Професия учител - 10

• 60 197
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
подаваш и на двете места, много ясно.
ЦОУД е занималня - 1-4 клас.
Мисля че за лесно, с малките е по-лесно.

# 121
Благодаря Румка.Обадих се ,ще подам и на двете места.
1. учител / старши учител по математика в ЦОУД прогимназиален етап ,не е ли за 5,6, и 7 клас ?
Старнно по телефона никой не иска да каже каква е заплатата/За цял щат/.Интересува ме  колко чисто ще вземам стартово и какви привелегии евентуално ще имам за в бъдеще.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 14:00 от Velizz

# 122
  • Балчик
Да, 5,6 и 7 е.

# 123
  • Майничка
Как да ти кажат заплата, като не ти знаят специалност, правоспособност и стаж. Иначе брутна базова заплата за правоспособен учител на пълен щат сега е 1085лв., значи към 840 нето.

# 124
Благодаря .Знам .че се получават допълнителни суми за
облекло, проекти ,клас, стаж, някъде и транспорт ,храна.

# 125
за последното не съм убедена

# 126
  • Пловдив
Ако разбера,  че някой се интересува само от привилегиите и заплатата никога не бих го взела на работа.

# 127
Привилегии няма. Транспорт има само, ако пътувате от друго населено място. Коледни, 15 септември и 1 ноември - общо за трите се получава 1 заплата, ако училището има бюджет. Парите за дрехи са 400лв.или нещо такова. Другото са лекторски и класно ръководство, ако имате.
За стаж се заплаща, но само педагогически, общ - не.

# 128
  • Майничка
Общият стаж преди 01.07.2007г. се зачита при определянето на допълнителното възнаграждение за стаж, но не се приравнява на педагогически, ако не е такъв.
Саморедактирах се, че снощи така смотано си бях формулирала израза, че съвсем друго беше излязло.😊

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 08:55 от gargamela

# 129
Имате ли идея ,какво е значението на насочващото писмо от Бюрото по труда , при кандидатстване за работа ?

Според вас , лошо впечатление ли прави ,ако в автобиографията няма упоменати точни дати и месец при постъпване и напускане на предходно работно място , а е упомената само годината ( без дата и месец ) на постъпване и напускане ?

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 11:19 от dudi

# 130
  • Балчик
Имате ли идея ,какво е значението на насочващото писмо от Бюрото по труда , при кандидатстване за работа ? Задължително ли трябва да имам такова писмо, от Бюрото по труда при подаване на документите ?
Никакво. Моя позната кандидатства с такова писмо и не беше избрана. На всички други критерии отговаряше. Нямаше стаж, но избраният кандидат също.

# 131
А не мислите ли ,че е важно да зная какво ще получавам края на месеца?Едва ли никой не се интересува от това .
Аз искам да знам първия месец какво ще взема и евентуално след подписване на постоянен договор ?

# 132
  • Майничка
Учителската е от малкото професии, чиято базова заплата не само е фиксирана, а и редовно оповестявана в пресата и така зададен по телефон, въпросът звучи нелепо, поне за мен.

# 133
Никога не бих питала по телефона колко ще ми бъде заплатата, особено преди дори да ми е предложена работа.

# 134
  • Майничка
Аз бих, ако става въпрос за частен сектор, неясна информация в обявата и по-далечно местоположение. Давала съм и такава информация по телефон - в крайна сметка, ако човек не иска под Х пари базово, а аз давам 50% от Х, защо да си губим взаимно времето.
Но за обществения сектор се очаква, че кандидатът ще си е проверил параметрите.

Общи условия

Активация на акаунт