Отговори
# 135
Аз имах много проблеми с хемороидите и намерих един билков крем Хеморрел. Има го онлайн и в някои аптеки. Горе долу 2 месеца не съм спряла да се мажа с него профилактично, след като излекувах супер болезнени хемороиди. Повече почивка няколко дни, често измиване и обилно маЗане ме спаси. Кремът е безвреден по време на бременност, затова така смело се мажа с него

# 136
Здравейте, до сега не съм писала, само во чета, но имам нужда от спешен съвет. 38 седмица съм вече ии имам хемороиди мнооого болезнени от 2 дни. Мажа с кремове, но нищо не помага. Днес даже не мога и да пишкам или го правя с напъване.. Говорих с хирург и той каза АГто да ми изпише антибиотик, което ми се искаше да пропусна. Извинете за дългия и не мн приятен пост..

Здравей, понеже са ми болезнена тема от 1вото раждане сега съм се подготвила за ударна борба с тях Simple Smile За хемороидите най-много ми помогна антифлегмин( купува се от ветеринарна аптека), универтан, баня със смрадлика  и пиех дуфалак, който ми помагаше за по-лесно изхождане. За свещички нямаше и вариант да сложа, защото нещата бяха страшни..Надявам се сега с второто раждане да се размина с тях Sad
А първото раждане нормално ли ти беше? Че с тия неща не знам как ще се напъва. И този крем дали е безопасен за бременни

Да, първото беше нормално и от всичко най-много ме боляха те. За жалост от тогава до сега ми се появяват от време на време, но само ги усещам, не са болезнени. Затова и започнах да се мажа с него превантивно, до колкото мога да се спася от мъките като предния път. Не смятам, че вреди по някакъв начин.

# 137
Честити бебчета ако не съм честитила на някой и успех на всичко които чакат своите ангелчета Heart

# 138
Честити да са всички нови бебчета.  Да са живи и здрави и много да радват родителите си 😍
Александра, теб кой ще ти води секциото в понеделник? Имаш ли избор на екип или този, който е на смяна? Аз също съм с ГД. Моя АГ ми говореше, че като влезна в 36 г.с. трябва да ме вкарат в болницата и да се следи кога да се роди бебка. Последните пъти нищо не казва, даже каза, че може да се пробва нормално, ако не е много голяма. По принцип върви с около 2 седмици по-голяма. Аз в 37 г.с ще ходя пак на преглед и ще видим какво ще каже. Иначе съм се ориентирала към МД, но още не съм избрала лекар и всяка информация ще ми е полезна.

# 139
  • София
Ей момичета, от 2 дни не съм влизала във форума и не мога да смогна да ви чета.

Честито, честито, честито на всички нови мамчета и дамса ви живи и здрави рожбите и много да ви радват! Flowers Bouquet TadaTadaTada

Нас вчера ни изписаха и разбира се последва първата безсънна нощ. Явно имаме нужда да се напаснем една на друга и тепърва да си изграждаме някакъв режим. Ще видим тази вечер какво ще е положението. В началото ММ се страхуваше да я пипа много, но днес вече прояви самоинициатива да се научи да й прави храната, да сменя памперса, така че да може някоя вечер да ме отменя в ставането Grinning Аз започнах още в болницата на втория ден да я слагам на гърда, започнаха добре да се стимулират гърдите, имам коластра, но все още нямам количества мляко. И сега преди всяко хранене я слагам на гърда, но дохранваме с АМ. Свекърва ми все върви след мен и ми обяснява “спокойно ще тръгне млякото, спокойно”, а аз не съм се притеснила особено. Ако тръгне тръгне, ако не, здраве да е. Единствено ме притеснява да не направя някакъв проблем с гърдите и да не си докарам мастит или нещо подобно. Вие как се справяте с кърменето?

Някой беше питал далис е укротяват маймунките преди раждане? Ами сега се сетих, че в деня преди да се роди точно казах на мъжа ми, че е много кротка и малко ме притеснява даже. Може би не е общовалидно за всички.

# 140
https://youtu.be/yWhskmUFTYY относно кърменето е клипчето и лично аз го сметнах за много полезно и научих много неща, които не знаех може да го видите към мамите, които питаха въпроси относно кърменето.

# 141
Ох, по колко пъти на ден се цедите? Аз го правя само веднъж, защото ме е страх, че като се събуди няма да има какво да ѝ дам, а нямам прекалено много кърма и мине не мине все се дохранваме с АМ. Но от друга страна гърдите ми все текат. Чудя се какво да правя 😐

# 142
Първият ден като се прибрах се цедих, защото все бях в петна. Какво беше това чудо. На час и половина и течах. Сега вече не цедя, а и явно намалява .
Гледай видео на Ася Демирева, в което казва, че е нормално детето първата нощ ДС е неспокойно и да плаче. Попаднах на много хубаво нейно видео , в което описва първите 6 месеца на детето. Аз, която имам второ даже научих нови неща Wink
Честити бебета на всички нови майки. Извинете, бях изпуснала темата и сега наваксвам.

# 143
Честити да са всички нови бебчета.  Да са живи и здрави и много да радват родителите си 😍
Александра, теб кой ще ти води секциото в понеделник? Имаш ли избор на екип или този, който е на смяна? Аз също съм с ГД. Моя АГ ми говореше, че като влезна в 36 г.с. трябва да ме вкарат в болницата и да се следи кога да се роди бебка. Последните пъти нищо не казва, даже каза, че може да се пробва нормално, ако не е много голяма. По принцип върви с около 2 седмици по-голяма. Аз в 37 г.с ще ходя пак на преглед и ще видим какво ще каже. Иначе съм се ориентирала към МД, но още не съм избрала лекар и всяка информация ще ми е полезна.

Който е на смяна нямам екип не познавам работата им но до колкото знам всички са добри специалисти, при мен до сега се говореше само за нормално вчера стана какафонията и днес след всички изследвания казаха секцио

# 144
До мамчетата които родиха по естествен начин.Вярно ли е,че бебчетата се затихват ,укротяват преди да дойде момента,защото се подготвят?Вашите бяха ли активни последният ден?
Нито за миг не утихна. Мърдаше си, както всеки друг ден дори минути преди пукането на мехура. Бяхме на тонове същия ден и казаха, че доста се движи. Но мисля, че при всеки е различно.

# 145
Да ви споделя какво започва да се случва при мен или аз вече тотално откачам. Днес нали бях на преглед и както казах имам дата за секцио следващата седмица, но АГ каза нищо чудно да стане още в понеделник. Та или аз вече взех да си втълпявам, че нещо започва да се случва, но през 5мин съм в тоалетната, мехура ще ми се спука и отделно имам през няколко минути втърдявания и издутини на корема. И преди си ги имах, но чак толкова често... Отделно от 2 дни ми се "изля" бяло течение доста обилно. Преди това имах, но чак да потече на превръзката ми не.. Та за утре съм си поставила задача да се хвана с чистене, епилиране и оправяне, ама мисля елилацията още сега да я направя, че знам ли... 😬

# 146
И при мен е нещо подобно, направих нещата, които си бях наумила, приготвих каквото трябва и всяка вечер болезнени контракции, снощи на 10 мин. Но после съм заспала и нищо....днес обаче реших, че трябва да сготвя за  всеки случай повечеко неща...може би заради натоварването и цяла вечер съм с контракции. Най-силно ме стяга горе корема, все едно матката иска за избута бебето в малкия таз .....и аз ходя по малка нужда още по-често. Но пак не е онова дето да си кажеш: "почна се".

# 147
И при мен е нещо подобно, направих нещата, които си бях наумила, приготвих каквото трябва и всяка вечер болезнени контракции, снощи на 10 мин. Но после съм заспала и нищо....днес обаче реших, че трябва да сготвя за  всеки случай повечеко неща...може би заради натоварването и цяла вечер съм с контракции. Най-силно ме стяга горе корема, все едно матката иска за избута бебето в малкия таз .....и аз ходя по малка нужда още по-често. Но пак не е онова дето да си кажеш: "почна се".

Аз сега се филмирах, камоли ако имам и болки, както теб. Е тогава вече не знам 😁
Ще видим, утре като стана първата ми работа е да започвам да оправям 😁

# 148
S_Petrova, може при теб пък да няма много болки Simple Smile

# 149
Момичета, и аз да се похваля: днес, с планово секцио, в 10:23ч се появи нашият Радослав - 3510кг, 50см. Heart

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 00:09 от kristina_

Общи условия

Активация на акаунт