Животът ми се случва въпреки мен

• 21 792
  • 628
  •   1
Отговори
# 525
Имам съседка, беше като Скрек. Ходи на психиатър, пие си хапчета и си е ок. При нея е аденом на хипофизата. Няма нищо срамно, болест като ковид 19. Когато човек е болен просто трябва правилно и щадящо лечение. Иначе задълбава все повече и повече. Тия около него намират начин да не му обръщат внимание, ама той се разсипва. А кому е нужно. Животът е много кратък.

За моя случай хапчета няма.
Иначе и аз имам позната с психично страдание и е на хапчета. Вика, че и помагат, но аз виждам, че НЕ и помагат - същата параноя си е ква си беше, само че на хапчета

# 526
Ти си имаш начертан план за "перфектни отношения" и не приемаш друго.
Обичаш си мъжа,но защо? Защо го обичаш?
Харесваш си живота,дома,но ако ги няма определени дразнители.
Даже в децата си не вярваш..,че нямало да те последват при евентуална раздяла.Заради материалното.
На моменти си като човек ,който "тропа с крак" и се инати "искам по моя начин"

# 527
Ако не приемах друго нямаше да живея с другото. Но това не значи, че не трябва да се опитваме да се подобряваме цял живот.

# 528
Но ти не се мъчиш да подобриш себе си, а околните - има коренна разлика.

# 529
Просто смятам,че не можеш да промениш човек.Можеш да вложиш енергия да го разбереш.А от там и да създадете по-добра хармония в отношенията.
Ако наблягаш на това,което те дразни..забиваш в тази посока и се дразниш.

# 530
  • София
А другите защо да се променят? Те са на изцяло своя територия и са много добре - цялата рода.

# 531
Тя все още смята, че околните трябва да разрешават личните й терзания и проблеми, както и деветдесет и девет процента от списващите във форума. С това темата напълно отговаря на заглавието си "Животът ми се случва въпреки мен"

# 532
  • Бургас
никого не мразя - обичам и мъжа си и дори родата му. Те ме мразят.
Добре, не мразиш, но едвам търпиш...Отговори си какво те задържа в ситуация на доказване спрямо хора, чието отношение определяш като омраза /а то реално може и да не е/. Навярно е нещо от ранния опит, доколкото си спомням от предишни теми имаше много проблематични отношения с майка си. Няма човек, чийто живот се случва "въпреки него", има хора с неработещи стратегии за справяне при кризи, хора имащи нужда от допълнителна подкрепа, скрита депресия, тревожности...Когато формулираш по-добре потребностите си, имаш нова нагласа или преработиш някои неща, ще се получат работите...

# 533

разбира се, че се мъча да се подобрявам. А околните няма как да подобря - мога само да им кажа кое не ми изнася и те сами да преценят какво да правят. Мъжът ми е съгласен, че не искам нищо което не ми се полага и обещава да се подобри.
Той от мен иска само 2 неща - да не крещя като ме провокира и секс. Очевидно е, че не може да имаш претенции към човек да не реве като го биеш и го боли образно казано. А за второто съм казала, че всичко е в негови ръце - трябва просто да ме провокира сексуално. Ако не знае как да се запише на курс. Иначе е добре дошъл - няма да го върна. Но не гарантирам, че ще му хареса.

никого не мразя - обичам и мъжа си и дори родата му. Те ме мразят.
Добре, не мразиш, но едвам търпиш...Отговори си какво те задържа в ситуация на доказване спрямо хора, чието отношение определяш като омраза /а то реално може и да не е/. Навярно е нещо от ранния опит, доколкото си спомням от предишни теми имаше много проблематични отношения с майка си. Няма човек, чийто живот се случва "въпреки него", има хора с неработещи стратегии за справяне при кризи, хора имащи нужда от допълнителна подкрепа, скрита депресия, тревожности...Когато формулираш по-добре потребностите си, имаш нова нагласа или преработиш някои неща, ще се получат работите...

масовият начин на списващите за справяне с брачни проблеми е развода. За мен това не е начин, а единственият изход когато няма начин за справяне. А начини почти винаги има, но по-лесно да не ги търсиш, а да си биеш шута и да си мислиш, че егати пича, понеже си се престрашил... да избягаш от проблема, понеже нямаш ресурс да го решиш

# 534

разбира се, че се мъча да се подобрявам. А околните няма как да подобря - мога само да им кажа кое не ми изнася и те сами да преценят какво да правят. Мъжът ми е съгласен, че не искам нищо което не ми се полага и обещава да се подобри.
Той от мен иска само 2 неща - да не крещя като ме провокира и секс. Очевидно е, че не може да имаш претенции към човек да не реве като го биеш и го боли образно казано. А за второто съм казала, че всичко е в негови ръце - трябва просто да ме провокира сексуално. Ако не знае как да се запише на курс. Иначе е добре дошъл - няма да го върна. Но не гарантирам, че ще му хареса.

Казваш какво не ти харесва.
А запитала ли си се на него какво му харесва?
Кога за последно ТИ го провокира сексуално?
Не,че нещо,но и той е човек..Може би и в неговата глава е същото.
Тя иска това и това,все недоволна ..

# 535
Направо ми стана жал за човека..

# 536
Скрит текст:

Казваш какво не ти харесва.
А запитала ли си се на него какво му харесва?
Кога за последно ТИ го провокира сексуално?
Не,че нещо,но и той е човек..Може би и в неговата глава е същото.
Тя иска това и това,все недоволна ..

не питам себе си, а директно него. И вече казах какви са му претенциите. Поне друго не е споменал.
На мен като ми е до секс нямам проблем да си го получа. Той има проблем - щото си мисли, че става със заплахи, а те реално имат обратния ефект. Като ми кажат "Ако не даваш секс ще го намеря другаде", не само че ми се отщева на секундата ами и направо го пращам да си дири други

# 537
Госпожо, недейте така, давайте секс на мъжа си.

# 538
стига само аз съм давала. Айде и другите малко на мен да дадат - ред ми е и ми се пада Wink

# 539
Ами, вземи си го.

Общи условия

Активация на акаунт