Животът ми се случва въпреки мен

• 21 887
  • 628
  •   1
Отговори
# 330
Според мен на авторката ѝ е гадно защото се вози на влака като пътник, а тя иска да го кара. По описанието на цялата семейна ситуация, с общия двор и злата свекърва, този мизансцен повече ми прилича на Враца, отколкото на Дания. Ако наистина действието се разиграва в Дания, то жалко защото пиесата е силно балканска като проблематика и като постановка. За декор имаме и три-четири хилки, изкарани ей така докато си чатим и тоооолкова много пари, че ще ни падне капата.....

А това, че съпругът не намира правилните думи и в присъствието на главната актриса е като замаян и отвлечен, говори че изобщо не я отразява като фактор. Мъжете полагат голямо старание когато жената им е важна и значима. Според мен, трябва да си благодарна на свеки, тя поне те мрази, демек проявява някаква емоция към теб.

#ВрацаМиЕДания

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 21:52 от DiscoBiscuit

# 331
Свекървата сигурно не мрази авторката, а просто и на нея и е скучно и и досажда с присъствието си. Жените, които си стоят вкъщи обикновено командват парада и постоянно раздават задачки от битов характер. Иди там, свърши еди какво си. Ако те няма вкъщи, няма как подобно поведение да те дразни.  Аз когато съм си вкъщи и моята свекърва все иска да разговаря с мен, да ходя да и купя нещо, да кара мъжът ми да свърши нещо. Просто иска да живее чрез нас. Това или го приемаш или вътрешно се изяждаш. Аз предпочитам да излизам, на мен ми е тъпо вкъщи със свекървата. Когато нещо иска, аз го върша, не се ядосвам, но не мисля върху думите й.
Майка ми, която живее сама като дойде у нас и после с дни ме облъчва какво и била казала свекървата. Аз с годините дори не я чувам, само ли да се замислям върху думите й.
Скрек малко ми напомня майка ми, дано не е такава, че щастие в тоя живот няма да види.

# 332
  • София
Има някакво старомодно мислене, като от началото на 20 век.

# 333
И аз не знам какви са тези близки контакти със свекървата. Много патриархално.

# 334
  • sofia
Не мисля, че е точно старомодно мислене. Просто се опитва да намери добро извинение за пред себе си защо нещо не се случва, както тя иска. Външно го приема, но отвътре я "яде".
Имат пари, могат да купят друг имот в района, ама били с малки дворове, ама били скъпи, ама......а мъжът й дали изобщо е навит за подобен вариант и знае ли изобщо какво й се върти из главата?
Може да купи апартамент, ама децата нямало да искат да идват, нямало да живеят при нея, щото не можела да им осигури досегашния комфорт....това го тълкувам като желание за развод, ама не ми стиска, защото ще изгубя и моя си комфорт.
Нормално е в подобна ситуация да не се чувстваш добре със себе си и всичко да те дразни. Както казах, и аз съм изпадала в подобни житейски ситуации, които са точно от типа, описан в предишния ми пост.
Кристина й дава абсолютно адекватни съвети и насоки...не успее ли да си промени нагласата, ще е недоволна и ще се чувства ощетена и през останалата част от живота си.

ПП: Дали във Враца, или в Дания няма особено значение. Хората навсякъде са еднакви; по-точно навсякъде могат да бъдат срещнати определени типажи и сценарии.

# 335
И какво лошо има да размените приказка със свекървата, или синът да ѝ свърши някоя работа?
Интересно ми стана, вий как се виждате като свекърви?

# 336
  • sofia
Аз със свекърва ми съм в прекрасни отношения и даже с нея си споделям повече, отколкото с майка ми.
Мъжът ми е този, който й се дразни и ядосва и все се налага да го успокоявам. Но има и други фамилни драми в картинката, та никога нищо не е само за себе си.
Не считам за патриархално да си в добри отношения с някого, но отчитам, че за да са добри отношенията е нужно и двете страни да имат желание за това.
Хич не искам да го мисля сега свекървенството....рано ми е още Joy като ми дойде до главата - тогава.

# 337
Като си се изтупал да живееш със свекърва си, която се разбра, че купила местото с къщите, какво очаква. естественно, че ако някоя непрекъснато мърмореща снаха ми се натресе и непрекъснато е недоволна, не само ще и кося в часовете в които нищо не може да ми каже, но пък е решила снахата да си полегне и да посънува някоя хилка.
С кой акъл се съгласявате да живеете с някого а после умирате из форуми, как ви нарушавали собственото пространство.

