Животът ми се случва въпреки мен

• 22 114
  • 628
  •   1
Отговори
# 510
Голяма омраза се усеща към този съпруг и родата му... Колкото пъти съм попаднала на мнения на Skrekkelig, направо съм се разтрепервала на моменти. Не знам как се живее в такъв ад с години. Та вие ще се избиете още малко! Или от стреса ще се разболееш. Възможно е и да си права и да са ужасни хора, но ми се струва наистина прекалено и безсмислено да се продължава така.  Вероятно няма възможност за момента да се отделиш и за това стоиш. Всяка двойка има разногласия, далече съм от мисълта, че пълна хармония съществува. Тук обаче нещата са грозни... Слава богу, в наши дни е лесно да се прекрати мъката.

# 511
Скрек, моят мъж е точно копие на твоят, но колкото повече живея с него, толкова по малко ми пречи. Хората ти казаха ти да се промениш, защото той няма да се промени. Отделно с теб явно произхождаме от разбити, бедни семейства и това ни е травмирало до степен да не можем да преценяваме мъжете. Така , че проблемът си е в нас, мъжете ни си живеят екстра с нас. Аз на моят от години нито мрънкам, нито повишавам тон , нито му се обяснявам. Аз за него съм най-големият късмет в живота, ама де да намери някоя да му трови живота.  Ама той е хитър и няма да се даде на такава.

виж добавката в предния ми пост.
Ти си отписала твоя, затова ти е лесно. Намираш си развлечения извън дома и не ти дреме вече какъв е мъжът ти в къщи. Аз още не съм стигнала тоя етап и все още се мъча да имаме нормални отношения и нормално семейство. Струва ми се че и той го иска. На моменти поне така изглежда, щото в други иска да се развежда. Зависи как се събуди.
Може в един момент да ми писне и аз да си потърся развлечение навън. Но тогава трябва да съм готова за развод, защото той усети ли ме ще ме изхвърли на секундата, щото това много ще го нарани. За него всяка изневяра, дори да е само физическа и повърхностна е края на света.

# 512
Аз съм оптимистка за Скрек, ние с нея сме бойци по природа и не се даваме. Нека да пораснат децата, как сама жена да гледа три тийна. Още няколко години и те няма да имат нужда от нея, тогава или ще приеме мъжът и родата или ще си намери нещо друго. Просто и трябва още търпение.

# 513
Не е ли глупаво да твърдиш, че имаш проблем, после да  се обърнеш на 180 градуса и да кажеш, че не, ти нямаш проблем, той има проблем... ама ти продължаваш да го преживяваш... Е, кой има проблем и  кому е необходима някаква промяна, за да реши проблема, който го товари?

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 11:32 от luna

# 514
Кристина е написала нещо много вярно - приемаш реалността и ти олеква, спираш да имаш очаквания Х да стане У - в случая някакъв коренно различен човек - и вече няма разочарования. И обратното - продължаваш с настояването мъжът, децата и останалите на планетата да бъдат някакви други, - живееш в безрайно разочарование и стрес.

# 515
Обикновено подобни хора нямат нужда от промяна, защото не да могат да живеят с нея. Просто си свикват.

# 516
Скрек, не съм го отписала. Живея с него, изцяло се съобразявам с желанията му, не искам да се караме и изясняваме. Не искам нагнетена обстановка вкъщи и децата ми да са на тръни.
Аз също имам басейн в двора /малък/ моята свекърва също лежи на шезлонга, Обаче аз вместо да и се дразня на глупостите дето дрънка и правя баници, за да яде и да мълчи. Обичам да готвя и това ми доставя удоволствие. Тя обича тестени боклуци, но не може да ги готви. Тоест сме в пълна симбиоза. Това искам да ти кажа, намери начин да живееш с тия хора.
По отношение на изневярата, не че дължа обяснение, но наистина се влюбих и повярвах, че един мъж може и да ме обича. Оказа се отново, че всичко е секс, айде ако бях сама щяхме да сме заедно, но интересът му е сексуален и финансов, не ме обича и няма да ме обича. При това положение, аз защо да си променям статуквото. Ми то новото, като старото.

# 517
Голяма омраза се усеща към този съпруг и родата му... Колкото пъти съм попаднала на мнения на Skrekkelig, направо съм се разтрепервала на моменти. Не знам как се живее в такъв ад с години. Та вие ще се избиете още малко! Или от стреса ще се разболееш. Възможно е и да си права и да са ужасни хора, но ми се струва наистина прекалено и безсмислено да се продължава така.  Вероятно няма възможност за момента да се отделиш и за това стоиш. Всяка двойка има разногласия, далече съм от мисълта, че пълна хармония съществува. Тук обаче нещата са грозни... Слава богу, в наши дни е лесно да се прекрати мъката.

