Професия учител - 10

• 59 683
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
На моя син му пишат оценки за времето, когато не е бил в час Wink вий пък за по време на дистанционното се колебаете 🤣

# 586
Здравейте!

Аз съм студент по ПНУП, който е в процес на писане на дипломната си работа.
Поради ситуацията с Ковид, университетът, в който уча не успя да осигури практика на своите студенти. По тази причина няма да успея да проведа наблюдение и да пусна анкета сред учителите, която ще ми бъде необходима за дипломната ми разработка.

Направила съм кратка анкета, която искрено Ви моля да попълните, за да събера информация, която да използвам.
Имам позволението на администратор да публикувам в тази тема.
Благодаря Ви предварително!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepAPJiIh0mAL-_7V-AoJnr … wform?usp=sf_link

# 587
  • Ямбол
Можеше да уточните, че анкетата е само за начални учители.

# 588
Попаднах на петиция за онлайн обучение. Ако някой се интересува, пускам

https://www.peticiq.com/297264

# 589
Нулева година няма да има, но е възможно да се учи и през лятото:
https://m.24chasa.bg/novini/article/9226018

# 590
Как може този министър да е толкова .... Да не му пука? На тия по върха трябва някой много техен близък да пострада, че да си променят мнението. Ама ... За тях няма такъв вариант. Само за обикновените хора е. Жалко, не трябваше така да си отиват хората.

# 591
Здравейте , ако има някой запознат с програмата "Заедно в час" ,моля да ми разясни. Учителите в близък район по местоживеене ли се изпращат,осигурява ли се превоз? Летните обучения къде се провеждат, общо взето всичко ме интересува? Благодаря предварително!

# 592
Здравейте , ако има някой запознат с програмата "Заедно в час" ,моля да ми разясни. Учителите в близък район по местоживеене ли се изпращат,осигурява ли се превоз? Летните обучения къде се провеждат, общо взето всичко ме интересува? Благодаря предварително!
Здравейте! Лятното обучение е два месеца и е в София, освен това има ходене в София за интервюта. Колежка от университета е в програмата, знам, че ходи и на някаква практика в Стара Загора веднъж или два пъти, ние сме от Бургас. Работата, която и осигуриха, е в Карнобат и тя се премести да живее там, пробва в началото да пътува, но каза, че е много път и не става. Не съм я питала дали и плащат квартира или пътни.

# 593
  • у нас
Имате ли заповеди от ръководството да задължавате всеки ученик да има камера? Срещате ли несъгласието на родителите и как се справяте с това?

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 17:22 от Sinara

# 594
  • Майничка
Нямаме такива указания и не мисля, че би трябвало да има.

# 595
Да, трябва да имат включена камера, но не могат да ги задължат, защото не всеки има лаптоп, а стационарен компютър изисква допълнително камера, не всеки може да купи.
Ако имаше наистина безплатни устройства, както министъра обеща, да, но няма.

# 596
Нашето училище е основно, предходната уч.година никой от моите ученици не ползваше камера. Не го изисквах, въпреки че ползвам лаптоп, той няма камера. Няма как да искам да пускат камерата, след като аз не. Достатъчно ми беше да отговарят навреме, когато ги питам. Знак, че ме слушат. Аз споделях ел.учебник, допълнителни ресурси, така че не беше необходимо да ме виждат. Имаше 2-3 майки, които ме помолиха да не искам от децата им да ползват камера.

# 597
Не мисля, че е възможно да се изисква камера. У дома с двама ученика сме с два компютъра и един лаптоп. Достатъчно инвестираха в графичен таблет, няма кой да ме задължи да слагам камери. А и споделям екран и пишем на дъска.

# 598
Нямаме изискване за включена камера на ученика.

# 599
  • Добрич
Имате ли заповеди от ръководството да задължавате всеки ученик да има камера? Срещате ли несъгласието на родителите и как се справяте с това?

Лично на мен, това ми звучи безумно! И като учител, и като родител...

Общи условия

Активация на акаунт