Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 596
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да напиша, че пих и микомакс против гъбички.
Също за протокола да отбележа, че в някакъв момент пих бактериофаги еднокатна доза. За повече инфо търсете в гугъл - Ензимон, имат фб страница.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 12:25 от pandorina

# 136
Бях на лекар, даде ми направление за уролог, както и назначи изследвания на урина и ПКК. Второто не знам защо. Изписа ми уроцист и канефрон, а и казах, че в момента пия цистостоп рапид и цистон. Чак на третия път каза, че тогава нямало нужда от уроцист. Погледнах сега какво е това канефрон. Ами няма да дам 20 лева за няква боза, защото така като гледам е точно това, билкови хапченца. Така, или иначе пия цистон и чай за бъбреци. Питах я стерилна урина ли ще пускаме, тя се ядоса. То не се пускала ей тъй стерилна урина без да се знае имало ли въобще бактерия, първо да сме видели имало ли бактерия, пък тогава вече евентуално стерилна урина и антибиограма. Може и аз нещо да не разбирам, ама защо е нужно да давам един път обикновена урина, един път стерилна, ако се окаже, че е бактерия, а то в 99 % от случаите е? Не може ли директно стерилна? Даже самата тя го каза, че почти е сигурно, че е ешерихия коли. Утре ще отида на изследванията и да видим. Изнервена съм на максимум от постоянната болка и понеже много мразя да се разхождам като панаирджийска мечка по кабинети и лаборатории, се изнервих още повече.

# 137
Тая лекарка просто не е искала да дава направление. Пусни си сама утре сутрин, хич не я чакай да не накани.

# 138
Стрина Калина Пусни си задължително стерилна урина и с резултатите при уролога.Няма смисъл да губиш време и да се мъчиш с болки.

# 139
Тая лекарка просто не е искала да дава направление. Пусни си сама утре сутрин, хич не я чакай да не накани.
Даде ми направление за уролог и ми назначи изследвания на урина и ПКК. Просто урината не е стерилна, а обикновена. Мислех, че като ѝ кажа, че това си ми е проблем от години и какви са ми оплакванията, директно ще пусне стерилна, а не да си играем на пикай днес, пикай утре и ходи по улиците с бурканите като будала.

# 140
Аз в Бодимед като нося стерилна урина от нея изследват и другите показатели ако искам, така не се налага отделно обикновена урина да давам.Не знам в другите лаборатории да ли процедират така.

# 141
Даде ми направление за уролог и ми назначи изследвания на урина и ПКК. Просто урината не е стерилна, а обикновена. Мислех, че като ѝ кажа, че това си ми е проблем от години и какви са ми оплакванията, директно ще пусне стерилна, а не да си играем на пикай днес, пикай утре и ходи по улиците с бурканите като будала.
Урологът без резултат от стерилна урина нищо няма да направи. Може да те види на ехограф, но за да ти изпише правилен антибиотик и на него му трябва антибиотограма. Аз при първи симптоми още преди каквито и да е лекари и каквито и да е лекарства отивам и пускам стерилна и после всичко останало. И на уролог подя с резултат от стерилна. Утре сутрин дай стерилна преди уролога.

# 142
  • Варна
Това е пълно безумие и безхаберие.. Хиляди пъти съм пускала обикновена и стерилмна урина едновременно. В обикновената никога не е излизало бактерия, а стерилната, дадена заедно с обикновената, показва наличие на бактерия и коя точно. Заради това стигаме до там да се влачим с месеци, дори години.
И аз така съм правила - сутрешен тоалет, пълня контейнерчето и казвам искам обикновена и стерилна и ако има бактериален растеж да пуснат и антибиограма и накрая доплащам за нея при получаване на резултата.

# 143
Всъщност, мисля да направя друго. Първо ще ида при уролога и той ще каже трябва ли му тая обикновена урина, или не. Ако трябва стерилна, да ми даде той талон. Изобщо повече не мисля да си трая и да си доплащам като поп за нещо, на което имам право. Така, или иначе дори да ида след обикновена урина, пак е същото, ако тя не му върши работа.

# 144
Да, но ще загубиш ценно време. Не си струва за едни 12 лв.

# 145
Да, но ще загубиш ценно време. Не си струва за едни 12 лв.
Не знам колко струва, защото липният ми лекар е в частна клиника с ряхна си лаборатория. Знам, че по каса цените трябва да са еднакви навсякъде, но без да е по каса не знам колко ще ме обрулят за стерилна урина и антибиограма. Ценоразпис на сайта им, или в самата клиника няма, трябва да се пита за всяко едно нещо на регистратура.

# 146
Не вярвам да е повече от 15 лв. А е СУПЕР важно да не губиш време и да се започне час по -скоро адекватно лечение. Освен това ти давам гаранция, че ако урологът е читав ще ти иска антибиотограма. Не зная дали има как да ти се върнат парите, ако след като си платила вече ти дадат направление. Нямам представа, но ...горещо те съветвам утре сутринта да пуснеш стерилна.

# 147
  • Anywhere
Стерилна урина е 9 лв, анбиограма още 10лв. Поне в лаборатория Синево, където аз ходих.

# 148
Не вярвам да е повече от 15 лв. А е СУПЕР важно да не губиш време и да се започне час по -скоро адекватно лечение. Освен това ти давам гаранция, че ако урологът е читав ще ти иска антибиотограма. Не зная дали има как да ти се върнат парите, ако след като си платила вече ти дадат направление. Нямам представа, но ...горещо те съветвам утре сутринта да пуснеш стерилна.
Току-що звъннах да питам, 20 лева е изследването. Отивам за контейнер и утре им я нося. Направо побеснявам от такива половинчати изпълнения.

# 149
Аз за стерилна и обикновена урина плащам 15 лв.Има и по - скъпи лаборатории, но не е нещо прекалено скъпо. По-добре ако имаш възможност си плати, за да не се бавиш с лечението.

Общи условия

Активация на акаунт