Неозаглавена за "майка" ми

• 8 413
  • 196
  •   1
Отговори
# 30
Жиището е било на баба и дядо. Двустайно е. В София е.

# 31
Галинор,естествено, че не е за двустаен апартамент. Не съм съгласен.
Той щял да ми плаща 100 лв.
Добре бе, ама това ли е пазарната цена на тоя вид имоти?
Собствениците сте двама. Племеникът ти дължи половин пазарен наем.

# 32
Аз не знам двустаен в София да се дава за 200 лв. Ако ще да е егасиму дупката.

# 33
За двустаен в София 100 не е половината пазарна цена от наема. Проучи как вървят жилищата в района и искай половината.

# 34
Искай половината и подпиши задължително договор пред нотариус, а после плащай данъка.
Ако искат подобрения, казваш им, че не са на пазарен наем, да търсят подобрения от майка ти.
Като цяло, има много начини да направиш сечено с финес и никой да не може законово и документално да те бутне.
Впрочем, сега ми хрумна, че можеш да направиш сечено и със сигнал за недеклариран доход. Така де, ти получаваш наем, а майка ти как така не получава, много странно...

# 35
Темата е покъртителна и показва някои от ползите от семейните имоти...

# 36
Той е съсобственик с майката , а майката пуска племенника , така че последния нищо не дължи .Той ползва на баба си дела .
Ако не продадете имота и да си разделите  парите , ще си във вечни разправии ,а и вече виждам ,че племенника е изпратен на помощ на бабата . Реши го веднъж за винаги проблема , вместо да пускаш тема след тема за проклетия апартамент .Темите няма да ти  решат проблема , ти трябва да го решиш. Изглежда , въпреки че си на 45 години , нямаш никакъв авторитет в семейството си .

# 37
Майката никого не може да оусне без съгласието на сина, както и обратното. Дали племеникът дължи наем се определя от собственика, който не е само майката.
Ако пък майката много държи да се направи на важна и пусне племеника - едно шоу на комшиите с полиция и работите ще се решат поне временно.
Както казах, има много начини, от които могат да се възползват и двете страни. Лошото е, че авторът е по-страхлив от майка си.

# 38
Чии родители са починалите баба и дядо?
Авторът е съсобственик по документи или по наследствено право?

# 39
Баба и дядо бяха нейни родители.
Дариха половината на мен и половината на нея по нотариален акт.

# 40
Няма ли как да купите нейния дял и да си стане вашо или тя да изкупи вашия?
С поискания ремонт не бих се заела, има си фирми.

# 41
Осиновен ли си? Явно племенникът се пада по-ценен за майка ти от теб. И това изглежда най-логичният извод.

# 42
Майката не иска да продава. Нищиха го в другата тема. Не е вариант.

# 43
Не съм осиновен.
Тя не иска да продава, а да пази жилището от моя жена и евентуално дете.

# 44
Ама какво има да го пази? За сестрата може, а за вас не! Защо е това? Тя жена Ви няма да има дял от апартамента, само детето.

Общи условия

Активация на акаунт