'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 318
  • 309
  •   1
Отговори
# 255
Еххх,мами.Май тази хрема е нападнала бебчетата от всички краища на страната.И ние от днес сме болни CryСледобед го водих на лекар за преглед и  на консултация.Слава богу,че е само хремата,гърдичките са чисти,гърлото е спокойно,което ме радва разбира се.Лъчко също покашля от секретите ,които се стичат назад.Да ви кажа мами,мисля че снощи ми беше най-трудната нощ от както се е родил Лъчко.То не беше писъци,не бее задавяне от секретите...страшна картина. WearyПо цял час го приспивам на ръце(а той по принцип си заспива в леглото),отпусне се и след 20 мин.се събужда ..рев,давене...и пак следва приспиване и така до сутринта.днес съм като замаена,а и аз съм болна-боли ме гърлото ,каката и тя е хремава,пие лекарства..абе всички сме болни с изключение на татито.Лъчко го лекувам с Виброцил и един хомеопатичен спрей,витамин ц..и се надявам тази нощ да е по-добре newsm17
За консултацията-порасналисме с 1см. и 300гр.Този месец е по-добре.Сега вече 8500г и 73см.Намаляме капките Вигантол от 4 на 2 капки.И така...
elix,аз си мислих че само моя Лъчо пие по много вода през ноща,а ето че и вие сте така.а да те попитам,Кали изпотява ли се по главичката докато спи?Защото Лъчко много се поти и аз го отдавам на това ,че пие много вода.Мисля да няма рахит,но днес лекарката като го прегледа каза ,че няма.Попитах педито за ваксините за бебета и тя каза че не е необходимо да се ваксинират,защото не ходят на градина,ясла или ..дрНо е добре всички около бебето да се ваксинират.
На гинеколог не съм ходила след раждането ,но трябва скоро да отида,защото ми предстои една пластична операция отдолу и освен това на раждането ми  казаха ,че съм имала пропаднало влагалище и щала съм да страдам на старини ,ако не се оперирам newsm12Та какво по-напред ще оперирам..незнам.Като отида до доктора...ще решим какво да правя...а пък съм и една бъзла...как родих 2 деца.. с този страх,още се чудя smile3501
Колкото до цикъла-на мен ми дойде 2 седмици след като спрях да кърмя.
Хайде ..приключвам,че незнам каква нощ ме чака,да отида да полегна ,докато Лъчето не се е задавил пак.Пожелавам бързо оздравяване на всички бебчета. newsm32
Лека и спокойна нощ smile3520 smile3522

# 256
  • София
Нинче,много тежка нощ си прекарала наистина  Sad дано да не се повтаря и много да го нацелуваш малкият мишок от нас.Лошо е когато бебчетата са болнички,а и не могат да ти кажат какво ги боли и как се чувстват.
Относно потенето през нощта не съм забелязала да й е влажна главичката.При вас каква е горе-долу температурата в стаята?Да не би на Лъчко да му е топло  Thinking При нас е около 21-22 С.

А сетих се да питам тези мами които са ходили на гинеколог,казаха ли ви нещо за премахване на раничка след раждането.Въобще задължително ли е да я има?

# 257
Тази сутрин Стефито е с температура 37,6 Sad Обадих се на личната и тя ме попита какво имам вкъщи за температура. Казах й, че имам Ефералган и Нурофен и тя ми каза да му дам 5мл Ефералган. Сега се замислих не са ли много 5мл newsm78 Температурата му спадна и сега спи. Като стане ще го заведа да го прегледа. Дано да е от зъбките Praynig
Снощи и той не е спал Sad Не, че др. вечери е спал. Хайде, вече да излизат тези зъби, да не се мъчи милото baby_neutral
elix, на мен не са ми казвали, че имам някаква раничка newsm78
Тони, къде се изгуби Wink В събота ще ходим до Димитровград да си купим някоя друга "парцалка" Mr. Green Дали са заредили вече със зимни стоки newsm78

# 258
Аааа, тук съм, но само ви чета. Не бих ви оставила без надзор Mr. Green

Ние пък точно в събота май ще ходим до Пловдив или поне на мен много ми се иска. Сега остава само да намеря някой да гледа Вики и съм готова. Ако не отидем, непременно ще влезна в ролята на гид - ако ме искате де Joy. А на пазара има вече доста зимни неща - от няколко седмици дори, така че, предполагам, ще намерите това, което търсите.

# 259
За кръщене са нужни:
- 2 хавлиени кърпи
- 1 сапун
- китка здравец
-акта за раждане на детето
- кръщелното на кръстника
(и както казва мъжът ми "кръстник, който да става за кръстник"; т.е. да е наистина дородетелен човек с вяра в Бога и да е с желание да общува с детето не просто формално, а наистина да създаде близки отношения с него за да може и да го насочва по пътя на духовното израстване; защото кръстникът е духовен родител на кръщелника си)

Момичета аз докато да ви питам дали ви е дошъл цикълът на мен взе, че ми дойде. Абсолютно безболезнено и със съвсем  минимално количество... Много съм доволна. Сега вече ще си знам ПМС-то Simple Smile и няма всички вкъщи да ми се чудят защо съм  #Cussing out от време на време.

Иначе и аз се въргалям нощем с бебка на циците. Но това е по мой избор - по-добре така и всички се наспиваме, околкото да сме  Sick през деня. Малката спи непробуно (с някои изключения) от kym 22 до 5-5 и половина - 6 ч. и оттам нататък я взимам при мен на спалнята и тя като се насуче заспива и пуска гърдата; не я мърдам повече за да продължим да спим всички. И така докъм 7-8-9 зависи на тати часовника в колко звъни Simple Smile
Ще започвам работа скоро. Дано да потръгнат добре нещата.

Бързо оздравяване на всички болни дечица, а на недоспалите мами желая послушни бебчета ( и каки и батковци).  bouquet  bouquet  bouquet

# 260
Ужас, колко болни дечица.  Sad Дано всички бързо се оправят. И ние бяхме в отбора, но вече сме по-добре. Аз и татито бяхме болни и май го лепнахме на малкия и той беше с разтройство и много отпаднал, три дни не искаше въобще да яде.

Вече започвам да се притеснявам с това хранене. Яде по едно плодово пюре на ден и ако изяде едно зеленчуково е голям рекорд (става въпрос за малки пюренца от 125гр.), а месото категорично го отказва, дори смесено с друго пюре. Вода също не пие. Чудя се дали само той яде толкова малко?  newsm78

Цикълът ми дойде на третия месец, и после още два пъти нередовно, но бебо е на смесено хранене, не е било изключително кърмене.
На гинеколог съм ходила три пъти, защото си имах и имам проблеми.
elix, и аз имам раничка и лекарят каза, че трябва да се наблюдава и при нужда да се обгори. Успокоиха ме, че не боляло, а за това дали всички имат, мисля че не, но явно е доста срещан проблем.
  bouquet

# 261
Тони, ако нещо не ми се объркат плановете ще ти се обадя да се видим Wink Но има вероятност да отида с едни съседи, че нашия тати не може да ме изтърпи като почна да обикалям сергиите Mr. Green
Върнахме се преди малко от лекаря - гърдите са чисти, гърлото съвсем леко зачервено. Спираме всички лекарства и само ще му пречиствам нослето с Низита спрей. Но как ще се оправи без нищо - незнам Rolling Eyes

# 262
Здравейте и от мен   bouquet
Пожелавам скорошно оздравяване на всички болнички дечица  Peace
С лошото време и заседяването вкъщи започват и пакостите.Митко вчера обърна една саксия, като се беше хванал за едно листо и дърпа със всичка сила, а днес пак от нея си изровил солидно количество пръст.После си измъкнал една лайсна от тези на пода и сега само там иска да ходи да я дърпа.Счупи си въртележката над креватчето, и измъкна антената на бебефона.И всичко това  в мое присъствие, и уж го гледам  Mr. Green Но като готвя отвреме на време трябва да гледам и с яденето какво става  Crazy  Crazy
Още малко като позаякнат и проходят - дупе да ни е яко  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 263
Здравейте,мами!
Ние сме здрави и дано не се разболяваме скоро, но имаме друг проблем - лявото оченце продължава да му сълзи. Капах Тобрекс, но резултат няма. Доки каза да масажирам слъзния канал, но ми даде направление за офталмолог. Та въпроса ми е, ако някой знае добър детски офталмолог, да пише (за София говоря).
Хайде да се оправят всички болни, че последните топли дни се изнизват и разходките съвсем ще ги разредим.
Р.С. Благодаря за списъка за кръщаване на всички   bouquet

# 264
Здравейте, мами и бебета! Болните да оздравяват, здравите да ходят по разходки!!!  Laughing Ние с Бебчо пием всеки ден заедно кафенце в компанията на още 6-7 бебета и е много весело.  Laughing Вие къде се разхождате?

# 265
Ето я детската ясла на квартала  Laughing Добре, че откриха това кафе, та и мами, и бебета да се забавляват. Ако искате малко лятно настроение - вижте малко снимки от албумчето ми. Едно голямо гуш -  Hug (Коко е най-отдясно, а Гого - в средата)

# 266
elix,и при нас температурата е толкова-21-22 градуса,но защо се поти толкова това дете..незнам ThinkingВсъщност като се замисля,потенето е в началото като заспива,след това като го пипна няма пот.Но може и да е от това сукане на залагалката smile3504,защото Лъчко без биберон не заспива и по-късно като заспи дълбоко-го изплюва.Дано причината да е такава,а не нещо друго... yes
     Поздрави от нас с Лъчко Two Hearts Rolling Eyes

# 267
  • Букурещ
OLYMPIA, ние живеем до Южния парк и всеки ден се разхождаме там. Ако и някой друг се разхожда там, с радост ще се запознаем.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 22:36 от Мериа

# 268
Ха, добро утро! Hug

Временцето нещо хич го няма, цял ден се чуди ще вали ли, няма ли и ние с него се чуди да излизаме ли или не  Laughing

Монката-бонката, още кашля, след обяд пак ще го водя при докторката, че като се задат почивни дни направо изперквам, винаги болестите тогава ни напад с пълна сила. Sad

Нещо много ми е смотано тези дни, нищо не ми се прави, нямам желание ли що ли, една меланхолия ме е налегнала, абе гадна работа с две думи.

За добро утро не трябваше точно това да кажа, но  Rolling Eyes

# 269
Ихааааа, всичко изчетох!!!!!
Ха, здравейте и от нас с Ачито!!! Липсвах ли ви??!! hahaha Щото вие на мен мноооого, ами вече 4 месеца как съм по пътища и друмища, но ви "следях" редовно, намерихме с мъжа една система: вдеки петък преди да дойде при нас с бебо "сваля" темичката на едно такова "USB" или нещо такова и ми я носе та си ви чета във Врацата, така че съм в течение на всичко.
Добре дошли на новите мами  bouquet а всички болни бебешори да оздравяват бързо!!!!
Днес бяхме на консултация - 8,630 кг и 71 см. Сложиха ни и третото хепатит Б, плачка малко. Нашто педи каза че му е още рано за проходилка, трябвало първо да се научи да стой стабилно на цяло стъпало а не само на пръсти като балерина. И за гърнето било рано - чак към 9-10 месец. От 2 месеца имеме два долни зъба, сега го мъчат горните, очакваме ги всеки момент. Седи по малко, 30ина секунди и се кълбичка после. Сам не може да се изправи да седне, не ли пък да стане на крака Joy Също така не може да пълзи, по-скоро рие с нос, ако подпра с ръка ходилата много смешно "плонжира" и се мята като риба hahaha ама той така си върви отсамото начало, все е "назад с матириала" в славнение с другите бебета, ама да е жив и здрав, няма бебе което да не се е научило да пълзи или ходи. За сега сме още на горното ниво на кошарката. Има ли и други още на горно ниво?
Храниме се 5 пъти, сутрин в 5,30 кърма, в 9,30 попърлък ( hahaha), в 13,30 пюре (яде ги всякакви с голям кеф, стига да са домашни, купешките ги плюе и драйфа) в 17 каша, кисел и в 20,30 пак кърма. За съжаление кърмата я добиваме с пот на челото и помпа любезно предоставена от Иник (за което   bouquet, тя си знае). Освен това за да ми е още по-трудно и гадно, маймуната му с мймуна, преди 2 месеца отказа биберона и сега всичко наливам в устата с лъжица. И кърмата дори. Шантава работа!!!! Друг има ли такъв "проблем"???
Цикъл до скоро нямах, то и сега не знам имам ли де, ама от 4.09 имах за 3-4 дни нищо кафяво неопределено и в мнооого оскъдно количество, след това на 21.09 пак същата работа. Чудя си дали не съм се сбъркала нещо? А? как мислите? На АГ ходих само веднъх на 45 ден от раждането, май скоро пак ще ходя с това "неопределеното".
Глутена го въведох изведнъж, с 150 гр попара. Реакция нямаше.
Сега ще бягам, много ми липсвахте
 Целувки на мами и бебоци
Тони, мерси за инфото за лецитина, помага!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт