ЕТХ Цюрих/ETH Zurich

• 46 424
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Имам въпрос във връзка с кандидатстване в ЕТН и много се надявам някоя мама да може да ми помогне. Синът ми се явява два пъти на изпит за сертификат DAF. Първия път на единия модул имаше 3, на два 4 и на един 5. Яви се втори път и резултата е същия, но 3 е на различен модул. На практика е покрил всички модули с 4 и повече, но с два сертификата. Ще се явява трети път, но изпита е след изтичане на срока за подаване на документи. Дали в университета ще му признаят този резултат? Ако някой се е сблъсквал с това, моля да сподели. Благодаря!

# 241
  • На планетата Земя
Не вярвам да има човек, който да е минавал точно през това ( в този му вид).

Изискванията за четворки по всички модули в една сесия, както и срокът за представяне на сертификата звучат доста крайно, без възможност за някакви договорки. Може да опитате да им пишете с въпрос, но не съм голям оптимист.

# 242
Да, ситуацията е наистина комплицирана,но все пак може и някой друг да се е сблъсквал с това:)

# 243
  • На планетата Земя
Имаше промяна в срока за изпращане на езиковите сертификати. Това е втората година по новия по-стриктен начин със съкратен краен срок. Може би много кандидатстващи са отлагали изпращането по стария регламент, а това сигурно им затруднява работата по окончателната обработка на кандидатурите.  Те и без това юни, юли чакат дипломите. Решили са явно да не го правят и по отношение на езика.

# 244
Към момента дали се забелязва връщане на студентите в БГ след завършване на образованието в ЕТХ с оглед ситуацията? Успяват ли да останат в Швеицария и да се реализират или заминават към други страни?

# 245
  • На планетата Земя
Аз не мога да кажа какви са тенденциите, защото моята студентка сега завършва втори курс. Не вярвам завършилите да се връщат в България.

Какво имате предвид под "с оглед ситуацията"?

# 246
  • София
Моите момчета завършиха в Германия и работят в Цюрих. За каква ситуация говорите?

# 247
Имам предвид икономическата криза в света.Всъщност намерих, че 10-15% остават в Швеицария (колко е вярно не знам), другите по други държави.

# 248
  • На планетата Земя
Икономическа криза в света? То това кога го е нямало. Оставането в Швейцария е изцяло по желание на конкретния човек и е субективно, както всичко останало. Не бих се доверявала на разни проценти, които реално не дават никаква информация.

А първоначалният въпрос в каква връзка е - касае се за настоящ студент в Швейцария или за кандидаат, който се колебае дали да замине в Швейцария "с оглед на ситуацията"?

# 249
Обмислям дали има смисъл завършване в ETH, реализация и т.н. Затова и търсих информация колко остават въобще, защото 30% приемат, което не е толкова малко.

# 250
  • На планетата Земя
Значи сте подхванали балтона от грешната страна. Избира се специалност, университет (в случая с ЕТХ в топ 10 в света, в зависимост от специаността може и по-напред), после следва желанието на човечето да учи, да се бори (тези двете са база за успех дори на Луната), иска ли да прави research, докторантура (които са знакови за ЕТХ като качество) ............... Ако няма успех, защото не е неговото, или му е трудно, или е било финансово непосилно до края, или впоследствие след завършване избере да се развива в друга държава, последият виновен ще е световната криза.

# 251
  • София
Mileto, Е, това си е ваше мнение Simple Smile. На мен ми се искаше да разбера как се реализират в Швеицария след като се плащат доста големи суми за живот там, наеми, храна по време на обучението и т.н., дали си струва спрямо топ университи в Щатите. Дали няма да е по-изгодно семейството да работи в Швеицария и да се плащат по-ниски такси за обучение?
Щатите, които не се знае дали изобщо ще дадат визи на чуждите студенти?!
Аз сто пъти бих избрала ЕТХ Цюрих.
Реализацията е възможна, ако студентът има какво да предложи(както навсякъде по света).

# 252
  • На планетата Земя
Еее, това също си е ваше мнение и вашия балтон и стратегия ще си ги шиете вие. Няма как успехите, неуспехите и изборите на разни бг студенти в Швейцария да предопределят пътя, по който Вашето дете ще поеме.

# 253
Да, благодаря за коментарите. Ще попрочета още и по немско-говорящите форуми и ще вземем решение като му дойде времето Simple Smile

# 254
  • София
Здравейте, сертификат DAF нужен ли е за специалностите на английски?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт