Животът ми се случва въпреки мен

• 21 868
  • 628
  •   1
Отговори
# 255
На мен пък веднъж една циганка ми каза:
-Ти не страдаш от хората, страдаш от егото си!

може да бъде казано за всеки човек
също: "имала си в миналото голяма любов, много си обичала, много си страдала" - отново е общовалидно и на практика всяка жена може да се припознае
"много ядове с децата ще имаш; още нямаш деца? ще имаш! и ядове ще имаш!" - за кой тинейджър не важи? пък и за малките - не искат да заспиват лесно, няма места в детските градини и т. н.

# 256

на мен това ако ми го кажат моментално ще спра да слушам, защото няма да е права в моя случай. Всеки си знае за себе си. На мен тази, каквато и да е ми каза верни неща, които важат за мен, но далеч не за всички

# 257
Без да броя циганките, които са ме спирали по гари и т. н. вярвам само на една жена, живееше в София (при нея нещата са малко особенни при ,,гадаенето"), но както и да е, отидох при нея, скръстих ръце и зачаках да почне да ми разправя, и така няколко часа (при нея са такива бавни нещата), накрая ми каза да и дам колкото преценя аз.
Та няколко месеца след това си отивам в родния град и решавам да проверя някои неща които каза за миналото ми (които не ги знаех , а когато ходих при нея съм бил на ок. 35 г. някъде), отивам при леля ми (родителите ми са починали ) и тя (леля ми) потвърди казаното от врачката (леля ми е по-малка сестра на майка и понеже тогава още не е била омъжена и нямаше деца е помагала при отглеждането ми).

# 258
Цитат
На мен тази, каквато и да е ми каза верни неща, които важат за мен, но далеч не за всички

A възможно ли е да Ви казва някакви половинчати работи и съзнанието Ви да допълва липсващите парчета?
Защото той мозъка много обича да работи на този принцип и да вкарва частична информация в контекст.

# 259
На мен ми каза конкретни неща, които за мен бяха истинска новост, а аз мълчах и се подсмихвах

# 260
Описа ме точно така както се чувствам и възприемам. Никой друг не го е правил през живота ми - нито приятели, нито психолози. Примерно никой не ми е казвал, че не показвам чувствата си и колкото и да ми е зле, не допускам околните да го забележат. Аз съм точно такава - може да съм много тъжна вътрешно, но хората виждат повърхностна майтапчийка, непукистка, късметлийка, на която животът и върви много леко и безгрижно

# 261
  • София
Боже, Скрег, кои са тия хора, които те виждат такава, шокира ме. Последното, което бих казала за теб, е че си майтапчийка, непукистка, късметлийка. Може би ти така си мислиш, че те възприемат хората, знам ли. Всъщност си точно обратното, кисела, депресирана, сърдита на целия свят, невиждаща нищо хубаво в живота, в близките, в хората, с които общуваш; в градовете и държавите, през които минаваш. Не знам защо си решила, че хората те възприемат както си написала, ама грешиш.

# 262
А, зависи къде как се представя..)

# 263
  • София
И това "не си показваш чувствата, а всъщност си..." пак е класическо cold reading клише.
Добра е, дума да няма. Но не е свръхестествена.

# 264
  • София
Ейнджъл, няма начин толкова черен човек да бъде различен с различните хора. То как пък една искричка с нещо хубаво няма бе, милимундичка някаква нещо да й хареса.

И това "не си показваш чувствата, а всъщност си..." пак е класическо cold reading клише.
Всъщност, да, и всички, дето се имат за повече от останалите и неразбрани, се връзват и си викат, божкеее, ма точно съм аз тва, цъ цъ цъ.

# 265
Боже, Скрег, кои са тия хора, които те виждат такава, шокира ме. Последното, което бих казала за теб, е че си майтапчийка, непукистка, късметлийка. Може би ти така си мислиш, че те възприемат хората, знам ли. Всъщност си точно обратното, кисела, депресирана, сърдита на целия свят, невиждаща нищо хубаво в живота, в близките, в хората, с които общуваш; в градовете и държавите, през които минаваш. Не знам защо си решила, че хората те възприемат както си написала, ама грешиш.

ето ти примерно ме виждаш изключително погрешно. И говорех не за тук, а за реалния живот.

# 266
Не вярвам на ясновидци, врачки, баячки и тем подобни хора със „способности.“ Повечето са, горе долу добри психолози или абсолютни шарлатани и ти казват неща, които искаш да чуеш или такива които те плашат, като това, че имаш страшна магия и проклятие в рода, които трябва да се развалят срещу солидна сума.

Имам една позната, която беше ходила, няколко пъти. Само я объркаха. Едната ѝ беше казала че ще се омъжи след две години и че ще има две деца. Пълни bulshit! Минаха две години- не е омъжена, за двете две деца  се досещате. Взе си котка, започна да  спортува  редовно и се чувства добре, откакто спря да се занимава с медиуми и ясновидци. Иначе беше в страшна паника и депресия и всеки път очакваше сбъдване на казаното от тях.

На младини майка ми e посещавала прословутата Ванга- казала ѝ че дъщеря ѝ ще стане известна - да Ви споделя: Определено съм  известна -  на най близките си. :Joy) . Толкова по темата за великите "всевиждащи" феномени. Не всеки път виждат всичко, обаче.

# 267

може да бъде казано за всеки човек
също: "имала си в миналото голяма любов, много си обичала, много си страдала" - отново е общовалидно и на практика всяка жена може да се припознае
Това и на мен са ми го врачували, но не позна, защото бях по млада и не бях се занимавала още с мъже.

# 268
Описа ме точно така както се чувствам и възприемам. Никой друг не го е правил през живота ми - нито приятели, нито психолози. Примерно никой не ми е казвал, че не показвам чувствата си и колкото и да ми е зле, не допускам околните да го забележат. Аз съм точно такава - може да съм много тъжна вътрешно, но хората виждат повърхностна майтапчийка, непукистка, късметлийка, на която животът и върви много леко и безгрижно
По-горе пуснах една статия за Ефекта на Барнъм, явно не си я прочела... много е полезна и ще ти се изясни бързо всичко. Правени са експерименти които ясно показват как действа принципа на "врачката ми позна"...
Това, дето не си показваш чувствата, пък е абсолютна класика и коронен номер, не знам как му се връзват всички... всъщност Бърди обясни как по-горе.  Естествено че психолог няма да ти каже такова нещо, освен ако не си е купил дипломата.
Има също и Ефект на Пигмалион, който пък обяснява как се сбъдват прогнозите за бъдещето. Социалната психология е адски интересна.

https://nauka.offnews.bg/news/Skeptik_3/Efektat-na-Barnam-ili-ka … -pozna_14278.html

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 16:00 от Roxelane_

# 269
Хубаво - аз си знам кво е положението и не ми се спори.

Общи условия

Активация на акаунт