'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 327
  • 309
  •   1
Отговори
# 240
То и аз още спестявам от превръзки  Joy нали се кърмим , а за гинеколога  - досега веднъж след 45-ия ден.
Марти ще го кръщаваме в събота. Моля ви майчета, които сте кръстили дечицата си , да ми пишете какво трябва да се купи (и за детето и за църквата).

# 241
Здравейте мами!

Мони е със сополки и кашля, няма температура, но трудно спи като му е запушено нослето, пие сироп за кашлица, някакъв билков, който за пръв път чувам, и му капя виброцил в нослето. Дидунчо беше питала за ваксините против грип, нашата лекарка каза, че бебоците могат да пият бронховаксом и, че била доста ефикасна, аз лично досега не съм ползвала, обаче сега смятам да опитам, щото то не се издържа вече с тези болести, а и аз съм все с червено гърло и като не мога да пия нищо си се влача така по цял месец. Снощи Мони спа доста добре, явно от лекарствата, обаче мама я боля гърлото ужасно и става сто пъти за ефизол. Shocked Просто нямам нервички вече. Колко пъти вече се замислям дали да го спра това кърмене, ама като знам, че ще стане още по-зле, сега се успокоявам с това, че кърменето помага болестите да се карат по-леко. Каката до 1г не ми се беше разболявала хич и на годинката изкара нещо съвсем леко.  Rolling Eyes Тоя малкия мушморок, хем беше 6м само на кърма, хем все сериозни болести кара, кафа вече Crossing Arms
Черешка, как е твоя бебок, надявам се да сте по-добре, дори да сте оздравя ли вече  bouquet
И ние мислим другия месец да кръстим Монката, та ще съм благодарна на мамите, които ще споделят какво се купува  bouquet

# 242
Здравейте мамчета и бебоци!  bouquet След едно дъъъългоо отсъствие, ето ни и нас Heart Eyes

И при мен цикъла все още го няма, а на гинеколог ходих  45 дни след раждането и все се каня да отбия Михаил, за да отида и вече да си поговориме с доки за нещо за предпазване. Той ми  предложи някакви лепенки, които били най-новия хит или противозачатъчни, та още съп в чуденка какво да избера. Някой има ли отговор на този въпрос? newsm78 . А забравих да спомена, че той е категорично против спиралите Stop.
Скъпата, когато ние кръщавахме Михаил ни искаха за църквата- шише олио или зехтин, кърпа, две свещи и кръщелното на кръстника, а за бебо- миро(може и хавлия), нови дрехи от кръстника, китка със здравец и вързана с червен конец. Дано не пропускам нещо.
Сега да се отчетем. След консултацията на 19-ти сме 8.600 кг. и 71 см. Имаме два зъба и порядъчно подути венци, които не ни дават мира, та очакваме скоро още. Седи съвсем стабилно на дупе и прави опити да се изправя. Пълзи, не съвсем добре, но за сметка на това уверено Joy и когато наближи целта вече е толкова нетърпелив, че се хвърля в плонж и каквото докопа.
Момичета не знам как ще се отбиваме!!!! Михаил по цяла нощ ми виси на цицата, особено сега с тези зъби, и ме ползва за залъгалка Rolling Eyes. Ако някоя от вас има опит с отбиването, моля да сподели! Само да допълня, че биберон залъгалка не признава. Моите опити да го науча да я ползва по предназначение претърпяват пълен провал!!!!
Относно храната вече яде месо и глутена съм въвела, а от вчера и жълтъка. Другия месец ще дам и попара.
Поздрави от нас с Михаил  bouquet

# 243
За съжаление и Михаил е със сополки вече 10 дена и кашля от секрета, който се стича в гърлото (заден ринит както каза педи). В следствие на това гърлото му е леко зачервено и сега упорито го тъпча с чай от лайка, т.е. правя опити, защото той освен кърма никакви други течности не признава.

