4arlin, мислех, че в този дом дечицата са под 3 год., а и едното детенце си го спомням и честно казано ми изглеждаше около/под 3 год. Всъщност ако искате кажете ми възрастта на дечицата и диагнозата, щом жената предлага, а в този дом, доколкото виждам са отворени към помощ, можем поне да опитаме. Какво пречи един път седмично да ходят в "Надежда", а през останалото време да идва специалист при тях, АКО е осъществимо по някаква безплатна програма.
Сега понеже така и така пиша, а по едно стечение на обстоятелствата съм изчела доста за хепатитите, ще си позволя кратък коментар:
1) Място за паника няма. При положение, че се спазва добра хигиена, хепатит А се предава трудно и в повечето случаи НЕ заболява дори втори член от семейството на един заболял.
но
2) Заразният период е доста дълъг - 3 седмици преди появата на симптомите и няколко седмици след това. Някой наема ли се да следи за такъв дълъг период от време дали някой друг ще посети въпросната институция? Логично е да се направи опит да се ограничи заразата чрез обявяването и и поставянето на карантина.
Аз и мама също ще участваме с пари/30лв./;аз също мисля, че не са толкова много
Как ще стигнат до теб или въобще каква е организацията? 
и тя после на мен, а аз често съм в Св.Параскева, направо ще ги дам за първият месец. По принцип няма организация за парите, защото това беше резервен вариант, но ние тук все си ги мислим дечицата и се тревожим,след като имаме желание да ги заделим все пак 

И СИ ПРЕДСТАВЯМ КАК ТРИМА МЪЖЕ ТЪРСЯТ СЪСЕДКАТА НА ХЕЛИАНА ........................