СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 367
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
При нас трети и четвърти профил са ясни отсега- АЕ ИИ и ИТ, но в нашата езикова например, трети и четвърти ще избират в 10- ти клас.

# 556
  • София
Здравейте.Искам да дам гласност на поредния парадокс на тема 4-то класиране...след като присъствах на цирка с НТБГ сега да видите какво се случи във 2-ро СУ "Емилиян Станев"  София.След 3-ти етап на класиране обявиха 6 свободни места.Участваме.Вчера в 17ч коректно на сайта обявиха с вх.номера класираните деца.Не сме приети.Но не беше обявено както на всяко друго нормално у-ще обявиха подадените общо -или с инициали или по някакъв друг ред  поне човек да разбере на кое място е бил,колко не му е стигнало.Чух се по телефона днес да разбера мога ли по някакъв начин да се разбере това(опарени от НТБГ).Отговориха,че на място може.Отидох до у-щето и ....какво да видя-на вратата няма списък с класирани и не класирани.Учителка стоеше до вратата и любезно очакваше приетите за записване.Казах за какво съм и ми бе предоставен списък с приети(подчертани в червено) и още няколко реда с деца на които отстрани пишеше "2СУ"....учудването ми беше ....че НЕОПОВЕСТЕНО предварително никъде-в сайта,на вратата на у-щето или когато попълвахме заявлението на 04.08.2020 дори и с малки букви НЕ ни уведомиха,че на 4-ти(директорски!)етап те са решили да приемат: 1.С предимство са кандидати ТЕХНИ ученици и ...приема сега е станал САМО с резултатите от НВО без оценките от училище! От 1 до 3-то класиране те бяха определили- прилагам от прием МОН :Природни науки - АЕ интензивно   26/-/-   профилирана   Природни науки(2 * БЕЛ + 2 * МАТ) + (1 * БЗО + 1 * ЧЕз)
0957   2. СУ "Акад.Емилиян Станев", ГР.СОФИЯ   Хуманитарни науки - АЕ интензивно   26/-/-   профилирана   Хуманитарни науки   (3 * БЕЛ + 1 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * ЧЕз)
0951   2. СУ "Акад.Емилиян Станев", ГР.СОФИЯ   Чужди езици - АЕ интензивно НЕ или ИЕ   26/-/-   профилирана   Чужди езици   (2 * БЕЛ + 2 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * ЧЕз)
Проверих сайта многократно за "дребен"шрифт за допълнителни условия...няма.Когато поисках обяснение защо децата нямат равен шанс за класиране троснато ми бе отговорено ,че така са решили и имат разрешение от РУО.Това е смешно и няма да оставя така нещата-държава в държавата,училище ли е какво е? От къде на къде отначало ще е по един начин накрая по друг? Ми тогава трябва всички гимназии да обявят ,че ще приемат с предимство бивши техни ученици,на 4-то ще гледат оценка от 1 срок по мат,на 5-то оценка от напр.Физическо ...Може и така да е но 64-65 деца участвали вчера в тяхното училище не са били уведомени предварително! А и между другото приемаха за участие с копие на дипломата...а това какво е,а?Как удобно днес и утре сайта,мейла и т.н на РУО не работят.Няма да ги оставя ,такъв кошмар като тазгодишното кандидастване НЯМА.Трябва да има НОРМАЛЕН ред,а не гавра с децата ни!!!!

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 12:47 от reni06

# 557
  • София
Smile Мерси, Русалка! И аз така помислих.
Тези бъдещи съученици на сина ми много зажмоцани, бе! Нямат група! Какви са тия деца, без групи?!!! Smiley

# 558
Сигурно такива като моето, дето смята, че това са групи за спам:) И упорито отказва да се включи.
Айла, да са ти живи и здрави момичетата! Много забавления и хубави емоции:heart_eyes:

# 559
  • у дома...
Бендива, доста често съм срещала питания за групи на 32-ро. Та съм сигурна, че имат или в месинджър или в инста.

# 560
  • София
Сигурно такива като моето, дето смята, че това са групи за спам:) И упорито отказва да се включи.
Айла, да са ти живи и здрави момичетата! Много забавления и хубави емоции:heart_eyes:
И моя, но го убедих снощи. Викам те ще се познават, а ти....
Просто майка, то има, ама нямало на неговия клас.

