Априлски мами 2021 ❤️

• 48 848
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Аз знам, че може Парацетамол да се пие до 3 пъти по 1 на ден. За прахчета нямам идея, някой по-запознат, ако има да каже.

# 391
Да, имах зацапвания и частния ми лекар, който е репродуктивен специалист ми изписа утрогестана. За съжаление той не издава болнични, Личната лекарка ми даде за 2 седмици, но отказва повече и не давала за АГ проблеми. Гинеколожката пък в поликлиниката не видя ембриона в сака и също отказа болничен(защото все едно не се установи бременност), а и не приема ехографа на частния лекар. Просто нз към кого да се обърна за преглед и съдействие, с във вторник трябва да съм на работа, ако не измисля нещо.

Моли, имаш ли някакъв проблем. Прочетох, че приемаш Утрогестан и лежиш, но са ти го изписали заради предишните неупешни опити или защото сега е имало прокървяване или нешо друго? Питам, защото ако имаш някакъв проблем сега, както вече са ти написали, ЛКК ще ти даде болничен и няма да има проблем да си ги продължаваш до края. Има определени дни,  който можеш годишно да ползваш болничен, но ти така или иначе няма как да ги навишиш, ако не си ползвала дълги болнични преди да забременееш, защото до края на тази година осават 3 месеца и вече започва периодът за следващата година. Не виждам проблем, че да не ти дадат болничен. Ако си се ориентирала към лекар, който ще ти следи бременността може да го обсъдиш с него. Винаги има начин.

# 392
Както е казала Belle може да се пие Парацетамол. Само то от лекарствата. Аз бих ти препоръчала да си пийнеш топло прясно мляко с мед да те загрее от вътре малко .  Ако ти е  още студено може в пластмасова бутилка от 0.5 л. да налееш много топла вода да те позатопли  да си легнеш с нея. Дано се оправиш бързо veni b.

# 393
Здравейте! Бременна съм в 8г.с.Тази сутрин усетих втвърдяване на корема и по точно ниско в ляво. Усетих как се подува и ме заболя доста. По принцип доста често получавам болки като при МЦ,но такава точно не бях. Някакви идеи от какво може да е?

# 394
Каква е болката, постоянна или циклична? Най-добре се обърни към лекар, аз така прокървих, но още не знаех, че съм бременна, казаха, че бил често срещан симптом в ранна бременност.

# 395
Каква е болката, постоянна или циклична? Най-добре се обърни към лекар, аз така прокървих, но още не знаех, че съм бременна, казаха, че бил често срещан симптом в ранна бременност.

Често ме били корема. Лекарят ми каза,че е нормално.

# 396
Здравейте момичета.

И аз да се похваля ,днес бях на преглед. Чухме сърчицето,в 7ма седмица съм(по-хубаво чувство не знам дали съм изпитвала скоро). Термина ми го изчисли 23.04.21

# 397
Да, имах зацапвания и частния ми лекар, който е репродуктивен специалист ми изписа утрогестана. За съжаление той не издава болнични, Личната лекарка ми даде за 2 седмици, но отказва повече и не давала за АГ проблеми. Гинеколожката пък в поликлиниката не видя ембриона в сака и също отказа болничен(защото все едно не се установи бременност), а и не приема ехографа на частния лекар. Просто нз към кого да се обърна за преглед и съдействие, с във вторник трябва да съм на работа, ако не измисля нещо.

Моли, имаш ли някакъв проблем. Прочетох, че приемаш Утрогестан и лежиш, но са ти го изписали заради предишните неупешни опити или защото сега е имало прокървяване или нешо друго? Питам, защото ако имаш някакъв проблем сега, както вече са ти написали, ЛКК ще ти даде болничен и няма да има проблем да си ги продължаваш до края. Има определени дни,  който можеш годишно да ползваш болничен, но ти така или иначе няма как да ги навишиш, ако не си ползвала дълги болнични преди да забременееш, защото до края на тази година осават 3 месеца и вече започва периодът за следващата година. Не виждам проблем, че да не ти дадат болничен. Ако си се ориентирала към лекар, който ще ти следи бременността може да го обсъдиш с него. Винаги има начин.
Моли, частният ти лекар би трябвало да изражда в някоя болница и от болницата да ти издадат болничен. Той просто трябва да те насочи.
Мамчета да ви се похваля, в четвъртък бях на първи преглед 7.г.с и чухме сърчице.

# 398
Здравейте и от мен Simple Smile
И аз видях 2 чертички на 20 август,на преглед съм на 15.09,когато се надявам да видя тупкащото ❤.Това е втората ми бременност имам син на 8г.Успешно бременеене на всички 🤗

# 399
Здравейте. Първа бременност ми еa 30 съм.Бременна съм в 6 седмица и 5 дни. Не усещам нищо,единствено подут корем,болезнени гърди,гадене цял ден. Преди имах придърпвания в яйчниците,сега не усещам нищо сякаш маткаата е в  пълен покой и изобщо нямам никакви усещания в нея. Преди 4 дни чухме сърчицето,но съм страшно притеснена че ме усещам нищо и отивам в спешното АГ най-вероятно. Помогнете със съвет.

# 400
Здравейте. Първа бременност ми еa 30 съм.Бременна съм в 6 седмица и 5 дни. Не усещам нищо,единствено подут корем,болезнени гърди,гадене цял ден. Преди имах придърпвания в яйчниците,сега не усещам нищо сякаш маткаата е в  пълен покой и изобщо нямам никакви усещания в нея. Преди 4 дни чухме сърчицето,но съм страшно притеснена че ме усещам нищо и отивам в спешното АГ най-вероятно. Помогнете със съвет.

Нормално е да не усещате нищо , в това няма нищо лошо, че дори и на спешен да ходите , аз съм в 9 седмица имам рядко придърпвания , подут корем и това е . Бъдете спокойна и не го мислете , това е нормално , според мен се притеснявайте , ако постоянно Ви боли .

# 401
Здравейте, момичета, как сте, тези дни не сме много активни. Аз днес ходих пак на преглед, но този път съм много разочарована от това как протече. Всичко се случи за точно 1 минута и ме изпрати да си ходя. Чухме само сърцето и продължава да си върви по-малко. Това уж не било проблем, ама то се виждало най-хубаво в 12та седмица и да съм дойдела пак. Да си продължавам с лекарствата и хайде довиждане. Чаках 1 час отгоре след записания ми час, за да ме изпратят за по-малко от минута да си ходя. Разбирам, че има много чакащи и се гони график, ама не е моя вината, че записват по две жени наведнъж през 15 минути. Много ми стана криво, първа бременност ми е и то рискова, имам нужда да ми обърнат поне някакво внимание и да ме успокоят или да ми кажат, ако нещо не е наред.
В крайна сметка и ММ много се изнерви, защото присъстваше на цялото нещо. Реших, че ще ходя на второ мнение и запазих час за другата седмица за АГ, който две приятелки ми препоръчаха.
Малко дълго стана, ама имах нужда да се оплача. Вместо след преглед да излизам по-спокойна, аз съм по-притеснена..

# 402
И аз бях миналия  петък чаках час половина но поне около 20 минути беше прегледа ,къде ходиш на преглед спря ли кървенето.Сега чакам да дойде 22 септември тогава ще правим бхс нямамтърпение да дойде а и постоянно се притеснявам дали ще е добре ,пак имам болки имам чувството че това но шпа не ми и действа а друго незнам какво дя пия май е рано за магнезий

# 403
То хубаво чакането, ама да си заслужава после 😃. Аз съм от Пловдив и при Минев ходя, ама който не е от тук няма да го знае. Сега запазих час за Борислав Иванов. Той прави и скриниг и фетални, та ако остана доволна ще си ги направя при него. На моя приятелка с много проблемна бременност, Сигридов ѝ го беше препоръчал за Пловдив. Във форума прочетох много хубави мнения и ще му дам шанс.
Иначе зацапването ми беше 5 дни, още от 14ти август насам нямам нищо.
За болките при теб не знам какво да ти кажа и аз съм на но-шпа и бусколизин, но не ме боли и не мога да се оплача. За магнезий май наистина още е рано, ама вече АГ там ще ти каже със сигурност.

# 404
Здравейте, момичета, как сте, тези дни не сме много активни. Аз днес ходих пак на преглед, но този път съм много разочарована от това как протече. Всичко се случи за точно 1 минута и ме изпрати да си ходя. Чухме само сърцето и продължава да си върви по-малко. Това уж не било проблем, ама то се виждало най-хубаво в 12та седмица и да съм дойдела пак. Да си продължавам с лекарствата и хайде довиждане. Чаках 1 час отгоре след записания ми час, за да ме изпратят за по-малко от минута да си ходя. Разбирам, че има много чакащи и се гони график, ама не е моя вината, че записват по две жени наведнъж през 15 минути. Много ми стана криво, първа бременност ми е и то рискова, имам нужда да ми обърнат поне някакво внимание и да ме успокоят или да ми кажат, ако нещо не е наред.
В крайна сметка и ММ много се изнерви, защото присъстваше на цялото нещо. Реших, че ще ходя на второ мнение и запазих час за другата седмица за АГ, който две приятелки ми препоръчаха.
Малко дълго стана, ама имах нужда да се оплача. Вместо след преглед да излизам по-спокойна, аз съм по-притеснена..
Аз съм по същия начин.. лутам се между две АГ,туко виж някоя ми обърне внимание .. Както казваш и на мен ми е първа бременност ,няма да ставам майка за трети път , за да ми е ясно всичко. Просто и аз не знам какво да правя..На мен ми изписаха сумати изслвдвания да си направя и никаква информация защо,дали нещо нередно видя ,или просто ей така си ..

Общи условия

Активация на акаунт