На море в Гърция 2020 - VI

• 58 962
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
Разкошен плаж!

# 91
Някой пътувал с Blue Star Ferries, дали ще е удобно да сподели дали има проблем, когато автомобила е миниван? Става въпрос за следното виждам, че са сложили ограничение за дължината на автомобила в размер на 425 см., но в случая моя миниван е с дължина 436 см.но няма възможност да се избере по-големия размер на автомобила. В случая гледам резервация от Волос до Алонисос. Благодаря на отзовалите се!

# 92
Попълваш >425 см, води се family car.
Това е на практика всяка нормална кола (и нашата също), само малолитражките са под 4.25 метра.

В момента гледам билети по твоя маршрут за произволни дати през август, има си и двете категории, както и всякакъв метраж за камиони и т.н.
Ако не става от сайта на Блу стар, купи си от Ferryhopper.

П.П. Видях, не им работи бутонът за нагоре-надолу по размерите. Остава съветът от последното изречение Simple Smile Сега се сетих и че по някои маршрути (малко са) тарифата за лек автомобил е една. Може да се провери дали тук не е такъв случаят, че съм пътувала преди 3-4 години и не помня.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 14:41 от Параход

# 93
Попълваш >425 см, води се family car.
Това е на практика всяка нормална кола (и нашата също), само малолитражките са под 4.25 метра.

В момента гледам билети по твоя маршрут за произволни дати през август, има си и двете категории, както и всякакъв метраж за камиони и т.н.
Ако не става от сайта на Блу стар, купи си от Ferryhopper.

П.П. Видях, не им работи бутонът за нагоре-надолу по размерите. Остава съветът от последното изречение Simple Smile Сега се сетих и че по някои маршрути (малко са) тарифата за лек автомобил е една. Може да се провери дали тук не е такъв случаят, че съм пътувала преди 3-4 години и не помня.
Благодаря! Как мога да го проверя това с размера? Другите дето предлагат по този маршрут ми излизат с грешка и не ми зареждат данни за пътуването, грешката е според мен софтуерна

# 94
Да, има някакъв бъг там в момента, за пръв път ми се случва Ферихопър да забива многократно.
Ама с инат успях! Една и съща е цената за двете категории коли - 89.50 на посока, затова така се получава.

# 95
Здравейте, предполагам вече е писано по темета, но темите са толкова много не мога да се ориентирам. Моля някой да сподели за тестовете има ли някъде все още семейни пакети. Има ли някакъв шанс да отпаднат Sad Благодаря ви !
За София само Пирогов, 4 чл. семейство 350лв. Май в Рамус правят отстъпка за семейства по 80лв на човек, но не е сигурно. За пул тестове, само в провинцията, за Писанец Пловдив 180лв пул теста, пращат резултатите с Еконт.

Освен в Пловдив дали има някъде по близо до София където да правят такива тестове?

# 96
Да, има някакъв бъг там в момента, за пръв път ми се случва Ферихопър да забива многократно.
Ама с инат успях! Една и съща е цената за двете категории коли - 89.50 на посока, затова така се получава.

Благодаря! Както винаги много полезна Simple Smile Прекрасен ден!

# 97
Корфу, Палеокастрица🌊💙

# 98
  • София, България
Леле, колко много сте изписали ... Записвам се сега, пък утре ще се върна да дочета Simple Smile

# 99
който ще пътува в следващите дни с ферибот, да знае, че маските са вече задължителни и на откритите пространства на корабите, поне до 15 август

# 100
Много ме учудва това съобщение на гръцките медии, тъй като маските бяха задължителни навсякъде по фериботите още от началото на лятото, когато никъде другаде в Гърция не се изискваха. Е, не се спазваше много, особено навън, но в началото имаше ентусиазъм у екипажа да прави забележки, особено в близост до Атина. И ако си намеря декларацията от юни месец, там пише - "задължителни в закрити и открити пространства на кораба".
Явно сега с оглед на новите ограничения са по-задължителни Simple Smile

# 101
  • София
Това  е в декларацията на Блу Стар/Хеленик

Very important!
The use of a surgical or tissue mask during boarding/disembarking
and during the trip is mandatory.

Ние със Сий Джетс пътувахме, на открито не беше задължително мисля, но за закритите пространства следяха, макар че не всички спазваха и там.

# 102
Да отклоня малко темата от тестове и декларации. Какво мислите за статията в Телеграф?
Пет дестинации мечта до по-тихи места в Гърция.
о.Икария
Районът около Загори
о.Патмос
о.Серифос и Сифнос
о. Тинос и Андрос : най-вкусните острови на Гърция
https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/greece/ar … s-quieter-greece/
Андрос за енти път го чета да го рекламират.
Андрос: Островното бягство на прага на Атина
https://greece.greekreporter.com/2020/08/03/andros-the-island-ge … orstep-of-athens/

# 103
  • София
Благодаря за новата тема. Записвам се, защото септември ще почиваме в Гърция, а следващата година имаме 2 командировки служебно - едната е на Крит, другата в Кипър, което не  е точно Гърция, но донякъде е. За двете командировки аз ще трябва да организирам и пътуването, и акомодацията, така че ще ми е полезна темата. Simple Smile

# 104
По едно време Андрос доста го бях загледала, основно заради близостта до Атина, за кратък престой, но не помня защо ми отпадна от short листа (понеже имам поне 3 листа с гръцки острови и места, където  искам да отида - един най-кратък за близките 1-2 години, които търпи изменения непрекъснато, един в по-далечно, но все пак обозримо бъдеще и един трети пожелателен - ако стане някой ден, когато стане Simple Smile. Ще ми бъде интересно някой да сподели впечатления . За другите от списъка също, де - Сифнос, Серифос, Итака, Патмос.

Общи условия

Активация на акаунт