример, приемат се от всички безкритично и позитивно, дават доста интересни изводи, които всяко дете подсъзнателно си прави и буквално са едно от първите наблюдения и впечатления от широкия свят...наред със сем, среда и прочие разбира се. А че са за по-малки деца е още по-зле - ранните детски години за всеки човек са критични за изграждането на личността и светоусещането - нещо, което се жигосва в съзнанието и е почти невъзможно да бъде променено.
А малтретираните жени най-вероятно произхождат от семейства със сходен модел - Тук няма голяма изненада. Или пък самите жени нямат самочувствие и не смятат, че техните нужди са важни

# 26
Зависи как тълкувате. Красавицата и звяра съм я приела като възпитателна да не се съди по външния вид

Да, само, че ако момчето е добре сложен манекен, какъвто е Гастон, задължително трябва да е самовлюбен и малоумен. Никакво насаждане на предразсъдъци няма.

Тези приказки са на основата на стари легенди и са подходящи за съвсем малки деца.ВНа мен би ми било имтересно да разбера ,тези малтретирани жени от какви семейства произхождат.

Наречете ме първичен и игнорант, но аз продължавам да тропам с крак, чене е некак си ок да четеш на ушенце на 5-6 годишно момиче послание :"Миличко, дори и да си най-образованата в племето, да свършиш заключена в замък от насилника си и да си говориш с чайника,също е хепи енд! Важното е да стискаш , то накрая ще се наредят някак нещата...

И после защо има такива теми, нали...

# 27
Не че нещо, но ако момичето види точно това послание, значи не е много умно.
Плюс това, 25 години след като съм гледала оригиналната анимация на Дисни, мнението ми, че добре сложените Гастоновци по всяка вероятност са тъпи като гъби, женомразци и жената за тях е само слугиня, се затвърди от самите Гастоновци.

# 28
Абе за Красавицата и звяра не знам, но какво ще кажеш за Румпелщилцхен - тук какво послание точно може да си извади момичето, за да мине за умна? Много би ми било интересно да узная.

# 29
Не съм я чела тая приказка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт