Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

  • 74 730
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 3 356
Мързеливи чушки бюрек

Леща

Бухти

# 106
  • Мнения: 188
Здравейте

Спагети без глутен с моцарела и босилек

Картофи

Чушки

Бамя
И розов домат

Обикновени неща, но вкусни Blush

# 107
  • Мнения: 7 972

Пържен бял патладжан с доматен сос и бутеркезе

Каренца с лук и бутеркезе
Скрит текст:


# 108
  • Мнения: 4 412
desi009 как приготвяш бамята?

# 109
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050

Яйца, приготвени в гофретник

# 110
  • Мнения: 188
desi009 как приготвяш бамята?
Скрит текст:
Съвсем за малко бланширам бамята, след това я измивам и оставям в студена вода. В чиния слагам брашно, в него пускам няколко бами и пържа. Може да се панират с брашно и яйце. Но тези са само с брашно.

# 111
  • Мнения: 12 719
Благодаря ви 🙂
Лита,
Скрит текст:
В случая джоланите са много, но подправките, които съм сложила са: 1 ч
л. сол на брой джолан, черен пипер 1/2 лъжичка, 1 ч.л. червен пипер, по лъжичка цвят и листа от изсушено градинско къри. Ако нямаш, може без него, може 5-6 листенца салвия накъсани. Много вървят към месото и соса. 5-6 с.л. олио, лют червен пипер на люспи, или сладък пипер на люспи. Разбърквам всичко в купичка и заливам месото.
В тавичката добавям чаша бира, скилидка чесън, глава нарязан лук и няколко цели дребни ябълки (японска, петровки, а може и ябълки нарязани на едро).
И понеже са големи джолани, пека под фолио 3 часа и запичам открити за 20 минути, като периодично поливам със соса от тавичката.

# 112
  • Мнения: 2 116
Пълнени чушки



Печени тиквички и патладжани на тиган


Част от тях направих с крема сирене

# 113
  • София-Младост
  • Мнения: 24 055
Тайна и аз така, обичам повече зелените чушки, червените ми сладнят.
Мереленда...ти си знаеш! Heart Exl
Джаста, много обичам такива вечери, дето стават и за закуска:)
У нас прозаично, печена кълцана наденица, някое картофче и едно печено зеле, дето не ми допадна особено, но отдавна бях решила да го пробвам.

# 114
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 050
Летен гювеч
Пикантно свинско
Шоколадови бисквити

# 115
  • Мнения: 7 972
иланг-иланг , може ли да споделиш за "пикантното свинско" ? Благодаря !

# 116
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 050
Пикантно свинско
Скрит текст:
Свинско филе(но аз ползвах котлет нищо,че е доста сухо )се нарязва и задушава с лук,лютив червен пипер,самардала,черен пипер и чесън.Когато е почти готово добавям домашен барбекю сос,който правя по следния начин:Карамелизирам захар и бързо изсипвам вътре соев сос,балсамов оцет,и доматено пюре.Варя до сгъстяване,но все пак му помагам с малко нишесте.Съотношението на продуктите за соса е 1:1:1:1 (без нишестето разбира се).[\spoiler]

# 117
  • Мнения: 2 152
Привет на всички! Както винаги, много вкуснотии и идеи ...
Минавам набързо с едно бюджетно оризче с бульон и месото от пилешки фенер


и една моя измишльотина с царевично брашно - нещо средно между питка и пица, демек пицопитка
В интерес на истината стана много вкусна

# 118
  • София
  • Мнения: 1 423
Скрит текст:
Привет на всички! Както винаги, много вкуснотии и идеи ...
Минавам набързо с едно бюджетно оризче с бульон и месото от пилешки фенер

и една моя измишльотина с царевично брашно - нещо средно между питка и пица, демек пицопитка
В интерес на истината стана много вкусна

Скрит текст:

[/spoiler]
 Батето ще може ли рецептата за пицопитката-имам царевично брашно и искам да го оползотворя по друг начин освен като качамак, защото вкъщи няма любители на качамака. Благодаря.

# 119
  • Sofia
  • Мнения: 29 048
Баница с Одрински кори,сирене и тиквички

Общи условия

Активация на акаунт