Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 46

• 36 603
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Румка иди привечер.Разходи се 2-3пъти.Влез в магазина.Виж двете къщи до магазина.Седни на кафе.Имота върху,който сега е новият блок срещу БТ (ако него имаш предвид),преди десетина години го продадоха наши приятели.Категорично не искаха да останат в квартала и да ги обезщетяват.Построиха си къща в покрайнините на София.Иначе имотите са необоснователно скъпи.Според мен.Писах преди,че едни приятели оглеждаха с цел покупка,надяваха се,че е по-евтино там,но не успяха да продадат тяхната къща.Хем е самостоятелна.Мин.год. имаше много обяви на хора,които са поживяли 3-4г. в квартала и не им харесва.Едно младо семейство каза,че не е за малки деца.Купиха на ул.''Стара планина''.Ами къде,къде е по-добре.Децата са в 1во у-ще,а не в циганското на бул.''Сливница''.Гето си е.

# 271
Аз оглеждах по-подробно региона, за който писах. Но сега кликнах, не е номер 4, друг номер ще е бил, но не го помня.
Смесица от нови и стари сгради, къщи с общи дворове. На много места в широкия център е така. На мен тази съвкупност лично, не ми харесва особено - но пък щом се продава, значи има кой да купува Wink

# 272
59000 еуро за 47 кв м.,в "Хаджи Димитър", как ви се вижда.Апартамента е тухлен ,сменена дограма,но е за ремонт.
1255 еуро/кв.метър.Прилично разположение на стаите.Вече е продаден.Студентче от Шуменско ,техните му го взели,щото е на 4 спирки от СУ Кл.Охридски...и е платен без кредити.
познати са ми продавачите,имат си и други имоти по София и чистят некои.Писнало им от наематели....

# 273
59000 еуро за 47 кв м.,в "Хаджи Димитър", как ви се вижда.Апартамента е тухлен ,сменена дограма,но е за ремонт.
1255 еуро/кв.метър.Прилично разположение на стаите.Вече е продаден.Студентче от Шуменско ,техните му го взели,щото е на 4 спирки от СУ Кл.Охридски...и е платен без кредити.
познати са ми продавачите,имат си и други имоти по София и чистят некои.Писнало им от наематели....

Аз нищо лошо не виждам. Имат парите, защо да плащат наем, като могат сега да купят с готови пари, хлапето да живее вътре поне 5 години и после или още поне 5 ,докато се зажени и дойде дете, или ще се продаде. Да държат парите на влог ли?

# 274
На мен ми се вижда като да не са паднали цените...
И че бившите собственици са постъпили правилно - по-добре да продадат, отколкото тепърва да наливат в ремонт - след това колко трябва да е новият наем, за да има финансов смисъл от упражнението.

# 275
  • София
Не винаги, но в повечето случаи качеството на наемателите върви ръка за ръка с качеството на квартала.
Уж ХДимитър се настояваше, че е добър квартал, а на наемодателите им писнало от наематели.
В същото време, наемателите в един оплют Студентски са доста читави. Интелигентни, амбициозни, позитивни, работливи. Странно е това.
Щом чистят точно от ХДимитър, значи не го долюбват толкова квартала.

Интересно коя специалност е, че има лекции в ректората. ИТтата не ходят ли до ФМИ, ние стопаните бяхме на 4тикм в Стопанския Факултет.

# 276
Юристите са в Ректората Laughing

# 277
Ти къде прочете, че е ИТ, само ИТ-та ти се привиждат Grinning Историците са в Ректората също, ФМЖК е наблизо.

На мен сделката ми се вижда съвсем стандартна, + това, което ЕмаТ написа.

# 278
  • София
Ти къде прочете, че е ИТ, само ИТ-та ти се привиждат Grinning Историците са в Ректората също, ФМЖК е наблизо.

На мен сделката ми се вижда съвсем стандартна, + това, което ЕмаТ написа.
А ти къде прочете, че съм прочел, че е ИТ? Очевидно не е, след като ще ходи до ректората.
Simple Smile
Все пак трябва и пари да идват от тая специалност. Как с философия как ще се избият 60евра.
Виж, ако учи за адвокатин, може!
Simple Smile

# 279
"ИТ-тата не ходят ли...", така написано се предполага, че е ИТ.

Много напред в бъдещето гледаш, хората имАли пари, купили на детето, не е нужно да ги избива. Медицинският също има факултет в центъра (Фармация) btw.

Едит: Понеже дискусията с Хаджи Димитър се вихри в няколко теми, да дам и моите 5 стотинки - имам приятелка на престижна позиция в държавна институция, със съпруг... ИТ. Grinning Живееха в Хаджи Димитър няколко години, решиха да си вземат по-голямо жилище НС, купиха си пак в Хаджи Димитър. Очевидно им харесва на хората, пък са интелигентни и амбициозни също Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 16:15 от mokka

# 280
  • София
"ИТ-тата не ходят ли...", така написано се предполага, че е ИТ.

Много напред в бъдещето гледаш, хората имАли пари, купили на детето, не е нужно да ги избива. Медицинският също има факултет в центъра (Фармация) btw.
Целият контекст:
Интересно коя специалност е, давам пример с 2 специалности, които не отговарят на условието.

Вярно не е нужно и не е редно да се избива. Защото това вдига цените на жилищата. А те не бива да се вдигат. Не бива да се записват скъпи университети, да се планират доходни професии. Защото светът се обърква. Цените на жилищата трябва да са константа. Професиите трябва да имат един и същ доход. Образованието е само по изключително желание и без планиране за бъдеща работа и доход.

# 281
Интелигентни, амбициозни, позитивни, работливи. Странно е това.

Интересно коя специалност е, че има лекции в ректората. ИТтата не ходят ли до ФМИ, ние стопаните бяхме на 4тикм в Стопанския Факултет.

Пустите му педагози и филолози, и философи, и историци, как успяха да обучат тези интелигентни, амбициозни, позитивни, работливи ИТ-та.

# 282
Гаранция мама и тати са му купили апартамент, защото е записал специалност, която се очертава доходоносна. Ако е записал филология, нямаше да му купят. Къде отиде тоя разговор?!

# 283

За тия пари що не вземете 2стайна панелка там? 2 пъти повече пространство ще имате.

# 284

За тия пари що не вземете 2стайна панелка там? 2 пъти повече пространство ще имате.
благодаря ,но не е за мен.Просто посочих,че мой познати са продали на прилична цена маломерен двустаен в "Хаджи Димитър".Иначе аз си имам тристаен с трапезария в района около Националната телевизия....Но "Хаджи Димитър" не е лош квартал,много е близо до центъра(най-близо от всички други) и добре озеленен.Имам и приятелчета от там,с къща....

Общи условия

Активация на акаунт