Априлски мами 2021 ❤️

• 48 980
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте и от мен, момичета! Честито на всички, лека и успешна бременост! Аз съм на 28г.- първа бременост. Видях двете чертички на 21.08. По приложенията съм в 6+2 г.с. Още не съм ходила на преглед, защото моята АГ е в отпуск и не исках да посещавам друг. На 3.09 съм на преглед и се надявам всичко да е наред и да чуем пулс. Към момента освен болезнени гърди и придърпване в корема от време на време и леки болки тип ПМ за около минута и отминават други оплаквания нямам. Стискайте палци всичко да е наред на 3-ти 🍀❤ Приложенията ми изчисляват термин 23.04

Ха.. И моят термин го изчисляват тогава калкулаторите в интернет. 😁 16-ти юли последна менструация 😁 Аз вече бях на преглед в четвъртък. При мен се видя само плоден сак, с перфектни размери и форма, но отговаряше на 5 седмици и 3 дни при аменорея от 6 седмици. Аз вероятно съм имала по-късна овулация, защото попринцип съм с по-дълъг цикъл. На 14-ти отново съм на преглед, за да видим ембрион и пулс. Надявам се всичко да е наред. Simple Smile

И моята последна МЦ беше на 16.07. Ще пиша след прегледа какво е успяла да види лекарката. Ще чакам добри новини и от теб 🥰

# 331
  • София
Мамита, днес по апликация съм 5гс +4дни АГ е отпуска до 15ти септември. Ходих при нея миналата сряда, все още нищо не се виждаше. Тогава се падаше 4дни закъснение на цикъла. Направих кръвен тест и имаше потвърждение за бременност. Сега въпросът ми е дали да чакам да си дойде АГ от отпуска, когато ще се падам точно 8ма седмица за да видим напредъка или да отида при друг АГ? Чувствам се добре, освен липсващ цикъл, напрежение в гърдите и вечерно време силен сърбеж, нямам други симптоми. Гаденето преминава през 2 дни периодично.

# 332
Сега и да отидеш, вероятно ще се види само плоден сак, както при мен. Сигурна съм, че си нетърпелива, както всички ни, но просто е безсмислено да ходиш при други гинеколог, щом твоята в отпуск. Когато се върне и отидеш, ако наистина си в 8-ма седмица, би трябвало да се види и ембрион и пулс. Simple Smile

# 333
Здравейте, има ли някой с ниско кръвно, как се справяте. Аз попринцип и преди бременността си бях с ниско кръвно, но сега е нетърпимо прилошава ми, вие ми се свят започва да ми се гади ... Пия по много течности но нищо не помага
Пия кафе, по едно на ден. АГ каза че с ниското кръвно не само не е вредно, а е добре да се пийне. После пия айран, соленичък. Не винаги помагат дългосрочно, но се чувствам поне за малко по-добре.
Добре дошли на всички нови априлски мами и успешна и лека бременност! ❤️

# 334
Здравейте, дами! Включвам се и аз с положителен тест и последен цикъл на 26ти юли, изчислява ми термин 2 май, 6та седмица (5 запълнени). Да се представя - на 32 години съм, имам едно кухо яйце, последвано от една успешна бременност и момиченце на 2 години и 4 месеца.
Запазила съм си час чак за 10ти септември, когато се очаква да съм 6гс+4 дни. Предният път се следих и раждах в Щерев, но сега май не ми се иска там - отношението е доста соц.
Някоя от вас да има отзиви за добър АГ във Вита до Парадайс?

# 335
Здравейте, и аз да се включа. По мои сметки съм начало на 5 седмица, по ехограф на доктора съм 5 и 5 дни, термин по приложение 25/04. Видя се плоден сак, на 16.09 съм отново записана. Втора бременност ми е. Желая на всички лека и безпроблемна бременност и бързо раждане!

# 336
Здравейте, дами! Включвам се и аз с положителен тест и последен цикъл на 26ти юли, изчислява ми термин 2 май, 6та седмица (5 запълнени). Да се представя - на 32 години съм, имам едно кухо яйце, последвано от една успешна бременност и момиченце на 2 години и 4 месеца.
Запазила съм си час чак за 10ти септември, когато се очаква да съм 6гс+4 дни. Предният път се следих и раждах в Щерев, но сега май не ми се иска там - отношението е доста соц.

Здравейте! Честито и лека бременност! Тъй като и на мен ми предстои да се следя в Щерев, може ли да уточните какво имате предвид под "соц отношение"? Ще се радвам да разбера какви са впечатленията Ви. Simple Smile

# 337
Здравейте от мен!Последният ми цикъл е на 08.07.2020 (по калкулатор в интернет съм в 7г.с) но на Ехо ми излиза 9+3 г.с  .всичко върви добре за сега .Трябва да пускам изследвания за антитела за отрицателен резус фактор защото след спонтанния аборт не сложих анти -Д ,има ли някой в подобна ситуация ?
Извинявай за може би глупавия въпрос, но как така се получава, че на ехограф ти излиза, че си бременна от по-дълго време, от колкото по приложения, които броят седмиците от последната дата на цикъла? На други момичета четох обратното, в което намирам логика, но в това не Grinning Просто ми е объркващо, ходила съм два пъти на преглед до сега, но не са ми казвали в коя седмица съм ''по ехограф'' и реално само ориентировъчно знам, че съм в 7-8ма. Гинекологът отчита големината на ембриона и разни такива неща и по този начин ли определя седмицата?

# 338
Здравейте от мен!Последният ми цикъл е на 08.07.2020 (по калкулатор в интернет съм в 7г.с) но на Ехо ми излиза 9+3 г.с  .всичко върви добре за сега .Трябва да пускам изследвания за антитела за отрицателен резус фактор защото след спонтанния аборт не сложих анти -Д ,има ли някой в подобна ситуация ?
Извинявай за може би глупавия въпрос, но как така се получава, че на ехограф ти излиза, че си бременна от по-дълго време, от колкото по приложения, които броят седмиците от последната дата на цикъла? На други момичета четох обратното, в което намирам логика, но в това не Grinning Просто ми е объркващо, ходила съм два пъти на преглед до сега, но не са ми казвали в коя седмица съм ''по ехограф'' и реално само ориентировъчно знам, че съм в 7-8ма. Гинекологът отчита големината на ембриона и разни такива неща и по този начин ли определя седмицата?

И аз си го обяснявам с големината на ембриона. По-скоро по размер отговаря на тези седмици. Много ми е било странно как някои доктори сменят и термина няколко пъти по време на бременността спрямо това на коя седмица отговаря по размер... термина си е термин, просто детето си върви по-едро Grinning

# 339

Здравейте! Честито и лека бременност! Тъй като и на мен ми предстои да се следя в Щерев, може ли да уточните какво имате предвид под "соц отношение"? Ще се радвам да разбера какви са впечатленията Ви. Simple Smile

Всъщност следенето си беше напълно окей, бях при д-р Магунска. Удобно е, защото правят всички изследвания + фетални морфологии и са на едно място; чакането обаче често е доста. По-скоро от раждането не съм особено доволна - приеха ме в 11 през нощта събота срещу неделя, на акушерките не им се занмаваше, сложиха ме в предродилна и отидоха да спят. Лежах цяла нощ с изтекли води, без разкритие (а за да се стимулира е необходимо да има движение) и накрая ми сложиха окситоцин, който ускори процеса много, но води до по-голяма болка и разкъсвания. Нямат консултант по кърмене (но пък имат фризьорка 😶); захранват бебетата първо с адаптирано мляко и то 6 часа след раждане, а по последни стандарти се препоръчва да се сложи при първа възможност да суче, неонатоложката директно съветва да се храни бебето с адаптирано мляко. Дори няма да коментирам пък лекторката на училището им за родители, която дава откровено остарели съвети. Надявам се да отговаря на въпросите Ви Simple Smile

# 340
Здравейте, аз ходих днес да се запиша за ЖК. Общо взето с доктора май няма да контактувам, а с една жена от администрацията 😃. Тя ми попълни документите и ми даде направления за изследванията, които се покриват от ЗК. Измери ми кръвно, килограми и обиколка и от утре ще съм болнични до края. Изчислихме ги, че ще ми стигнат и ще ходя един път в месеца да ги взимам. Така или иначе се следя на частно, та не се впечатлих много от ситуацията 😃. Знам, че повечето момичета се записват около 12та седмица, но на мен ми се наложи по-рано, заради болничните.

# 341
  • София
Моля те за малко повече информация, в коя седмица си, какви бяха оплакванията ти, чу ли сърчицето? Аз имам час за другия вторник, направо по телефона се разбрахме като се видим да обсъдим "документацията". Иска ми се веднага да изляза в болничен и аз.

Здравейте, аз ходих днес да се запиша за ЖК. Общо взето с доктора май няма да контактувам, а с една жена от администрацията 😃. Тя ми попълни документите и ми даде направления за изследванията, които се покриват от ЗК. Измери ми кръвно, килограми и обиколка и от утре ще съм болнични до края. Изчислихме ги, че ще ми стигнат и ще ходя един път в месеца да ги взимам. Така или иначе се следя на частно, та не се впечатлих много от ситуацията 😃. Знам, че повечето момичета се записват около 12та седмица, но на мен ми се наложи по-рано, заради болничните.

# 342
В момента се водя 8г.с.+5дни. Най-лесно ще ти е да си ги сметнеш, като преброиш 45дни от термина назад и след това още 180дни назад. Това е датата, от коята спокойно нататък можеш да взимаш болнични от АГ по ЗК. При мен ги сметнахме 173 дни от утре и след това ми се пада 45-дневния. Ако случайно се превишават тези 180 дни се мисли някакъв вариант с отпуска между тях и 45-дневния.

# 343
Здравейте! Днес бях на преглед, всичко е наред! Бебокът си отговаря точно на седмиците, има си пулс. Даже ме прегледаха през корема за мое щастие 😁

# 344
Здравейте дами,от няколко часа имам някаква странна болка в десния яйчник..ту ме среже ,ту престане да ме боли.. след като прокървих преди няколко дни слагам утрогестан и всичко е наред..но тази болка.🥴🥴 Случвало ли ви се е на вас..?

Общи условия

Активация на акаунт