Професия учител - 10

• 60 128
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • вкъщи
Страхувам се колкото от всяка една болест.Животът трябва да продължи.По никакъв начин не съм си променила живота в момента спрямо миналото лято. За мен да седя затворена вкъщи е по-пагубно . До кога ще се изолираме и треперим??

# 91
От чисто любопитство питам-   с моминската ли фамилия  сте в училище или с фамилията  която сте приели след брака (евентуално )  ?

# 92
  • Плевен
Здравейте! През 2019г. завърших магистратура ПНУП и се записах СДК Учителска правоспособност (Учител по музика). Следя в сайт на руо за свободни места. Документ за правоспособност ще получа в края на тази година. Въпросът ми към вас е след като го получа, ако евентуално ме назначат на работа, каква заплата ще получавам? Дали в пълен размер или тъй като е само специализация, а не втора магистратура, ще ме водят нередовен учител? Извинявам се, но малко се обърках, докато четях наредбата и предпочитам да попитам тук. Благодаря!

# 93
  • Някъде по Дунава
И аз съм за присъствена форма. Притеснява ме по- скоро фактът, че учениците не спазваха и не спазват никакви противоепидемични мерки. Още април като се стопли започнаха да се събират по площадки, веднага се юрнаха в мола, когато го отвориха, не носят маски в магазините. Също така ме притеснява хигиената в училище. Още преди короната чистачките го даваха през пръсти, едва ли ще се засилят да чистят повече.

# 94
  • Ямбол
От чисто любопитство питам-   с моминската ли фамилия  сте в училище или с фамилията  която сте приели след брака (евентуално )  ?
в първото училище бях с моминската, там ме знаеха така покрай майка ми, която също беше там. След това съм с мъжовата.

Ние получихме писмо от шефката, която е получила от РУО с питане, дали ще можем да поемем допълнителни часове за ученици желаещи да се обучават по ДО. Щяло да е с допълнително заплащане и имало вероятност да поемем и ученици от други училища. Честно казано нямам сили и с това да се занимавам. Много лекторски имам. Подозирам обаче, че леко ще ни притиснат, ако има много желаещи.

# 95
Ще ти признаят магистратурата. Тя е педагогическа специалност.
Здравейте! През 2019г. завърших магистратура ПНУП и се записах СДК Учителска правоспособност (Учител по музика). Следя в сайт на руо за свободни места. Документ за правоспособност ще получа в края на тази година. Въпросът ми към вас е след като го получа, ако евентуално ме назначат на работа, каква заплата ще получавам? Дали в пълен размер или тъй като е само специализация, а не втора магистратура, ще ме водят нередовен учител? Извинявам се, но малко се обърках, докато четях наредбата и предпочитам да попитам тук. Благодаря!

# 96

С презимето си. В началото бях с фамилията на бившия ми съпруг, разведох се и си възстанових моминската, миналата година се омъжих отново и съм с нова фамилия. Имам колеги, които също се представят с презимето си.

# 97
Аз също имам доста часове на 840 часа норматив. И клуб ОУД се планираше за следващата година. Влизам в много класове.
Като си помисля, че абитуриентът от Велико Търново на 19 години почина от едно ходене на бал,  Николай Щерев, спортистът, на 33 години - също не можа да пребори коронавируса.
Разбрах, че в САЩ някой си щат учителите са протестирали против присъственото обучение и исканията им са били изпълнени.

# 98
  • София
Здравейте, скъпи учители Simple Smile Надявам се да можете да ми помогнете с малко информация. Касае се за моя много близка, преподавател в неголямо училище извън София. По слухове към момента се подготвят кадрови реформи от директора и тя е силно притеснена. Към кого би могла да се обърне, за да разбере какви са й правата? Към адвокат по трудово право, но който да е запознат със спецификите, приложими за учителите? Бихте ли могли да ми препоръчате някого за консултация (за София не е проблем)? Сърдечно благодаря и лека вечер

# 99
От синдиката ще я насочат.
Здравейте, скъпи учители Simple Smile Надявам се да можете да ми помогнете с малко информация. Касае се за моя много близка, преподавател в неголямо училище извън София. По слухове към момента се подготвят кадрови реформи от директора и тя е силно притеснена. Към кого би могла да се обърне, за да разбере какви са й правата? Към адвокат по трудово право, но който да е запознат със спецификите, приложими за учителите? Бихте ли могли да ми препоръчате някого за консултация (за София не е проблем)? Сърдечно благодаря и лека вечер

# 100
  • София
Благодаря, ksati.
Ако все пак някой може да препоръча конкретен специалист, ще съм много признателна.
Иначе тя е член на СБУ, това знам.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 23:41 от Marleen

# 101
  • Пловдив
Какво ще рече кадрови реформи?

# 102
  • София
Какво ще рече кадрови реформи?
Добро утро.
Съкращения, намаляване на работно време- това имах предвид.

# 103
ще има промени в матурите.  От коя година ще ги въвеждат - знаете ли?
http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=5275

А за който протестираше по-рано за това да му се възстановяват пари за ползвания интернет.

Като си направите детайлна разбивка каква част от интернета ползвате за служебна цел, и каква част за лична - тогава да ви се плаща пропорционално, евентуално. А, да, и още нещо - не е зле се откажете от парите си за представително облекло! такова няма да ви се налага да ползвате, като си седите у вас. Не е редно само да се ИСКА. Дават ви по 30 лв за ползване на компютъра. На родителите и на децата - на тях дават ли, при все че образованието за тях трябва да е безплатно, пък на вас ви се плаща.

Вероятно имате стаж - ми напускате и отивате да вземате борса за 9-12 месеца. Идеално! Хем спокойно и сигурно вкъщи, хем ще мине вирусът за 1 година.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 13:11 от Не се сърди, човече

# 104
  • Плевен
Много ти благодаря! Успокоих се 🙂
Ще ти признаят магистратурата. Тя е педагогическа специалност.

Общи условия

Активация на акаунт