Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 46

• 36 500
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Мария, защо моите коментари да са тъпотия??
Аз тъй купих, и тъй смятам да продам

Тъпотия е твоето предложение да си въобразяваш, че ти като имаш фейсбук профил, то и всички местни продавачи на твоята възраст (някъде над 60 г горе долу), имат профил. Или да си въобразяваш, че децата им, които са се махнали от градчето, и поради която причина собствениците всъщност продават, та тия по-младите са имали времето да се занимават да пускат обяви.

Малко да ти се струва, че нещо тъй?

# 451
Много ми е интересно какво толкова пишат и обсъждат в тези ФБ страници на квартала?

# 452
  • Бургас
Подкрепям предложенията за уикенд на място. Каквото можеш да научиш от местните, никоя Фб група няма да ти го даде. Можеш и местен вестник да си купиш - например Ловеч прес, пълен е с обяви. А и местното население над 60-те сигурно още лепи обяви по стълбовете.
Предложението да сложиш твои обяви в местни магазини е напълно резонно. Даже бих дала 100 лв. на местен кръчмар или магазинер, ако намери продавач и се стигне до сделка.

# 453
Първите, с които можеш да се разговориш, са хазяите, ако си в къща за гости, или рецепционистката, чистачката, готвачка, някой от персонала, ако си в хотел. По-възрастните са по-осведомени по принцип Laughing, младите си имат други приоритети и "клюките" не ги вълнуват толкова. За добро или за зло (зависи от гледната точка), хората в малките градове не са толкова отчуждени един от друг като в големите и знаят всичко за всеки.
Един-двама като питаш, дори те да не знаят, ще питат други, по-запознати и така по веригата информацията ще се разпространи до тези, които знаят. По-бързо и по-сигурно, отколкото с питане във ФБ, където ще има коментари от много скучаещи, но от малко знаещи.

# 454
@Princess_of_the_orient, а защо Троян, колко дни в годината мислите да прекарвате там? За ваканционен имот, за постоянно живеене или инвестиция си търсите?

Ако е за кратко - пълно е с хотели и къщи за гости на добри цени.
Ако е за дълго - града запада и не е привлекателен за млади хора.
Предвид горните две - и за инвестиция не е разумно решение.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 17:24 от pooh06

# 455
  • София
Не е нещо ново, но все пак:

https://---shoretner923-3aYuVH2

# 456
Защо ме тормозите, и не пишете в темата 😃

# 457
Аз от 1 година търся жилище и не мога да намеря.

# 458
# 459
Включвам се с впечатления за фирмата Безброкер Bezbroker.
Това си е нещо като баш брокер, но взимат комисион само от купувачите.
Правят "пазарен анализ" и дават своята "експертна" оценка с препоръчителна цена при продажба без комисион през тях.
Само седмица след офертата им, имотът е продаден от традиционен брокер на цена с 15% по-висока от тяхната "експертна" препоръка. В случая с bezbroker, продавачите не знаят колко печелят, когато "губят" 3% стандартен комисион.

# 460
не разбрах за Продавачите, дайте пример

# 461
Примерът е реален, продавач отива при Безброкер, които го зарибяват, че ще му продадат апартамента без комисион за 100 х.евро. Само за седмица някакъв случаен редови брокер продава същия имот за 115х.евро. И си взима 3% комисион, и пак продавачът е на сметка и получава 115 - 3% = 111х. Ако продавачът се беше доверил на Безброкер и на занижените им, уж базирани на пазара оценки, щеше да вземе 100х.

# 462
@Princess_of_the_orient, а защо Троян, колко дни в годината мислите да прекарвате там? За ваканционен имот, за постоянно живеене или инвестиция си търсите?

Ако е за кратко - пълно е с хотели и къщи за гости на добри цени.
Ако е за дълго - града запада и не е привлекателен за млади хора.
Предвид горните две - и за инвестиция не е разумно решение.
Не успях да отговоря по-рано, ежедневието ме грабна 😃
Истината, е че градът има санриментална стойност за мен, дядо ми е бил родом от там, като дете съм прекарвала значителна част от ваканциите си и та, затова и съм закърмена с любов към градчето. Харесвам хората, истински балканци, няма много представители на етноса(поне до преди 5 год нямаше толкова), евтино е и спокойно.
Наясно съм, че не е подходящо място за инвестиция, по разгледах преди 2 години как половината къщи из околността се продават на смешни цени. Имам малко гори и ливади там от наследство,даваха ми смешни цени за декар.
По-скоро ми се иска да има семейството ми едно спокойно местенце, където да избяга от лудницата на големия град и да релаксира сред природата, естественият ми първоначален избор бе Троян 😃

# 463
Примерът е реален, продавач отива при Безброкер, които го зарибяват, че ще му продадат апартамента без комисион за 100 х.евро. Само за седмица някакъв случаен редови брокер продава същия имот за 115х.евро. И си взима 3% комисион, и пак продавачът е на сметка и получава 115 - 3% = 111х. Ако продавачът се беше доверил на Безброкер и на занижените им, уж базирани на пазара оценки, щеше да вземе 100х.

Абсолютно същата случка с друг брокер Simple Smile "Оценка" 120, продажба на 140.

# 464
  • София
Това за Троян е разумно. И аз харесвам градчето без да имам роднини... Или мъжа ми има, но имоти нямат. Добро място е.

Общи условия

Активация на акаунт