# 244
Здравейте, мамчета!

Ох, милите бебчета те май всички са болнички, тази промяна на времето (от много топло изведнъж много студено) им оказа влияние. Ние също сме още със сополи и Вили и мама, но тъй като ни е 5 ден на Вибросил днес ще отскоча до лекарката да се съветвам с какво да продължим.
Цитат
Момичета не знам как ще се отбиваме!!!! Михаил по цяла нощ ми виси на цицата, особено сега с тези зъби, и ме ползва за залъгалка Rolling Eyes. Ако някоя от вас има опит с отбиването, моля да сподели! Само да допълня, че биберон залъгалка не признава.

Bobche, защо не се изцеждаш няколко вечери и му давай от биберон та да свикне със шишето, да позабрави залъгалката - "цицата". Иначе кърмата можеш да я спреш като пиеш хапчета, има два вида български и немски. Немските ги нямаше в Асеновград, но били и скъпи.
Българските са 8лв  пият се 20дена ако решиш да ги пиеш, не трябва повече да третираш гърдите. Първите три дена ще чувстваш голямо напрежение, но после спира. Много важно нещо - трябва да си с придружител, първите дни имат странични реакции - виене на свят, гадене. Имай го в предвид ако решиш нещо.

Иначе при нас ново няма, Виолетка още няма зъбки, лази, изправя се и си пада на дупето.
Най- лошото е, че през ноща като се събуди също се изправя, хем сми, мрънка и стои права, не мога да си го обясня. При всяко мръдване аз скачам да вида да не е права, за да не падне. Вчера се изправи и на стола за хранене, не бях я вързала, добре че бях до нея. Dizzy Face

До скоро и всички бързо да оздравяват

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 10:55 от tinka81

# 245
Здравейте Hug
Няма никакво подобрение засега Cry Направо ми се плаче Sad Какви ли сиропи не му давах, но нищо не помага. Как да лекувам тази задна хрема Rolling Eyes Нослето му е запушено, сополките се стичат назад и оттам кашля. Мисля да пусна една тема в здравния форум. Дано някой ми даде някакъв съвет Praynig
На всичкото отгоре каката от вчера е хремава, а днес почна и тя да кашля. А щях да я пращам в понеделник на градина smile3516
bobche, на мен също ми писна това нощно кърмене #Cussing out От ден на ден става по-зле и по-зле. Заспива и след половин - един час се събужда и почва да плаче, и не може да се успокои по никакъв начин. И така цяла нощ smile3511 Стефко също не ползва залъгалка, вода рядко пие.
Цикъл и аз нямам. Не бързам и да имам Mr. Green Добре си ми е така newsm53
На нас за кръщенето ни искаха една бутилка олио, един пакет брашно, една бутилка червено вино, един сапун и хавлия. За кръщелника една хавлия, с която после ще се избърше, като му топнат крачетата Wink

# 246
Скъпата, ето моя списък, който ми дадоха от църквата.Ние другия месец ще кръщаваме Димитър.

1. Акт за раждане
2. Кръщелно на кръстника
3. Пита и мед
4. Бутилка червено вино
5. Бурканче с олио
6. Бурканче с брашно
7. Хавлиени кърпи - 2 бр.
8. Сапун
9. Китка здравец

И 20 лв.  Wink

# 247
Дикси, и аз много обичам Трейси Чапман, рядко срещам такива хора Hug

# 248
bobche, на мен също ми писна това нощно кърмене #Cussing out От ден на ден става по-зле и по-зле. Заспива и след половин - един час се събужда и почва да плаче, и не може да се успокои по никакъв начин. И така цяла нощ smile3511 Стефко също не ползва залъгалка, вода рядко пие.
- е това сме и ние само дето залъгалка ползваме, но нощем не я иска много newsm78.

Не знам мами какво ще правя.... като знам че единственото нещо за което бях 100% сигурна че е правилно е кърменето, но положението не върви на разреждане на нощните похапвания даже напротив ..увеличаваме бройката. А като прибавя че от шише въобще не пие...не знам до кога ще е така. Аз мислех че с времето сам ще се отказва от нощното....

