Животът ми се случва въпреки мен

• 22 121
  • 628
  •   1
Отговори
# 495
Соу, задави ме с кафето Simple Smile

За мъж не може да ми е жал. Особено такъв, който е делегирал всичко на съпругата си и само мърмори ако го закачат за реакция и я пренебрегва (поне от нейните думи).

# 496
  • София
Скрег, щом е дебела, действай, прави всеки ден сладкиши, торти, мазни манджи и ходи на гости. Скоро ще се угои и няма да може да мине през вратата и ще спре да те тормози! Sunglasses Grinning

# 497
Хич не ми е жал за датския съпруг, негова е вината за неразборията в семейството. Защо е повикал майка си да живее до тях? Мамините синчета са ми най- нелюбимия персонаж. Защо си е взел българка за жена? Да я мачка и манипулира, щото любов не виждам. Така му се пада, даже му е малко.

# 498
Едно семейство дошло на гости на свекъра и пратили децата при моите. Скачат на батута и чувам изведнъж едно квичене на умрело. Първо си викам - а писнало, ще спре. Ама то продължи. Усеща се, че не е игра, а има нещо. Мъжът ми до мен си гледа ТВ и не чува НИЩИЧКО. Аз скачам и тичам навън и той Кво има що скачаш. А онова квичи като че ли го колят. Оказа се, че се е ударило, но нищо сериозно. После го питам Ама ти наистина ли не чуваш. И той Ми не, нищо не чух. Под носа му ще се заколят и няма ни да види ни да чуе, защото е фокусиран в себе си.  Е заради такива неща не смея да му оставям деца - човекът си живее в свой си свят и само физически фигурира.
Хич не ми е жал за него - за мене си ми е жал.

# 499
Скрег, много грозно ще прозвучи, но надали отсега е бил с такова поведение и характер.
Още от първото дете е трябвало да ти е ясно какво ще те очаква.
А и тези родители дошли на гости и в същия двор надали не са си чули детето да плаче Sad Нито бабата и дядото на вашите. Общо безхаберие.

# 500
Винаги си е бил такъв ама все съм се надявала да се научи. Родителите на децата са при свекъра на гости - пият си питието на терасата на тяхната къща. Далече е нищо не се чува. Дворът е огромен - 8 декара.

# 501
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Скрег, питаш как да се оправиш с егоист и Янтелоун.
Ми няма как да стане.

Егоистът може да го дресираш малко, но другото е невъзможно. Или се напасваш, или влизаш в крак с фалша.

За мъжът ти, споделих ти да го третираш като аутист.
Като не чува, обръщаш се и казваш: скъпи, ще нагледаш ли гостенчетата дали са добре?
Не чакаш, даваш задача. Явно е, че сам няма да се сети.
Ако те прати теб, казваш, че са гости на неговите родители и не са в твоята отговорност.

Оффтопик

Скрит текст:

Имам приятелка с дете аутист, не й е лесно покрай него. Мъжът й също все бачка, зает е, не прави спрямо детето каквото се очаква от него, детето истерясва 😒
Тя трябва да го успокоява.
Отивам един петък да ми даде нещо, мъжът й в хоум офис. Като му свърши разговора, размени няколко думи с мен и после изчезна. След малко го виждам да върви по тротоара и бута нещо. Поглеждам: една количка с две четки отпред, мете улицата 🤣
Тя го вижда и казва: а, Х. е в почивка, щом мете улицата.

Евала, аз никога няма да успея да накарам мъжа ми в паузата си да направи нещо друго от посещение на 00 и пиене на кафе.
А нейния е и на по-отговорна позиция.

С детето ги третира по един и същ начин.
Щастлива не е, но пък оцелява и не изпада в бърн аут.
Освен, че много се занимава с детето, доброволства, излиза с приятелки, активна е извън семейството.

# 502
  • София
Ми той явно е с много ниско кръвно. Обаче ми се струва, че може да има и деменция. Може да му даваш много силно кафе и брейнбустер да го раздвижи тоя заспал мозък. Grinning Направо не знам как се концентрира в работата си щом е толкова разсеян.

# 503
  • София
Всъщност е възможно човек да си е съвсем наред, но емоционално и всякак да изключва, когато е решил, че не е негова работа. Може и цялото семейство да са така - да не им пука особено. Обаче в нещата, които са им важни, примерно в работата, са си много в час, защото имат изгода.

# 504
А може и авторката да преиграва, да са и свикнали на изпълненията и да я отсвирват.
Чета тази тема от началото, на всеки 5 страници авторката си сменя историите- обича га, не го обича, децата и се кефят, не могат да я траят, учила, но недоучила... ако и в реална е така нестабилна, не само съпругът и е за съжаление.

# 505
Винаги си е бил такъв ама все съм се надявала да се научи. Родителите на децата са при свекъра на гости - пият си питието на терасата на тяхната къща. Далече е нищо не се чува. Дворът е огромен - 8 декара.
Надявала си се да се промени. Още ли се надяваш?
Хората не се променят и възрастен човек не би могъл да се превъзпита.

За мен ситуацията е ясна още от началото като те четях. Споделих как бих постъпила аз, топката е в твоето поле.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 23:57 от Анонимен

# 506
Скрек, аз имах един 10 годишен период с твоите драми. Моят проблем обаче беще големият син, иначе се чувствах точно като теб. Обаче откакто детето се попромени и стана по-поносим и аз се възстанових психически.

# 507
....Защо си е взел българка за жена? Да я мачка и манипулира, щото любов не виждам. Така му се пада, даже му е малко.
Е ти пък съвсем я закопа! Даже аз не съм толкова рязка към авторката. Вярвам например, че мъжът и се е влюбил в нея истински, пренебрегнал е всичките предупрждения от злите датски роднини и от домоуправителя и се е оженил. Млада, образована и красива източно европейка, да така ги виждам нещата. Обаче като му паднали стъклата на розовите очила видял, че вместо една българска роза е получил царска вкисната туршия.

# 508
А може и авторката да преиграва, да са и свикнали на изпълненията и да я отсвирват.
Чета тази тема от началото, на всеки 5 страници авторката си сменя историите- обича га, не го обича, децата и се кефят, не могат да я траят, учила, но недоучила... ако и в реална е така нестабилна, не само съпругът и е за съжаление.

нестабилна си ти в четенето с разбиране. Освен това бъркаш личните си желания за живота ми с реалния ми такъв.

....Защо си е взел българка за жена? Да я мачка и манипулира, щото любов не виждам. Така му се пада, даже му е малко.
Е ти пък съвсем я закопа! Даже аз не съм толкова рязка към авторката. Вярвам например, че мъжът и се е влюбил в нея истински, пренебрегнал е всичките предупрждения от злите датски роднини и от домоуправителя и се е оженил. Млада, образована и красива източно европейка, да така ги виждам нещата. Обаче като му паднали стъклата на розовите очила видял, че вместо една българска роза е получил царска вкисната туршия.

вкиснатата туршия сам си я направи. Ясно ми е, че се оженил за мен, защото освен че съм добро момиче е видял, че датчанка няма да го вземе. Те търсят съвсем други неща у мъжете.

Скрек, аз имах един 10 годишен период с твоите драми. Моят проблем обаче беще големият син, иначе се чувствах точно като теб. Обаче откакто детето се попромени и стана по-поносим и аз се възстанових психически.

аз драми в себе си нямам - има ли проблеми - решавам ги квото и да ми коства. Трудностите не ми създават драми. При мен проблемът е реален и конкретен в конкретен човек. Той има проблема и само той може да си го реши. Аз каквото зависи от мен правя, но съм безсилна да променям други хора - това само те самите трябва да решат че искат и да се потрудят да се поправят.

Всъщност е възможно човек да си е съвсем наред, но емоционално и всякак да изключва, когато е решил, че не е негова работа. Може и цялото семейство да са така - да не им пука особено. Обаче в нещата, които са им важни, примерно в работата, са си много в час, защото имат изгода.

точно това е - не го интересува. Това е датския манталитет - правят нещо заради изгодата, а не за да го направят както трябва. Освен това за тях е важно отстрани да изглежда че работят и са много свестни, загрижени, заети... а не реално да са такива. Обичат да говорят колко много са се трудили, но не казват,  че в крайна сметка нищо не са свършили. Не им и дреме - тук им плащат на час, а не на свършена работа. Ако му кажа Изпрати децата на училище, ще излезе в коридора с тях, ще стои там като фигурант, ще инсценира загриженост, а реално умът му ще е другаде и ще изпрати децата на училище забравили половината си неща. Може някое да е тръгнало без яке или по домашни чехли. Той не забелязва, защото не го интересува - иначе е фигурирал и симулирал дейност де.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 11:12 от Skrekkelig

# 509
Скрек, моят мъж е точно копие на твоят, но колкото повече живея с него, толкова по малко ми пречи. Хората ти казаха ти да се промениш, защото той няма да се промени. Отделно с теб явно произхождаме от разбити, бедни семейства и това ни е травмирало до степен да не можем да преценяваме мъжете. Така , че проблемът си е в нас, мъжете ни си живеят екстра с нас. Аз на моят от години нито мрънкам, нито повишавам тон , нито му се обяснявам. Аз за него съм най-големият късмет в живота, ама де да намери някоя да му трови живота.  Ама той е хитър и няма да се даде на такава.

Общи условия

Активация на акаунт