Професия учител - 10

• 60 170
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Какво ще рече кадрови реформи?
Добро утро.
Съкращения, намаляване на работно време- това имах предвид.

За работното време има Кодекс на труда и КТД, за съкращенията зависи от броя на учениците и паралелките. Директорът се съобразява с това, не може да го направи самоволно.

# 106

А за който протестираше по-рано за това да му се възстановяват пари за ползвания интернет.

Като си направите детайлна разбивка каква част от интернета ползвате за служебна цел, и каква част за лична - тогава да ви се плаща пропорционално, евентуално. А, да, и още нещо - не е зле се откажете от парите си за представително облекло! такова няма да ви се налага да ползвате, като си седите у вас. Не е редно само да се ИСКА. Дават ви по 30 лв за ползване на компютъра. На родителите и на децата - на тях дават ли, при все че образованието за тях трябва да е безплатно, пък на вас ви се плаща.
На учителите още не са ги дали тези 30 лв. На ученици, които са социално слаби и не могат да си пуснат интернет, училището плати интернета за учебните месеци до края на юни.
Но учителите от доста години ползват отстъпка за интернет към Нетуоркс.

# 107
https://edition.cnn.com/2020/08/13/us/schools-quarantined-corona … gIT1LPbQjz0GWs_iU
https://edition.cnn.com/2020/08/12/health/covid-kids-school-gupt … -essay/index.html
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6931e1.htm
Положението в САЩ след отваря на училищата не е никак розово!
Т.е. отново се е наложило да бъдат затворени много училища!

"До първата седмица на август 90 деца в САЩ са починали от Covid-19, което представлява по-малко от 1% от всички смъртни случаи, показва анализ на Американската академия по педиатрия и Асоциацията на детските болници."
Всеки човешки живот е ценен!

# 108
Spring,
на мен ми е ясно, че на родителите няма да им платят нито интернета, нито устройствата, нито неплатените отпуски, нито абонамента за Уча.се. Смятам, че ВСИЧКИ имат затруднения, а издребняването за всяко едно нещо дразни. Доста от темите тук във форума чета: коя по-детайлно, коя по-обстойно. И честно казано, откакто почна драмата с вируса - учителските теми станаха  най-мрънкащи. Все нещо се иска, все се недоволства, все не е достатъчно. Ами - прекалява се.  И на мен не ми е ясно кой ще ми плати теста, ако се наложи да го правя - но не съм тръгнала да задължавам тоя или оня да ми го плаща.

Навсякъде работят по-възрастни служители, въобще не са само в училищата. Но вече всички предприятия работят, хотели, заведения, магазини, аптеки, офиси. Къде с ограничения, къде без ограничения.

Тая мания да си търси човек правата не води до нищо конструктивно. Като пък толкова не го устройва човек да бъде учител - може да си смени професията, или да постои на бюрото по труда известно време.

Май никой не се е засилил към молбата за напускане. Ама виж за мрънкане - всеки втори

# 109
  • Балчик
Spring again, защо ни е тази ненужна информация?
Който изпитва смъртен страх, винаги може да напусне и да си стои вкъщи.
Стига с това всяване на излишен страх.

# 110
  • Шумен
Spring again, и откъде си сигурна, че причината за смъртта им е точно въпросният вирус при положение, че в цял свят аутопсиите са забранени  при смърт с положителен тест за корона от СЗО? Да не говорим за надеждността на въпросния PSR.
Как си представяш живота оттук нататък?
Дистанционното обучение е абсолютна пародия, но на теб ако не ти пречи е друг въпрос.

# 111
И къде видяхте мрънкане?
В училището, където работя, на няколко ученика училището плати интернета. Това е факт.
Факти са и данните от хипервръзките. Със CNN ли ще спорите?

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 21:57 от Spring again

# 112
  • Балчик
С никого няма да споря, имам си глава на раменете. Техните факти най-малко ме вълнуват. Ти си ги чети и живей в страх. Не гледай реалната ситуация в България.
Няма повече да спамя по темата.

# 113
Не страх, а разумност!

# 114
  • София
Здравейте, подавам документи за започване на работа в училище. В заявлението трябва ли да пиша името на директора или само "До директора на .... училище" ?

# 115
  • Ямбол
Може при обръщението да му напишеш името: "Уважаеми господин Петров, ..."

# 116
  • Пловдив
Пишат се и двете. Горе се пише "До директора на ... ОУ ..., гр. ..." , а долу "Уважаеми господин ...". В много училища има образец".

# 117
  • София
Търсих в сайтовте на училищата, но не намерих. Сега се ориентирах повече, благодаря!

# 118
  • Пловдив
Ние нямаме образец в училище, приемаме в свободен текст заявления.

# 119
Здравейте, моля за съвет.
Ориентирам се към учителската професия. Към момента работя в частна фирма .Завършила съм магистър математика и информатика , начална педагогика .
В града който живея има две обяви за- 1. учител / старши учител по математика в ЦОУД прогимназиален етап и 2.Учител по Математика, Информационни технологии и/или Физика и астрономия.
Какво бихте ме посъветвали като за начало? Къде да подам ,т.е къде ще се адаптирам най-лесно в тази сфера  ?
Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 12:50 от Velizz

Общи условия

Активация на акаунт