Професия учител - 10

• 60 244
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Да ... Много думи, малко конкретика ... Всичко се оставя на вътрешни правила, според спецификите на училището ... Ще видим в реалността как ще бъде ...

Пример: учителка преподаваща на 2. клас с деца собствени в училището 6.ти и 4. клас. Разболява се дете от класа на учителката; тя е в карантика ..., а децата й? Разболява се учителката, класа е в карантина, а децата й? Разболява се детето от 4.клас, а учителката, а класа й, а детето в 6. клас, а неговите учители и съученици? Разболява се детето от 6.клас, а учителката, а класа й, а детето 4. клас, а съучиниците му и тяхната учителка, а учителите преподаващи в 6.клас? Да не говорим, че след часовете, в събота и неделя, така се омесват хубаво, по приятелски доста деца от различните випуски и паралелки, особенно, ако става въпрос за малко, основно, квартално училище ... Не знам, не знам ... Тежка и за съжаление експериментална и компромисна ще бъде тази учебна година.

Махаме майката учител ... Въпросите остават същите за две деца от едно семейство, в едно и също училище.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 18:49 от Почти безобидн@

# 166
  • Ямбол
В карантина са само пряко контактните. Член на семейство болен - карантина за цялото семейство. Ученик болен - карантина за класа и учителите му. Учител болен - карантина за колеги, ученици, при които е влизал. При контактни на контактни, ако искат се изследват.

# 167
  • София
Здравейте, може ли някой да помогне с насока.  Къде в София се правят психотестове за постъпване на работа като учител.
Предварително благодаря.

# 168
  • Sofia
Не е нужен психотест, а бележка от психиатрия, че “лицето не се води на учет”. Аз взех от психиатричното отделение на Александровска болница срещу 10лв.

# 169
 Така , вече съм в стрес.Получих обаждане от няколко училища за интервю.Кажете ми как протича самото събеседване ? Комисия ли е или само с директора ?За какво да бъда подготвена ?

# 170
  • Някъде по Дунава
Така , вече съм в стрес.Получих обаждане от няколко училища за интервю.Кажете ми как протича самото събеседване ? Комисия ли е или само с директора ?За какво да бъда подготвена ?
Там където аз съм ходила на интервю беше комисия. Едното училище имаше по- завъртяно име и предварително се поинтересувах коя е тази личност. Направи добро впечатление.
Успех!

# 171
офф ,много се притеснявам .Комисия от колко души?Какво питат?

# 172
Много четох и никъде не намирам информация, за това питам учителите (предполагам, че знаете вече), задължително ли ще е посещаването на градина от децата в 3 група?  Четох, че се очаква посещаемостта да е намалена, но как ще стане, ако е задължителна?

# 173
Задължителна подготвителна група за петгодишни има от 2010 г ако не се лъжа.

# 174
Аз ходих на интервю за учител ЦДО. Комисията беше от трима души. Питаха ме запозната ли съм с естеството на работата. Отговорих, като посочих каквото знаех, защото предварително бях разглеждала разпределения. Одобриха отговора ми. След това ме питаха как ще организирам часовете по самоподготовка. Останаха недоволни от това, че не знаех, че учениците имат учебници, които стоят в училище. Питаха ме как ще накарам ученик, който не желае да учи и да пише, да си напише домашните, като предварително ми казаха, че не приемат отговор "с разговори", защото всички така казвали, а това не работело. Питаха ме какви методи знам, за да го накарам да си напише домашното, когато казва "не искам и няма да пиша". Попитаха ме какви занимания ще организирам за децата извън заниманията по интереси, за да ги сплотя като група, като не приемаха за отговор тези спортове, които изучават в часовете по физическо. Също и какво предвиждам за зимата, когато е студено и не става да се провеждат занимания навън. Питаха ме какви мероприятия ще организирам за родителите, извън задължителните консултации. Също и какви мероприятия ще организирам общо за деца и родители.
За мен лично беше ужасно интервю, защото на всеки отговор, който не им хареса, почти ми се караха - говореха ми с тон и задаваха въпроси с високомерното учудване "нима така ще направиш?". Примерно казвам, че мога да ги организирам и сплотя с някакъв спорт и те ме питат "На какъв спорт можеш да ги научиш точно ти?". Отговарям, че мога да ги науча на волейбол. Веднага ми казват, че волейбол учат в часовете по физическо и следва въпросът: "А какво ще прави тогава учителят по физическо, ако ти ги учиш на волейбол?". Не ме одобриха, но и не очаквах да ме одобрят, очевидно търсеха човек с опит, а аз тази година завърших и за пръв път кандидатствах за работа като учител. Но и аз самата не очаквах такова интервю, очаквах нещо като стандартно интервю за работа. Ако знаех предварително как се провежда интервю за учител ЦДО, щях да се подготвя по-добре.

# 175
  • Майничка
Хм, замислих се аз как бих отговорила на първия въпрос. Първосигнално - с подкуп, в джобчето ми винаги дрънкат семки и бонбонки.😁
Политкоректно - ще се консултирам с познаващ конкретното дете - родител, класен, училищен психолог какво би го мотивирало.🤔
За спорта - ластик, ръбче, топчета - развиват мускулите на краката, точността, фината моторика...

# 176
Аз от това се плаша.Ще се панирам и няма да мога да отговоря .Къде мга да се запозная с разпределенията за прогимназия ?

# 177
  • Пловдив
От  години съм в комисията, задаваме абсолютно всякакви въпроси. Кой каквото се сети пита, и от работата и общи, житейски.
Одобряваме всички отговори. Ако е отгровено глупав дискретно насочваме към верен отговор. И интервюираният остава с впечатление, че е харесан.
Какво точно мислим си го казваме след като той излезе. И никой от кандидатстващите не може да разбере дали имаме отрицателно отношение към него. Изпращаме с думите "Ако до 12:30/ 14:00/ 16:30 не ви се обадим, значи сме назначили някой друг, успех!"

# 178
Velizz, аз търсих в гугъл "разпределения цдо прогимназиален етап" и изчетох всичко, което намерих. Обикновено в прогимназиален етап са 2 часа спорт и отдих, 2 часа самоподготовка и 2 часа занимания по интереси. В някои училища в двата часа за спорт и отдих влиза и обедното хранене.

# 179
  • Sofia
В София има такъв "глад" за ЦОУД учители - такова събеседване няма да е било в столично училище. Само в нашето квартално търсеха 3-ма. При неналичние на желаещи, сигурно отново ще наемат пенсионерите, които наемат всяка година, ако те се съгласят да работят.

Общи условия

Активация на акаунт