Неозаглавена за "майка" ми

• 8 414
  • 196
  •   1
Отговори
# 15
ksati, ако имаш жена до себе си, решавай с нея проблемите си. Страшно обидно е това, което прави майка ти. Какво значи, че пази апартамента от жена /ти/? Представям си да не ме пускат така в жилище, жена ти да не прибира/събира чужди апартаменти? Доколкото разбирам половината е твоя собственост, няма как да ти го отнеме. Най-вероятно по банков път са парите, за да може да докаже евентуално, че ти ги е дала. Може да се страхува, че ще ги вземеш, няма да направиш ремонт.......знам ли? Със сестра ти не поддържате ли нормални отношения? Бихте могли двамата да я сложите на място тая мама. Наистина са изтощаващи такива взаимоотношения с роднини. Аз бих си взела жената /как само звучи Simple Smile, хайде мъжа, в такъв случай, оправям си както и колкото мога живота и не се занимавам с роднини. Рано или късно ще си получиш твоята част от наследството. Но защо да е така. Не ги разбирам някои родители.......

# 16
Не приемайте да получавате пари по банков път,защото документите могат да се използват срещу Вас.Плащайте половината данък за имота и пазете документите.
Ние не можем да гадаем какво иска майка Ви,но щом не се разбирате,просто прекъснете отношенията си с нея.
Никой не може да Ви вземе вашата половина от имота,както и запазената част от половината на майка ви/когато дойде ред за наследство.
Пишете,че сте мъж на зряла възраст/45/ посъветвайте се с адвокат.

# 17
Добри съвети са ти дадени. Продайте общото жилище и си разделете парите. Може да си купиш твое или поне да си помогнеш за покупката.
Каква е драмата на майка ти относно жена ти?

ПС: Иска да ти ги преведе по банка, за да има доказателство, че ти ги е дала. Иначе може да ги похарчиш за друго и тя няма как да докаже, че ти е дала и лев...

# 18
  • Далече, далече
Ние не можем да гадаем какво иска майка Ви,но щом не се разбирате,просто прекъснете отношенията си с нея.

На мен ми хрумна, че може периодично да му превежда пари и след години да претендира, че е откупила неговата част от имота. Не знам дали това може да стане легално. Може да го тормози психически, да му насажда чувства за дълг и вина, докато не получи, каквото цели.

# 19
Тя не харесва никоя жена, която аз искам. Ето това е драмата.

# 20
Ами то не е задължително да ги харесва, нали не тя, а ти ще живееш с тях. Просто достатъчно е да ги понася, т.е. да приема твоето решение. Не си малко момче все пак, че чак толкова да одобрява или не твоите избори. Ти си мъж на достатъчно години, за да имаш собствен живот и да го живееш по начин, който те устройва и както ти харесва. На майка ти и остава просто да се държи възпитано с жена ти и това е всичко. Пак ще напиша не е задължително ни да я харесва, ни да я обича, но трябва да приема твоя избор. Изключвам случаи, когато синът е нещастен или е в някакви извънредни обстоятелства. Ако ти харесваш и искаш тая жена, чувстваш се добре с нея, не виждам тя какъв избор има като майка, освен да го приеме. Обратното е късане на нерви и до нищо добро не води.

# 21
Повикай майка си тук в темата, че да я кандардисваме какво да прави. Явно ти не можеш да се оправиш с нея и търсиш помощ.

# 22
Не сте чели другата тема на автора. Страшен цирк е ситуацията.
Последно докъде стигнаха съветите, ще правиш ли делба, какво стана?
Пари в никакъв случай не приемай, нито в брой, нито преведени.
Иначе, доколкото помня, майка ти е дарила своето жилище на сестра ти, така ли беше? Ако е така, е възможно да иска да се подсигури, че няма на стари години да остане без покрив.

# 23
Да, така е цирк е. Каква ти делба? Тя иска да правя ремонт, за да пуска племенника ми с приятелката си да живеят там. Иска да ми превежда 5 000 лв.  по банков път за подмяна на дограма. Ох, с такъвродител е много трудно!!! С нея не мога да се разбера. Такива мрежи плете.
Не сте чели другата тема на автора. Страшен цирк е ситуацията.
Последно докъде стигнаха съветите, ще правиш ли делба, какво стана?
Пари в никакъв случай не приемай, нито в брой, нито преведени.
Иначе, доколкото помня, майка ти е дарила своето жилище на сестра ти, така ли беше? Ако е така, е възможно да иска да се подсигури, че няма на стари години да остане без покрив.

# 24
Нали знаеш, че щом си съсобственик никакъв племеник не може да се нанесе там ако ти не искаш.

# 25
Какво мога да направя законово? Аз с нея не се разбирам.
Нали знаеш, че щом си съсобственик никакъв племеник не може да се нанесе там ако ти не искаш.

# 26
Ааа, няма лошо да го пусне - нека ти плаща наем тогава, тъй като ти си съсобственик.  Предполагам и сам се сещаш какво може да стане, ако звъннеш в полицията, че в твое жилище има хора, които ти не си пуснал и нямат договор за наем.
Лошото ако се навият с наема е, че ще трябва да си платиш данъка, но според мен си струва цената, за да покажеш на майка си, че не може да те върти.

# 27
Той щял да ми плаща 100 лв.

# 28
Най-добре се консултирай с адвокат. Най-точно ще ти каже как да постъпиш, но едно е сигурно в жилище от което имаш дял не може да живее никой без твое съгласие.
Къде се намира това жилище?

# 29
Той щял да ми плаща 100 лв.
Добре бе, ама това ли е пазарната цена на тоя вид имоти?
Собствениците сте двама. Племеникът ти дължи половин пазарен наем.

Общи условия

Активация на акаунт