Отговори
# 120
Здравейте, до сега не съм писала, само во чета, но имам нужда от спешен съвет. 38 седмица съм вече ии имам хемороиди мнооого болезнени от 2 дни. Мажа с кремове, но нищо не помага. Днес даже не мога и да пишкам или го правя с напъване.. Говорих с хирург и той каза АГто да ми изпише антибиотик, което ми се искаше да пропусна. Извинете за дългия и не мн приятен пост..

Здравей, понеже са ми болезнена тема от 1вото раждане сега съм се подготвила за ударна борба с тях Simple Smile За хемороидите най-много ми помогна антифлегмин( купува се от ветеринарна аптека), универтан, баня със смрадлика  и пиех дуфалак, който ми помагаше за по-лесно изхождане. За свещички нямаше и вариант да сложа, защото нещата бяха страшни..Надявам се сега с второто раждане да се размина с тях Sad

# 121
  • София
daiana66, честита да ви е Виктория! Tada Нека бъде много здрава, щастлива, да има много късмет и винаги да е победителка! Balloon

# 122
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета и аз да се отчета в 10 без 10 се роди и моето съкровище Виктория,2600,50см,с планово секцио,малко е мъничка,чакам да видим какво ще кажат,мен упойката още ме държи,ще ви разкажа по късно как е положението! Целувам ви и чакам още бебета днес! ❤❤❤
Даяна, честита дъщеричка Виктория!!Да ви е жива и здрава и да ви носи много, много радост! Flowers Hibiscus Yellow Heart

# 123
Леле колко много съм изпусналаа ... чак не мога да ви преброя момичетаа.
Да са ви честити на всички мъничките рожби!!
Да бъдат много здрави, много послушни ,много успешни и много да ви радват!! 🥰💙❤💕.

# 124
Здравейте, до сега не съм писала, само во чета, но имам нужда от спешен съвет. 38 седмица съм вече ии имам хемороиди мнооого болезнени от 2 дни. Мажа с кремове, но нищо не помага. Днес даже не мога и да пишкам или го правя с напъване.. Говорих с хирург и той каза АГто да ми изпише антибиотик, което ми се искаше да пропусна. Извинете за дългия и не мн приятен пост..

Здравей, понеже са ми болезнена тема от 1вото раждане сега съм се подготвила за ударна борба с тях Simple Smile За хемороидите най-много ми помогна антифлегмин( купува се от ветеринарна аптека), универтан, баня със смрадлика  и пиех дуфалак, който ми помагаше за по-лесно изхождане. За свещички нямаше и вариант да сложа, защото нещата бяха страшни..Надявам се сега с второто раждане да се размина с тях Sad
А първото раждане нормално ли ти беше? Че с тия неща не знам как ще се напъва. И този крем дали е безопасен за бременни

# 125
И отново честити бебоци, живи и здрави да сте всички!

Сега се връщам от преглед, 2 700кг е станала (38 г. С.), започнала е да се смъква към таза и АГ каза нищо чудно да не си дочака датата, ми да е още тея дни 😬 Отделно, че може и да е по-голяма, защото е застанала с крака към гърба ми и едвам я измери.

Хемороиди имам и аз от доста време, не ме болят все още. Имам крем Проктис-М, ползвах го преди бременността,че имах вътрешни, сега не смея.

# 126
Един въпрос към момичетата, родили естествено, които имат шевове - как става ходенето до тоалетна, а къпането? Сигурно мястото смъди, конците придърпват?
И аз така си мислех, но къпането не е проблем. По лекичко се измиваш.. Мен не ме смъдеше. Конците придърпват, когато ходиш или си права повече. Пишкането става лесно, само голямато нужда малко ме притесняваше, но и това не е болезнено,на фона на другиге болежки това е нищо 😊☺️ Търпи се, няма страшно! Пръскайте шевовете с Цикатридина спрей или Ацербин на всяко ходене до тоалетна. Доста облекчава и зараства по-бързо 🙂🤩

# 127
Честити да са бебоците! Много здрави, силни и щастливи! Heart Hug Party Time

Бързо възстановяване на всички мами! Всяка болка се забравя като видиш рожбата до себе си! Прекрасни моменти да имате заедно!

На момичетата, които така търпеливо чакат въпреки неразположенията - желая ви бързо, лесно и безболезнено раждане! Hands Pray Heart

# 128
Честито на всички за бебоците, да са ви живи и здрави 💕

# 129
До мамчетата които родиха по естествен начин.Вярно ли е,че бебчетата се затихват ,укротяват преди да дойде момента,защото се подготвят?Вашите бяха ли активни последният ден?

# 130
Честити ви бебчета, да са здрави и много палави 🤗

Лайка, не се разстройвай за секциото, важното е че ти и мъничето сте добре. Не можеш да знаеш как би протекло и едно нормално раждане, така че не се терзай, а събирай сили за днес, за да можеш да се грижиш за бебока 😍

Александра, в Майчин дом са си такива. Аз много се притеснявах, че заради диабета ще ме карат да раждам там и доста се бях интересувала, и наистина не знам защо е практика да вадят бебетата още към 36 седмица, което за мен е абсурд, ако всичко е наред. Просто такава им е практиката. Застраховат се. Но пък, когато дойде момента, ще положат необходимите грижи за теб, защото имат доста диабетички и знаят как да реагират. Ти си на финала, така че няма страшно 🙂 А за отношението нямам какво да кажа... И аз съм много чувствителна и много ме е страх от раждане именно заради отношението, защото и без това съм чувствителна и напрегната, а остава да ми викат и на главата без причина...
Днес го измериха голямо бебето и казаха понеделник секцио много се разтроих но здраве да е спасява ме мисълта че ще си гушкам бебчето скоро Simple Smile

# 131
Александра, и при мен основната причина за секцио беше гестационен диабет, така че не е нещо странно, че са ти казали така. Успех, важното е здрави бебчета накрая 🙂

Диана, честито бебче, да ти е много здраво 😇

И аз съм чувала, че бебетата, преди да решат да излязат, започват да кротуват, ама дали е така не мога да кажа. Аз се успокоявам, че моя бушува, тоест ще си седи още в коремчето 😃 Моят корем е много малък и от 2-3 дена имам адски болки горе към гърдите, имам чувството, че си е свряло краката някъде там към ребрата, понеже няма място 😑 Ударите стават доста по-сериозни, ще го видим, дано има поне 3 кила като се роди😃

# 132
До мамчетата които родиха по естествен начин.Вярно ли е,че бебчетата се затихват ,укротяват преди да дойде момента,защото се подготвят?Вашите бяха ли активни последният ден?
При мен нямаше такова нещо... Шаваше си стабилно, само вечерта много ме болеше кръста, други индикации, че нещо ще се случи нямаше. Та аз дори и не разбрах дали ми е паднала тапата. Нямах зацапване или нещо подобно. Може би малко по-силно течение. И контракции нямах, само води текоха 😁

# 133
  • Sofia
Честити нови бебчета, момичета! Да са здравички най вече!
kitty  аз след като станах от родилното легло, веднага се измих с хладка вода. Акушерката, която беше до мен даже ми каза"пипни се, няма нищо страшно". От тогава само с хладка вода, след всяко ходене до тоалетната, и промивки със смрадлика. А след като ви се оплаках, че нещо не спира да боли, си взех Цикатридина спрей и вече е много по-добре. Blush

# 134
Честито на новите мамита! Живи и здрави да сте вие и бебоците ви ❤️

На въпроса с активността, моето си риташе 1 час преди да родя. Не съм забелязала по малак активност, напротив... последните дни беше доста буен🥰

Общи условия

Активация на акаунт