'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 338
  • 309
  •   1
Отговори
# 210
Честит Рожден Ден на Дидунка!!!Много щастие и любов ти желаем с Лора!!!
добре дошли на новите мами!записахме се на кухня...честно казано не съм очарована поне за сега...има едно пюре,една блудкава супа,която изобщо не давам и кремче...хапва пюрето и кремчето поне,ама на вкус на мен изобщо не ми харесват...бяхме на консултация- 7150,66 см...само 1 см тоя месец :/ пък татито ни е висок,ама...дано не прилича на мама,че цял живот ще е фъстък...грис днес давах-от кухнята...яде го долу-горе...ама трябва и аз да пробвам да си направя вкъщи..с проходилката прави големи бели...онзи ден ми спря сърцето пак за секунда-надочи се към един контакт  #Crazy щях да откача...трябва да търсим разни капачки и ей такива за обезопасяване...айде целувки на всички и сладки сънища

# 211
Честит Рожден Ден, Дидунче!!! Много здраве, щастие и късмет!!!

Добре дошли на Атракция и Мими0033! Hug

Габи вече усилено се разхожда по пода. Сложила съм й постелки, но кой ще ти стои на тях... постоянно е в мисия и се влачи нанякъде, и бърше ли бърше пода newsm79 Laughing.... Казва ба-ба, да-да, а преди няколко дена каза ма-ммммма. Стана ми толкова драго, макар че детето си го каза просто ей така. Оставих я в кошарата, за да свърша нещо и по едно време я чувам "как ме зове" Laughing Все още нямаме зъбки. Кърмим се преди всяко ядене, а през нощта поне 1 път. Снощи на пример се буди на всеки три часа.

Дидунче, браво на твоето юначе - много зъби има бе!!!

Днес тук е прекрасен пролетен ден - слънчев и топъл. След малко ще излезем на разходка, че не може да се пропусне такова време.

Утре заминаваме за два дена на едно селище с термални извори. Това ми е първото пътуване по-надалече с Габи и като се замислих що багаж трябва да взема за нея - стана ми лошо.

# 212
добро утро, хайде на попиша, докато имам време, 4е знае ли се кога после ще имам пак.
добре дошли на атракция и на мими0033, надявам се да се по4уствате комфортно тук Simple Smile
как си запълвам времето като не излизам- с къщна работа, 4етене, занимания с бебето и пред компа разбира се. сега ще видите като застуди, как бързо ще изписваме темите.
рибке, гриста я правя без прясно мляко, слагам подсладена вода около 200 грама и 3 ч.л.= 1.5 супени да заврят след това преди сервиране стоплям и добавям малко АМ. засега прясно и кисело мляко не съм давала, но след като яде сирене в попарата и понякога извара- ве4е е ясно че, кравешкия белтък му понася. тъй 4е мисля не да изместя АМ, а да въведа за разнообразие кисело мляко с бисквити (тук оба4е се 4удя каква, обикновени, закуска или кикибебе).
глутена го въведох изведнъж, тъй като за проявата на алергия е нужно малко коли4ество глутенов продукт. направо около 180-200г. пасирана попара. да попитам вие как давате попарата- пасирана или не. санди не пасирана не я яде.
днес сутринта ще дам овесени ядки с масло и сирене. на сутрешната закуска не слагам захар- нито на попарата нито на ядките. ще видим дали имат такъв стомахоо4истителен ефект както се говори. не съм давала овес до сега.
ние се връщаме към режима на кърма4етата. досега си ядеше твърдо 4 пъти, но вее4е запо4на да се буди пак нощем и да иска мляко в 5. преди това около 1-2 давам вода. луднах и не ми стига сън. мисля си , дали не ми стига млякото-хем си хапва пове4е от нормата за тази възраст. не смя да увели4а пове4е.
моля мамите , които дават АМ да напишат по колко МЛ вода и колко лъжи4ки АМ дават.
аз давам 180 (210) вода с 6(7) АМ + 3-4 мерителни лъжи4ки каша от гре4ка във ве4ерното мляко. дали киселото мляко засища по-добре. ако може някой да сподели.
и още нещо за храненето отдавна се каня да ви питам , но все забравям - блондинка съм Simple Smile  когато давате само зелен4уково или само плодово  пюре от по 180-190г.- децата ви засищат ли се от него. моето не- иска още. ЛАКОМ ли е или така ми се струва.
снощи ме побърка изпи си млякото за ве4еря и ревна за още в 8.30-9, ама рев , ви казвам и направих още 60 грама с които издържа до 5 4аса тази сутрин.
и последно , 4е пак стана рома, мами има ли някоя от вас да търси детегледа4ка, аз търся и ако знаете на какви образи попадам- до една достойни за биг брадър. ве4е не знам какво ще правя- за ясла е малък, майка ми не може да помага, свекърва ми по4ина, а ме искат на работа защото колежката ми ще ражда октомври, а заместни4ката ми напуска.