# 561
  • Sofia
"Фейсбук е остаряло и групи има за възрастни като вас"Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 562
Честит рожден ден на Ваня и Ники на Айла! Много щастие  и здраве!
И моето не ще да чете от задължителната литература, но не я юркам особено все още.

# 563
  • София
В групата на набора вече почнали да обсъждат бъдещия Бункасай - празник на японската култура, който се провежда къмто ноември-декември. Реших да не го приземявам с мисли как би се случил при евентуално ДО...
Честити да са ни двете рожденички Simple Smile, а на Айла - сили по 3 Simple Smile

# 564
  • София
Аз пък изобщо не се меся.
Оттук научих само, че има такива групи.
Уведомих девойката. Тя каза "добре".
Чак седмица по-късно си направи ФБ профил. Откри девойка, която познава и така се присъедини към групата на училището, после към тази на класа. Вече се видя с едно момиче от бъдещия ѝ клас, с което намерили доста общи познати.
Въобще тя го раздава винаги спокойно, без да бърза и без някакви излишни емоции от типа, че ще изпусне нещо.
А аз (понеже не съм такава) отдавна съм стигнала до извода, че нейният светоглед е някак по-добър и по-мъдър.
Та затова си трая. Simple Smile

# 565
И да искам изобщо не мога да се намеся. Подхвърлям, давам идеи, защото на мен самата би ми било интересно, но очевидно той е доста различен в това отношение. По принцип си е дръпнат. Общува най-вече с приятелите му  от ранното детство в квартала. Те са доста голяма групичка и са на различна възраст, има и по-големи с две,три години, както и по-малки.
За него училището е като за някои хора работата. Рядко създават приятелства с колеги.

# 566
  • София
Айла, да са ти живи и здрави Ваня и Николета! Късмет и успех им желая! С две ръце те подкрепям за общия празник. Като пораснат, ако искат, да си правят отделни.

Русалка, след твоята история, въпросът, който ми зададоха в една градинка преди близо 11г, докато се разхождах с близнашка количка, а именно- това близнаци на една възраст ли са?, придобива някакъв евентуален смисъл. Joy

# 567
  • София
Честит празник, Айла! Да са здрави и щастливи девойките!
Бендива, моят е с АЕ/ИЕ, имат обща група двете паралелки, тъй като още не знаят как ще са разпределени в два класа и даже са излизали на срещи два, три пъти, но ние бяхме на море и Дани ги пропусна 😁.
Пише си активно с една девойка и даже вече са се уговорили да ходят заедно на училище, оказа се , че сме в съседни квартали.
Вчера го записах на бокс, от две години ме врънка и сега, след като поставих някои условия свързани с режим, четене и т.н, склоних. Много е доволен и вече се е взел за бъдещия Майк Тайсън, тъй като тренера и още двама възрастни, които присъствали на тренировката, му казали, че има голям потенциал 😁.
Отпочна я най-накрая тая Христоматия. Не му било интересно и го приспивала. Казах му, чудесно! Значи започваш в 11:30 най-късно да четеш и после си заспиваш като нормален човек, а не в 3-4 сутринта, както до сега.

# 568
  • София
Айла, да са ти живи и здрави Ваня и Николета! Късмет и успех им желая! С две ръце те подкрепям за общия празник. Като пораснат, ако искат, да си правят отделни.

Русалка, след твоята история, въпросът, който ми зададоха в една градинка преди близо 11г, докато се разхождах с близнашка количка, а именно- това близнаци на една възраст ли са?, придобива някакъв евентуален смисъл. Joy

Прекрасно, поне евентуален намираш..Joy Но аз какъвто и  смисъл да търся във въпроса, зададен преди десетина години, при това от мед.сестрата,  наета от личната им лекарка,  все не намирам, пък дори и евентуален... Въпросът гласеше: "Защо  двете имат различни ЕГН-та, нали са близначки?"Laughing

# 569
  • София
Тасия,  на моя му казали,че няма на класа с руски. Странно ми стана, а така ми се искаше да се позапознае, да се пораздивижи малко.

Общи условия

Активация на акаунт