# 338
Като си се изтупал да живееш със свекърва си, която се разбра, че купила местото с къщите, какво очаква. естественно, че ако някоя непрекъснато мърмореща снаха ми се натресе и непрекъснато е недоволна, не само ще и кося в часовете в които нищо не може да ми каже, но пък е решила снахата да си полегне и да посънува някоя хилка.
С кой акъл се съгласявате да живеете с някого а после умирате из форуми, как ви нарушавали собственото пространство.
Свекървата е дошла да живее до снахата. Коя е натрапницата?

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 09:55 от Дракарис

# 339
И какво лошо има да размените приказка със свекървата, или синът да ѝ свърши някоя работа?
Интересно ми стана, вий как се виждате като свекърви?

Да си поиграем на "открий свекървата на страницата" хахахахха GrinningJoy
(Хей, надявам се не го приемеш с лошо, просто поста ти се открояваше от общия зададен тон до момента)

Едно е сигурно - авторката няма да напусне темата чувствайки се по-леко и по-оптимистично. И затова няма да е виновна тя...
Има и подкрепящи хора, но има и... Такива, които само чакат да те видят на земята, за да те захапят.
Не съм тук да и коментирам финансовото състояние и житейските избори, даже и нагласата и (едва ли е с такава нагласа по собствен избор и повярвайте ми, човек не променя нагласите си със щракване на пръсти.) Тук съм защото тя ясно даде индикации, че търси някой да и влезе в положение. Нейното, объркано си положение, което е резултат от не един и два кофти дни, натрупвано е с години.
Аз лично бях тук да я изслушам..и ако не мога да помогна, поне да не вредя.
Мила госпожо, следващия път не сваляйте гарда.

# 340
Авторката си има за мъжленце датско мамино синче с парички.
Той вика майка си, която да купи имот до неговия дом.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 09:58 от Дракарис

# 341
Драки, не е баш.
" Мъжът ми е купил едната къща преди много години и когато другата се е освободила е викнал мама и тати да я купят щото не може да диша без тях."
  Без мъже може, без себе си не може. Крак, гледай си здравето, направи си живота, хвани руля. Майната им на свекървите и учинайките, това си е ТВОЯТ живот.

# 342
ПП: Дали във Враца, или в Дания няма особено значение. Хората навсякъде са еднакви; по-точно навсякъде могат да бъдат срещнати определени типажи и сценарии.

Ние не можем да знаем от къде пише някой юзър и това в интернет не е интересно. Важно е само как мисли и какво решава да представи като образ. Факт е, че в главата ѝ е 100% балкантон. Реакциите на хората говорят много повече от всичко.....Ето и тук в темата веднага се откроиха свекървите, снахите и сеирджиите.

Доста противоречив е образа на въпросната юзърка. Не знам на колко години са, ама съпругът мноооого отдавна купува имот, по нейните думи. Ако са към 40те, на колко години е купил имот този юнак - на 20-25, докато е бил студент или на 30, докато е бил още начинаещ в кариерата и е имал малки деца и българска принцеса да издържа? Не знам, не знам.....Може и аз да бъркам нещо......може и злата свекърва да е помогнала, кой знае........

# 343
Невероятна е фиксацията на хората в парите - една дума да кажа по темата и то я казвам само когато ме нападнат, че мъжът ми ме издържа, и веднага информацията се забива в съзнанието на някои юзерки и почват да се давят с нея. И хем се давят хем ми обясняват как щастието не било в парите, като че ли някъде съм казала, че е. Явно обаче нещастието на някои хорица е в чуждите пари. Щом индивиди, които реално не ме познават са в състояние да ме хейтват заради пари представям си колко ме хейтват тия дето ме познават. И после кой ми прави магии. Имаше една искаше да се жени за мъжа ми щото харесваше децата ни и парите му. Хем беше наясно, че е стиснат. Но женицата таи надежди, че към нея няма да бъде. Па му писа лични съобщения колко лоша майка съм била и как тя щяла да му гледа децата по-добре от мен. Нищо чудно да е превъртяла от яд и верно да ми е правила магия. Че по едно време намерих нещо странно в двора  си, което беше българско типично и не съм го аз хвърлила там нито пък някога съм го виждала точно това. Иначе само добро е видяла от мен ама на - завист я мъчи

# 344
Много ти завиждат за парите и съпруга, верно е. Още български магии ще намираш в датския си двор. Горката....но така е, българската завист много ходи по датските дворове. Вземи мерки вече, викни поп да прекади и да пречисти. Ще се преродите всички у дома.

Общи условия

Активация на акаунт