# 213
Днес тук е прекрасен пролетен ден - слънчев и топъл. След малко ще излезем на разходка, че не може да се пропусне такова време.

Руми , как не ти беше неудобно да го кажеш?  Mr. Green Имай малко милост, тук времето е много неприятно  Sad

harmony, аз слагам 210 вода и 7 лъжички АМ.Аз само плодово пюре не давам, защото той междухраненията не иска нищо.Слагам по половин бурканче в кашата в 16.00ч. А иначе се засища от едно бурканче от 190 мг. зеленчуково или месно.

Скъпата, и аз глутена го въведох изведнъж с едно зеленчуково пюре, защото не бях догледала, че с малки червени букви на етикета си пише : съдържа глутен  Embarassed

# 214
 Да се похваля-от вчера Божидар показва лампичката и "казва" чао с ръчичка. И между а-бу-а-бу  започна да повтаря бабу-бабу. Вече говорим!!!  Laughing

# 215
        harmony,аз кърмя и не знам дали съм компетентна, но си мисля, че в зеленчуковото пюре може да добавиш АМ, за да го засища. А ако и така не му стига му давай за десерт след него половин бурканче плодово. А ако му даваш между храненията сокче, може да не е толкова лаком  Rolling Eyes
Днес моят сладурко се събуди рано-рано и закуси в 7,30ч., след което си играхме и към 10.30 излязохме на разходка и той заспа на секундата. Ходихме, ходихме - той се събуди и зяпаше, после пак заспа ...и се прибрахме за ядене в 13,30ч.  ShockedА той даже и не мрънкаше, след пауза м/у храненията от 6 часа?!

# 216
Здравейте, майчета!
Да ви се оплача и при нас промяната на времето ни повлия, Виолетка е хремава и кашля.
Вчера съм се разправяла само с лекари. Не знам при вас в по-големите градове как е, но при нас е ужас.
Обадих се на нашата лекарка, но нали е почивен ден каза да идем до дежурния, добре отидохме той уж ни прегледа изписани капки и антибиотик( при нужда).
Отивам в аптеката и аптекарката ме поглежда и казва
  "Тези капки за 6-месечно бебе, не аз няма да ви ги дам!"

Обадих се на нашата и тя казва
 "О не вземи, Vibrosil!"
Представяте ли си, ако в аптеката беше по разсеяна и не беше обърнала внимание  на възрастта, аз не искам да си представям.
Хубаво че с мама Нина сме приятелки, а тя е с повече опит и се съветвам и с нея.
Вие какви капки сте ползвали?
Ох, Вили се събуди ще ви пиша пак следобед.
Приятен ден

# 217
  • Букурещ
Тинка, Филип за щастие досега не е боледувал и не съм му давала лекарства. Но дори и да се разболее, нашето педи е хомеопат, така че при всички случаи ще бъде нещо хомеопатично, аз и Панадол не съм давала, а за антибиотик- да не говорим.

Да се похваля- от няколко дни му е избило първото зъбче. От време на време нервничи, от зъбките, предполагам и му давам Хамомила.

# 218
Така като чета, май само Стефко нищо не казва Sunglasses Сигурно компенсира кака си, която много рано проговори. В началото на 6-я мес. казваше "ма-ма", "ба-ба", "та-та", а в 8-я мес казваше кое животно какъв звук издава. На година и поливина вече съвсем ясно говореше без да употребява бебешки думички. Но всяко дете е различно  Wink, да са живи и здрави - това е най-важното Naughty
Тинка, упорито отказвах да давам антибиотик на Стефко, но след 2 седмици пиене на сиропи за кашлица без подобрение се принудих и в четвъртък го започнах Sad Още миналия четвъртък лекарката му изписа, но аз я попитах дали не може да изчакаме още малко и тогава да го почвам. Сега ме е страх да не би да съм закъсняла и детето да развие някаква пневмония Cry Няма да си го простя и аз ще бъда виновна. Но какво да напрявя като толкова много си напатих с каката от тези антибиотици. Толкова много й отслабна имунната система, че в продължение на 10 мес., тя всеки месец пиеше антибиотик, защото организма й не можеше да се пребори сам с вирусите.
Сега се крием от свекървата като давам антибиотика (живеем заедно), защото само мърморясва, че аз съм разболявала децата като не съм ги обличала, искала съм да ги калявам, държа го навън до 20ч и др.такива простотии  #2gunfire
Тинка, дано при вас да не се налага да пиете антибиотик и Виолетка бързо да се оправи Praynig

# 219
Chere6ke,не се тревожи..моя Лъчко също още не казва нищо.знае само да показва лампичката и едно жълто пате Embarassed.Но като се замислия и нашата кака се развиваше доста по-бързо.Казват,че момичетата се развиват по-бързо от момчетата.Още от малка се научи да говори не на бебешки език,казваше си за пикане и акане от доста рано.абе.. с две думи Лъчко не е като кака си.Но мен това на ме притеснява никак даже...когато-тогава.  smile3503Ние още и зъбче си нямаме,не можем да лазим.не че ни е дебела гъзинката,ама...не можем и това си е WearyКолкото до свекърва ти -не се оставяй да ти  се бърка в гледането на детето.Една майка знае най-добре ,кое е добро за детето и и кое не,така,че... newsm10дано,Стефко да оздравява по-скоро Two Hearts
Днес времето в Асеновград е по-приемливо от вчера,даже следобедната закуска си е направихме навън,пред блока.Лъчко си хапна торта(кремче с бисквитки),обожава я .Ние се храним от кухнята и в почивните дни се старая да му направя нещо по-различно .
А,викнаха ме на събрание в блока,..после ако имам време пак ще пиша.За сега чао newsm03

# 220
Здравейте, милички!
Поздрави и пожелания за много здраве и хубави преживявания на всички, които съм пропуснала да поздравя   Gift
Благодаря за съветите относно приготвянето на Грис   bouquet  Аз все още не съм въвела краве мляко /било то кисело или прясно/, затова май ще го правя като Хармони, но смесено с кърма като поистине.
Въведох месцето - пилешко. Не го хареса, затова го смесих с още едно пюренце от "Картоф с морков" и така го яде с кеф. Интересното е, че яде максимум половин бурканче /на Ганчев са/. Ако й е вкусно и се изкуши за повече, после връща излишното. Ноооо я засища за 3 часа, което ме изуми, защото очаквах да увеличим интервала между храненията.  Thinking Сигурно като започне повече да яде тогава ще има промяна  newsm78 
Маметата, които кърмят, какво правите, когато е заместено хранене - изцеждате ли се? Аз си изпатих и за 3 дни ми беше запушено каналче, та Рони ми помогна много със сукане, за да се отпуши  Rolling Eyes 
Днес направих домашен кисел с ябълки  Mr. Green Сварих, пасирах и добавих натурално царевично нишесте. Оказа се, че Рони го хареса, така се зарадвах. Трябва да взема някой по-сладък плод, че ябълките ми са малко кисели трябваше да добавя захар, а ми се ще да е натурално сладко  Simple Smile
Виброцил капки за нос са много добри!!! Аз съм ги давала на бебка като беше на около 3месеца, така че няма проблем  Peace По една капка във всяка ноздричка, помогнаха много. Аз също съм ги ползвала, докато кърмя.
Моите деца са момичета, но се различават в развитието си. Сузи започна да седи много рано стабилно /около 5-6м/, а на 7-8 м обикаляше креватчето си, съвсем сигурна в движенията си, пляскаше с ръчички на Телетабис. А сегаааа - Рони си свива ръчичките и не ще да пляска, опитва се да се изправя сама като се подпира тук там, но като не може милото, започва да се сърди и да плаче  hahaha  Хващам я за ръчички и тя се изправя направо на крачета, не се лъже да седне  Joy
Долните две зъбчета вече 100%-тово закачат лъжичката като папка!  Hug
И така, айде да не досадя, пак ще пиша  Blush 
  bouquet  целувки на всички и лека нощ!

# 221
Здравейте,мамчета!
Ние днес надвечер се върнахме от почивката.Бяхме в родопите,Триград или по точно на водни пад.Какво да ви кажа страхотна природа.Такава красота просто нямам думи.Водихме Чечито по стръмните баири беше послушен,защото му беше много интересно.Висеше на кенгуруто и си поспиваше срадко.А как викаше от кеф в планината.....За мое съжаление изобщо не искаше да спи особенно вечер събуждаше се на един час и рееев и оставалите не можеха да спят от него понеже се чуваше а и той е един грамогласен...Там прояде за първи път домашно кисело мляко,сирене и краве масло.Сутрин му правех попарка,а на обед му давах домашно приготвени от мен пюренца.Абе моя лакомник всичко яде като види някой да хапва и почва да вика дай-дай и ти си принуден да му дадеш.Чечо казва ба-ба,ка-ка,та-ти,ма-ма,не-не,дай-дай и други бебешки думички.Пълзи с пълна пара,а също така и се изправя на крака без проблем и се придвижва по леглата.Нямаме все още зъбче.
Честито на всички които са имали повод и добре дошли на новите мами!
Краси,радвам се,че Монито е харесал кухнята.
Диди,дано оздравеете по бързо и да се видим евентуално другата седмица.
Лека и спокойна вечер.

# 222
ribkata, аз след като изяде цяло бурканче зеленчуково пюре, му давам да суче. После следобяд му давам половин бурканче плодово пюре и пак суче. Не знам правилно ли е така и ли не Rolling Eyes, но като гледам за един месец е качил 200гр - значи не го прехранвам Embarassed Пък и му давам съвсем малко - колкото да си измие устичката Mr. Green С каката стриктно изпълнявах всичко. Гърдите ми направо щяха да се пръстнат, но не давах да суче hahaha
Има ли и други бебета, които са пили до момента антибиотик newsm78 Краси, за Мони знам - той изкара пневмония. Кашляше ли? Ох, много ми е притеснено Cry Утре ще го водя на лекар да го преслушат. Но се чудя - днес ще му е 4-ти прием на Сумамед, но защо няма подобрение newsm78

# 223
  • Варна
chere6ka, Митко също беше на антибиотик,бяхме болни това лято.И в болница даже лежахме.Но от четири приема нищо не очаквай рано е още.Ние бяхме 5 дни в болницата на антибиотик и излязохме болни от там,защото не е реагирал на този вид антибиотик.ама кой да му направи изследвания на това дете,да не би да сме в болница случайно.Направо бях бясна.Едва след като се прибрахме в къщи и минахме на антибиотик през устата(в болницата беше на венозен)се оправи.Стискам ви палци да се оправяте бързо.

# 224
Здравейте, момичета!

Мериа, благодаря че ме подсети за хомеопатичния начин на лечение. Изобщо не се сетих, а моята кума само така лекува детенцето си, защото то горкото когато беше на 2г само боледуваше и го тъпчеха с антибиотик, а той не му помагаше. После започна хомеопатично лечение. Сега е
много по- добре и по- рядко боледува сега е на 3г.
Но тъй като два дена слагам Вибросил ще продължа с него, а за по нататък (дано не се налага) ще видя как ще продължим. Все още сме с сополки, но се надявам да се разминат нещата.

Черешка, дано и вие бързо да се оправите. По добре иди да го прегледат пак.
Въпреки настинката Виолетка си е пак щура и жизнена - това много ме радва. Събудили се първата и работа е да се изправи на кревата, но от днес не се хвърля вече така назад - като омалее, а се свлича.
За щастие вчера и днес не вали . Вчера излизахме по обед (беше по - топличко) и ходихме да и вземем по-дебели дрешки. Днес като стане пак ще я изведа да я разходя малко.
Засега стига толкова, ще ида и аз да си полегна до нея

Приятен ден

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 13:06 от tinka81

Общи условия

Активация на акаунт