Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

• 74 731
  • 724
  •   1
Отговори
# 120

Мъфини с яйца, домати, магданоз, подправки и кашкавал без глутен/лактоза/соя/ядки.

# 121
За късна закуска-обяд си хапнахме вкусни бъркани яйца с чудесна текстура. 🥚🍳😋 Пожелавам ви прекрасен ден! 🤗🌞
https://---shoretner923-3a2HUY0

# 122
Батето ще може ли рецептата за пицопитката-имам царевично брашно и искам да го оползотворя по друг начин освен като качамак, защото вкъщи няма любители на качамака. Благодаря.
[/quote]

Това си е нещо направо от рода на "почисти хладилника" и само ще напиша какво направих: в хладилника имах поизостанали два-тр вида сирена - един кашкавал и едно късче моцарела, които нарязох на ситни кубчета и една доста поизсъхнала гауда, която настъргах на рендето. Общо да са били около 200-250 грама; по същия начин - с едно парче шунка и парче бекон - на ситно. И те да бяха около 200 грама. Сложих ги в купа и настърган един голям домат. Последваха 2 яйца и на около сипнах 5-6 с.л. с връх царевично брашно и 1 ч.л. бакпулвер. Разбърках - видя ми се доста гъсто и добавих1-2 с.л. кисело мляко и 1 с.л. олио. Добавих малко чубрица за аромат. Получи се доста гъсто тесто - доста по-гъсто от такова за бухти. Застлах тавичката с хартия за печене. В предварително загрята фурна на 180С - за около 30-а минути (до хубаво зачервяване). След като извадих, ръснах тук таме чили сос. На пръв поглед - голяма бъркотия, но стана много вкусно. Важното е, че носи всякакъв набор налични продукти и почистваш хладилника.

И да не е съвсем напразно писането:
една уникална курбан чорба - или бял курбан по северняшки
https://batimiti.blogspot.com/2020/08/blog-post_2.html

# 123
Здравейте, радвам се, че открих темата, за да черпа идеи от вас. Всичко което показвате изглежда много вкусно.
Merelеnda, нямам думи просто ..... напълни и стомаха ми и очите ми. Джоланчето как го направи ?
Муми, как се правят тези хачапури? За първи път чувам, а изглежда много вкусно за закуска (и не само).

# 124
  • там където има винаги вятър
Батето не съм от северния край но и при нас така се прави курбан - само месо и вода. 
Скрит текст:
Понякога ММ взема месо и прави на котлона, ама ей друго си е на огъня в голямата тенджера. Wink За жалост на село почти не останаха овце Worried
И да не е спам:

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 14:22 от mama iasi

# 125
# 126
  • Mediterraneo
Пълнени чушки

Кюфтета от тиквички

# 127
Кюфтенца по чирпански

# 128
Cvete™,
Скрит текст:
Мързеливи ги правя, с готови тортили (може и с арабски питки)

по тази рецепта
https://www.edimdoma.ru/retsepty/24004-lavash-a-lya-hachapuri-gril
като за  2 тортили слагам към 30-40 г. масло, около 150  г. кашкавал, 100 г. шунка, 1 яйце, зелении, сол не слагам, запичам на грил-тигана  от двете страни.

# 129
  • Bарна, морето, сините вълни

Сиропиран лимецов сладкиш с какао и банан

Руло Стефани с добавка царевица и грах

# 130
  • София
Кюфтета за бургери, салата краставици и домашна лютеница.

# 131
Здравейте, от тази тема черпя идеи, когато се чудя какво да сготвя Simple Smile
Ето нещо и от мен:
Пиле с ориз и салатка от цвекло и моркови

Дежурните пържени тиквички

# 132
  • София
Видях и други фенове на хачипури Grinning МНого вкусни и сочни ми се получиха

# 133
За вечеря от мен днес това приготвих
Супа топчета

Кавърма с агн.месо

Салатка

И за десерт праскови

Приятна  вечер от мен! Hug

# 134
Да сготвя и аз малко, че бях спряла в жегите. От белите патладжани направих пармиджана. Правих я с моцарела и пушена скаморца, стана доста вкусно, особено като е леко охладен.

и чорбаджийски чушки на тиган със зехтин, чесън, копър и магданоз. Много ги обичам, особено ако са леко люти.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 20:09 от DiscoBiscuit

Общи условия

Активация на акаунт