Четеш наобратно -  никого не мразя - обичам и мъжа си и дори родата му. Те ме мразят. Не съм нито мазохист, нито имам проблем да се изнеса на секундата, ако го поискам.

Скрек, не съм го отписала. Живея с него, изцяло се съобразявам с желанията му, не искам да се караме и изясняваме. Не искам нагнетена обстановка вкъщи и децата ми да са на тръни.
Аз също имам басейн в двора /малък/ моята свекърва също лежи на шезлонга, Обаче аз вместо да и се дразня на глупостите дето дрънка и правя баници, за да яде и да мълчи. Обичам да готвя и това ми доставя удоволствие. Тя обича тестени боклуци, но не може да ги готви. Тоест сме в пълна симбиоза. Това искам да ти кажа, намери начин да живееш с тия хора.
По отношение на изневярата, не че дължа обяснение, но наистина се влюбих и повярвах, че един мъж може и да ме обича. Оказа се отново, че всичко е секс, айде ако бях сама щяхме да сме заедно, но интересът му е сексуален и финансов, не ме обича и няма да ме обича. При това положение, аз защо да си променям статуквото. Ми то новото, като старото.

именно - не се развеждаш защото нямаш достатъчно мотивация. При мен е същото.
Да поясня - аз не живея със свекървата. Меркам я чат по двора, но се разминаваме. Не се храним заедно, не и готвя нито аз на нея нито тя на мен. Живеем си като комшии. Дразнят ме обаче защото са много шумни. Накупили секакви бръмчалки от тия дето се ползват с комплект шумозаглушители на ушите и умрат да бръмчат. Свекъра предимно. Но с него се разбрахме. Свекървата не бръмчи по правило ама от как дигах скандали заради шумния ад на който ме подлага мъжа и тя нарочно взе да ме дразни щото си е кучкор. Комшиите и от двете страни построиха цели къщи - не съм ги чула. А тия огласят редовно цялата гора.
Сега си лежа на терасата и от 2 часа оперна певица оглася гората. От къде се пръкна па тази сега - само такова ми липсваше. Имам чувство ще е излязла насред гората и нарочно крещи. Мързи ме дръгна да обикалям и да я търся  да и правя забележка.

# 518
Ох като ви чета още повече ме е страх от обвързване , камо ли по-сериозно такова.

# 519
  • Обран бостан ;)
Ох като ви чета още повече ме е страх от обвързване , камо ли по-сериозно такова.

Просто е - не чети.

# 520
Скрек, много си изнервена. Да не влизаш в критическата. Не се подигравам, съвсем съм си сериозна. Това всеки шум да те дразни не е нормално.

# 521
  • София
Вземи си куче! Имаш двор. Свеки ще се нервира яко. Ти ще се успокоиш. Когато включват бръмчалките, то ще лае. Идилия!

# 522
  • София
не е вярно това, че като пораснат децата няма да имат нужда от нея. Това, че ще отидат някъде да учат или ще живеят самостоятелно не отменя нуждата от майка им. Децата винаги, на която ще възраст да са, имат нужда от усещането за връзка с родителите и в частност с майката. Дори да минат година-две купон от усещането за самостоятелност извън родителското семейство, ластикът се свива обратно, той не е срязан. Някак доста наедро някои хора го приказват това "като пораснат няма да имат нужда от майка си/баща си, ще са самостоятелни". Няма такъв филм. На съвсем несъзнателно ниво нуждата остава, колкото и да са самостоятелни и пораснали.

# 523

не случайно са измислени предрачните обещания. Целта им е да ти припомнят, че в брака може да има сериозни предизвикателства и ако не си решен да ги бориш най-добре да се откажеш преди да са се появили деца и да е станало още по-сложно.
Или изпълняваш обещанието си или изобщо не се жениш.
Всъщност е много просто. Ако искаш намираш начин и го правиш. Разбира се и двамата трябва да го искат иначе не става.

Скрек, много си изнервена. Да не влизаш в критическата. Не се подигравам, съвсем съм си сериозна. Това всеки шум да те дразни не е нормално.

може и да влизам, но не е от това. Имам здравословен проблем. Преди да се разболея дори не можех да се седя на тишина - все нещо трбяваше да ми бръмчи. Сега едно предаване не мога да изгледам - дразни ме всякакъв шум, напрега ми нервната система, натоварва ме психически. Не си ли чула за метод на лечение на стрес с тишина. И такова има.
Отделно почти не спя и това много изнервя. Но там оправия няма

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 11:58 от Skrekkelig

# 524
Имам съседка, беше като Скрек. Ходи на психиатър, пие си хапчета и си е ок. При нея е аденом на хипофизата. Няма нищо срамно, болест като ковид 19. Когато човек е болен просто трябва правилно и щадящо лечение. Иначе задълбава все повече и повече. Тия около него намират начин да не му обръщат внимание, ама той се разсипва. А кому е нужно. Животът е много кратък.

Общи условия

Активация на акаунт