Цикъл нямам. На доктор ходих в понеделник - взехме цитонамазка и микробиология. Иначе каза че нещата са ок. Но аз имам болки - като при цикъл (една тежест) и затова отидох. Май ще трябва да отида и при друг доктор.

# 249
Ох, с това нощно кърмене.....................! Никак, ама никак не дава знак, да го разреждаме. А вече е голям, а аз вече страдам от хронично безсъние. И каката не спеше (и продължава да не спи) и той се буди, а от известно време и двамата са с кашлица и аз по цяла нощ тичам от стая в стая. Тъкмо приспя единия и другия се е събудил и така цикъл до 5 сутринта. В 5 зъспиваме всички, за да станем в 7 и деня започва. Уффф, оплаках се

# 250
Дикси, и аз много обичам Трейси Чапман, рядко срещам такива хора Hug

Аз пък съм рядко срещан олигофрен - от два дни се мъча да направя така, че да има линк под снимките на любимата ми песен  Mr. Green Но успях и те поздравявам с нея  Peace

# 251
Аз кърмих до петия месец,но ми дойде още на втория и от тогава си ми идва най редовно.На гинеколог ходих три пъти до сега,а по принцип си ходя на шест месеца.
И аз смятам из тези дни да кръщаваме Чечо и по този повод съм ви благодарна за списъка с нужните неща за купуване и носене в църквата.
И моя син не спи през ноща нито през деня и аз съм като зомби.Между другото и той се изнервя така,но най важното е че открихме причината.ЗЪБИТЕ.Аз си мислех,че все е гладен и не го засища млякото вечер даже го смених с друго,но пак същата работа не спеше и накрая се светнах че е от зъбите doh луда работа.Давам му панадол или нурофен и също така му давам от този сипоп,който е за успокоение т.е. за такива деца като моето буйни,по емоционални  и да ви кажа че откакто му ги давам тези сиропи спи вечер и е по спокоен.Явно и зъбите ще ги вади по трудно.

# 252
  • Букурещ
И ние не спим. По едно време към третия месец сам се отказа от нощното хранене и беше рай, но от около месец пак започна да се буди и отново спи при нас, което въобще не ми харесва, но засега това е положението... Аз го отдавам на зъбките. В момента му избиват и растат едновременно двете предни зъбчета, та предполагам колко го боли милото. Rolling Eyes

# 253
  • София
Ние си спим нощно време,но много често започна да се буди за да пие вода.Ставам по 3-4 пъти.Мноого обича вода,пие над 600мл.за денонощие  Shocked  Има ли и други такива жабки?
На гинеколог ходих на 6-я ден след раждането и оттогава не съм,а знам че трябва.
Тони,били сме на една ръка разтояние в Родопите  Hug Наистина е много красиво и се радвам,че отидохме...но за една бройка да ни се размине.През нощта преди да тръгнем забелязах някакви пъпчици по лицето,вратлето и няколко по гърдичките на Кали.Шокирах се,помислих,че е дребна шарка  Confused След консултация с педито се оказа,че не е никаква шарка,нито е претоплена,а явно нещо я е налазило и ухапало,но не е  бълха,а  друга гадина  #2gunfire Даже ни препоръча да отидем до Доспат защото на бебка ще й се отрази добре,е така си и беше  Wink Пъпчиците вече поизчезнаха без да я мажа с нищо.
На болничките бебчета пожелавам много бързо да оздравяват,а на недоспалите мами повечко да поспят .
Лека нощ !  Simple Smile

# 254
Монката също не спи, той също беше започнал да суче по сто пъти на нощ обаче с малко повече рев се отказа, сега като се събуди давам биба, лошото е че се буди прекалено често и около три часа вече съм на автопилот и не знам кога го вземам. Ние вече имаме 4-ти зъб и дали то това или от лекарствата, които му давам, но снощи спа доста добре.

Дикси, сещам се, коя е песента, обаче нещо не мога да я изтегля Sad

Общи условия

Активация на акаунт