Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

• 74 721
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
за запис бързи солени мъфини за детето задушени зеленчуци

# 91
  • в кукувиче гнездо
Миди по Средиземноморски - в зехтин и масло се задушава малко чесън и лук, добавят се мидите и малко бяло вино. Аз поръсвам с девисил и риган, черен пипер и малко сол. Като се отворят са готови, добавям на ситно копър и магданоз.

# 92
Добро утро!
Обикновени курабийки от вчера

# 93
  • Варна
Здравейте и от мен!

Любима моя манджа: Пържен патладжан с доматен сос Heart Flowers Eggplant Flowers Tomato

# 94
Супер изглежда! Може ли рецепта??

Любима моя манджа: Пържен патладжан с доматен сос Heart Flowers Eggplant Flowers Tomato

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 10:03 от bubanka

# 95
  • Варна
Супер изглежда! Може ли рецепта??

Даа, много е лесна! Simple Smile

За соса:
1 глава лук
2 склидки чесън
1,5 кг пресни домати
1 с.л. брашно
магданоз
босилек
сол
черен пипер
олио за запържване

Настъргах доматите на ренде, като гледах да не остават люспи.
Запържих лука и чесъна в олио. Добавих доматения сос и след като започна да ври, го сгъстих с малко брашно (извадих няколко лъжици сос и разбърках отделно с брашното, после добавих към цялата смес). Добавих пресен магданоз, босилек, сол и черен пипер на вкус. Варих го на бавен огън още към 15 мин (не помня точно колко, докато се сгъсти и ми хареса на вкус).

За патладжана:
2 патладжана
Олио
Брашно

Обелих патладжана на ленти като зебра Grinning (половината кора остана, половината я махнах). Нарязах на дебели кръгчета и ги подредих изправени в тавичка, оставих да се отцедят за 15 мин. След това излях водата и подсуших кръгчетата с кухненско руло, овърдалях в брашно и пържих на средно загрято олио по 1 мин от всяка страна.

За да оптимизирам времето, първо сложих паталджаните да се отцеждат и в това време почнах да правя соса. Simple Smile

# 96
В дъждовния и прохладен ден направих първи опит за крем "Снежни топки", който по-скоро прилича на снежни облаци, които вече са се изваляли 😃😜🌨Важно, че се получи много вкусен крем🥄😋Пожелавам ви прекрасен следобед!
https://---shoretner923-2Pr7Eng

# 97
  • София
Вчерашните печени чушки,  с доматен сос, снощи изядох зелените, не знам защо, но повече обичам зелени.

И хлебеца, щото снощи не пуснах и днес се оказахме без хляб.

Скрит текст:

# 98
Джолан с бира, дребни ябълки и къри; салата

Салата, пържоли, копривена супа

Целувки; патладжан бюрек от свеки; яйца капама; млечното хлебче от блога на Люси ( два броя- с черно и с бяло брашно)

Шишове от смляно месо

Салата; суши от кумата; миди с шунка и вино

Закуска; баничката на леля

Добруджанки с бяло и черно брашно; млечно хлебче

Събрали сме се на село и е хубаво когато ти сготвят нещо 😍

# 99
  • Sofia
Чушки с доматен сос

Зелен фасул с кюфтенца

Варена царевица

# 100
# 101
  • на последния етаж
Merelenda, страхотни вкусотии. Моля за рецептата за джолана.

# 102
Днес вечерята е простичка:

Скрит текст:

# 103
Merelenda,  всеки път оставам разногледа от вашата трапеза! Всичко е много апетитно! Искам при вас на гости, аааа. При нас нищо интересно.
Закуски:
Палачинки за ММ.

Това е за мен.

Хачапури, този път и с шунка.

Тараторче.

Гриловани зеленчуци на Пепчо с мариновани пържолки от котлет.

# 104
Вечерята ни

Общи условия

Активация на акаунт