Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

• 74 718
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Свинско със зеленчуци

Солени вкусотийки

# 76
  • София
Спагети, чушки пекох, (два часа минаха  и още парят), и смокини в карамелен сироп и масло.Ама след като ги изключих, им сложих капак и те  пуснаха сок, та май ще трябва да ги доваря малко и без капак.

# 77
Вкъщи тази вечер хапваме много вкусни сандвичи на тостер с моцарела и песто. Simple Smile
https://---shoretner923-2Pnx0ST

# 78
Закуска “пържени” филийки на фурна

Супа с домашно пернато

Ориз само с морков, лук и праз. Към него имаше и много вкусна наденичка, ама не стигна до снимка

И моя обяд богата салатка

# 79
Зелена салата с краставица и маслини:

Пълнени гъбки(цели гъбища Grinning) с луканков салам, кашкавал, чесън, краве масло и чер пипер:

Скрит текст:
Домашно маринована вратна свинска пържола на фурна:

Скрит текст:

# 80
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Здравейте прекрасно готвещи мадами и господа.
Включваме се с голям семеен проблем. Днес се прибрахме от Приморско. В ресторант (Тики бар) ядохме миди по средиземноморски - страхотно приготвени с уникално вкусно сосче и вкусни. Отказаха да ни дадат рецептата. Огромна молба - Моля някой ако има предположения за рецептата ще сме благодарни цялото семейство. Прилагам снимки

# 81
Тайне, тия съблазнителни карамелено-маслени смокинки само за хапване ли са или в бурканчета ще отлежават? Най-добре напиши как ги правиш, много те моля.

У нас салата

кюфтаци, каренца и картофки,

десерта сладоледен. Simple Smile

# 82
  • там където има винаги вятър
Тиквички със сирене крема и чушки на грил тигана. Изядохме и маринования патладжан.

# 83
Здравейте, пак огладнях докато ви разгледам Hug
Вкусно както винаги
От мен

# 84

Любимо лятно-тиквички с ориз

Фусили с доматен сос и луканков колбас

Пържени филийки ( в дясно са най-любимите ми от дете )
Скрит текст:
( винаги оставаха 1-2 филийки нарязани , за които не стигаха яйцата и ги препържвахме само така , поръсени със сол и подправки)
Тези са с мащерка-имам прясно сушена и я слагам на всичко в момента Wink

# 85
Малката щерка поиска за закуска сандвич с яйце и кашкавал. Та по този повод направих хляб в хлебопекарната.

Сандвич

По рецепта на Марчева "Пикантен ислим кебап", много вкусно!

Клафути с череши (замених с вишни) по рецепта на Елизабет Бард от книгата " Пикник в Прованс"

П.С. Да покажа и парче от клафутито

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 23:10 от Fortuna

# 86
  • София
Една супичка днес завъртях с половин оЧо, тя пък се оказа много, много вкусна, постна супичка със застройка и този път много ми хареса застройката.
Лятна постна зеленчукова супа със застройка

и един сладкиш със сини сливи, с нищо и никакви почти продукти, но се оказа, че е много хубав,  или : Сладкиш със сини сливи от вестник Ню Йорк Таймс

# 87
  • На брега на реката
Може ли, рецептата за маринования патладжан? Пропуснала съм я, а пък обожавам патладжан и бих си направила.

Поздравления, за чудесните ястия, които показвате!  На мен, в тези жеги, хич не ми се готви. Добре, че минаваме само със салатки и плодове.

# 88
  • София
Може ли, рецептата за маринования патладжан? Пропуснала съм я, а пък обожавам патладжан и бих си направила.

Поздравления, за чудесните ястия, които показвате!  На мен, в тези жеги, хич не ми се готви. Добре, че минаваме само със салатки и плодове.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1234636 - Мариновани патладжани в хладилник

# 89
  • Русе
Новата тема, както винаги е пълна с вкусотии!
За запис от мен пълнен пипер с яйца и сирене на фурна

Заешко бутче със салвия и розмарин на фурна

Пилешка пържола, тиквички с копър и чесън на фурна и салата

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 09:35 от *sve*

Общи условия

Активация на акаунт