Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 46

• 36 498
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Примерът е реален, продавач отива при Безброкер, които го зарибяват, че ще му продадат апартамента без комисион за 100 х.евро. Само за седмица някакъв случаен редови брокер продава същия имот за 115х.евро. И си взима 3% комисион, и пак продавачът е на сметка и получава 115 - 3% = 111х. Ако продавачът се беше доверил на Безброкер и на занижените им, уж базирани на пазара оценки, щеше да вземе 100х.
Е добро утро. То е ясно, че това им е целия бизнес модел. Никой не прави просто благотворителност. Винаги се питайте от какво печелят фирмите, брокерите и т.н.

# 466
  • sofia
Е къде са тия евтини апартаменти с 20 евра по евтини.То продавачите трева пасат.Айде стига брокерски зарибявки.Евтинията вече е факт.А за зимата за 100 евра ще има многоооо ,ама многооо имоти/качествени/.

# 467
Забелязвам, че и продавачи и купувачи изчакват. Защо? Какво мислите за Явор АД Варна, ще имат ли нов проект?

# 468
Е къде са тия евтини апартаменти с 20 евра по евтини.То продавачите трева пасат.Айде стига брокерски зарибявки.Евтинията вече е факт.А за зимата за 100 евра ще има многоооо ,ама многооо имоти/качествени/.

Айде де, ти купи ли? Че отдавна чакаме.
Те "пилците се броят наесен", ама дойде есента и гледам, че си броим едни и същи евра. Освен да чакаме напролет 🤔

# 469
  • sofia
Купих на Слънчака.Не ми беше цел,ама много изгодно и не сдържах.А целите в София,чакаме и търсим.

# 470
  • Бургас
На Слънчака ще можеш да купиш и за 10 000 евра. Но за София ще има да чакаш.
Мои познати масово накупиха евтини апартаменти в Слънчака, за да ги дават под наем на персонал. Ама няма нещо персонал това лято...
А и такса поддръжка като не плащат всички собственици, ще се занемарят тези имоти. Основно закъсали руснаци продават. А таксите поддръжка са високи и постоянно се съдят и карат. На някои басейните не пълнят, другаде не поддържат двора...
Колко ще го ползваш този апартамент, веднъж в годината.

# 471
  • София
То сега като се започне една работа от вкъщи, и хората ще се заселват на Слънчака да работят от там.

# 472
За Банско непрекъснато ми излиза реклама за студиа за девет хиляди и нещо.
Не бих купила ваканционен имот в затворен комплекс по изброените от Titina причини.
Доста хора около мен, които са хоум офис до чнг или по-дълго, се прибраха в родните домове в провинцията или в бабините къщи по селата. Никой не съм чула да е наел или купил апартамент в курорт, за да работи там.

# 473
Някой да е правил списък какво трябва да проверява човек, преди покупка на имот и как може да се предпази от измами?

На няколко пъти слушам откровени лъжи по огледите и не получавам най-елементарното - архитектурен план, за да сверя площта и разпределението.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 04:47 от pooh06

# 474
Забелязвам, че и продавачи и купувачи изчакват. Защо?

Ние не намерихме това, което търсим, за цената, която сме склонни да дадем.
Не ни се рискуваше за по-скъпо, защото няколко месеца бяхме с намалени заплати.
Върнаха ни пълните заплати, но бъдещето все още е несигурно и изчакваме да видим как ще се развият нещата.

# 475
  • Sofia
На мен ми се струва, че се вдигнха пак цените - предната криза беше точно при банки и имотен пазар, но сега определено не е така. Търся евтин имот за инвестиция - по-точно да не изгоря с едни пари при инфлация, но цените са само нагоре, а една вечер мъжа ми взе да смята посочена квадратура срещу описание в чертеж и масово бяха с около 25-30кв по-малки - дори и да са общи части е абсурдно много.

# 476
една вечер мъжа ми взе да смята посочена квадратура срещу описание в чертеж и масово бяха с около 25-30кв по-малки - дори и да са общи части е абсурдно много.

Не са само общи части, а и стени.
Вие гледате нетната площ (сумата от площите на помещенията). Върху нея се добавят десетина квадрата стени и се получава застроената площ, а след това и 15-20% общи части.

# 477
една вечер мъжа ми взе да смята посочена квадратура срещу описание в чертеж и масово бяха с около 25-30кв по-малки - дори и да са общи части е абсурдно много.

Не са само общи части, а и стени.
Вие гледате нетната площ (сумата от площите на помещенията). Върху нея се добавят десетина квадрата стени и се получава застроената площ, а след това и 15-20% общи части.

Честo хората не обичат да плащат за стените.
Честo хората се оплакват от тънки стени и че се чуват съседите
...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 17:45 от R-dna

# 478
колко готино си го казала последното Wink

# 479
  • София, Bulgaria
Хората са казали: Затишие пред буря.
В момента пазарът е буря, пред очаквано затишие, ама знае ли човек...
Август избухна с много сделки, но в същото време в институциите се минава бързо за документи...
А цените, ах цените...по-шарени не са били...както и купувачите. Излязоха и доста с кеш или 30..40% кеш,  а другото с кредит, както и такива  с изцяло кредит 100%. Няма я среда т.е. 15% кеш+ разноски по сделката, а остатъкът с кредит.
Да видим септември, какво ще ни донесе.

Общи условия

Активация на акаунт