Отговори
# 330
  • Denmark
Lovely Wife, стискам палци всичко да мине по най-добрия начин!

# 331
И моето раждане беше предизвикано...аз май не съм разказвала.

20 дни преди термин...
Всичко си беше наред сутринта.
Следобед към 15:30 взе да ми става лошо и да ме тресе, премерих температура 38° и ужасни болки в кръста...оказа се бъбречна криза.
Отидох към 21:00 в родилното и веднага ме приеха. Пуснаха ми тонове и на доктора изобщо не му харесаха, каза,че бебето не се чувства добре. Пуснаха ми система за температурата, антибиотици, за изглаждане на шийката и за контракции. В 9:30 ми пукнаха водите, които бяха много горещи, пак заради температурата...
И така в 23:15 с 3 капана се роди бебе Борис.
След като родих всичко свърши. Нямах температура, болки и каквото и да е 😍

# 332
Добър ден, момичета! Да са честити всички родени бебчета и прекрасни раждания на всички майки на които скоро им предстои!
Аз се чудя, преди малко ставайки от леглото, имах изтичане на бяло течение, доста обилно, възможно ли е да е тапата? Питах акушерката, тя каза, че е, но пък не беше слузесто както го описват. При някоя майка да е  било подобно?

# 333
  • Sofia
Моето раждане е 1во и индуцирано. С вагинално поставено гелче го индуцираха. И болеше, даже първите 4см разкритие боляха. Но следващите до 8 се случиха бързо. Боли си, но се преживява и забравя после.
И аз да се оплача.. Ние имаме проблем със съня. Бебчи заспива само на гърда Confused Искам да го науча да заспива сам, но нямам силите да го слушам как плаче и се предавам бързо...отделно май при нас също почват колики...

# 334
Lovely няма страшно вече си минала през това и имаш опит. Дано всичко да е леко, безболезнено и бързо на финала да си гушкаш пъшкулчето, поне знаеш че утре ще си на финала ☺️

# 335
Здравейте, колко памперси от 1-цата (3-5кг) ще са ми необходими?

# 336
Аз се чудя, преди малко ставайки от леглото, имах изтичане на бяло течение, доста обилно, възможно ли е да е тапата? Питах акушерката, тя каза, че е, но пък не беше слузесто както го описват. При някоя майка да е  било подобно?
На мен това ми се лсучи седмица преди да родя
Здравейте, колко памперси от 1-цата (3-5кг) ще са ми необходими?
Моето дете се роди 2800 и вече един месец и половина носи 1ца. До тук сме ползвали 3 пакета по 70 бр.

# 337
https://facebook.com/events/s/%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0% … 162982004/?ti=icl

Започва след броени минути лекция за кърменето с Ася Демирева.

# 338
Днес денят на термина ми ходих на преглед. Решихме да изчакаме до понеделник понеже цикъла ми е 28-32 дни , а бебпе е вече 3600 гр и да не става по - голямо. До понеделник, ако няма раждане ще предизвикаме.
За 1ви път ме прегледаха за разкритие ( 1во стажантката - беше доста бързо, неприятно, но все пак е нещо, което се изтърпява ) , после обаче , бога ми, това което АГ ми направи, за да подпомогне процеса , както тя го нарече " да отворим 1 см" , че нямам нито контракции , нито разкритие си беше кошмарно - имах чувството че до рамото си е вкарала ръката....след това обаче нямах никакви неразположения там долу... започна да ме наболява корема като при цикъл , но доста поносимо и след 3 часа отшумя.... след прегледа започна 1 стягане на корема  и втвърдяване , това ли са подготвителните контракции? ( все едно нещо се свива и тика корема на долу , но безболезнено)

# 339
Да, това са контракциите Simple Smile

# 340

Благодаря  Дари Simple Smile , дано имаме успех ! Не съм вярвала, че ще го кажа, но толкова ми се иска да тръгнат нещата без разните му системи и т.н., че с нетърпение чакам нещо да ме заболи, да усетя...

# 341
Момичета, щастлива съм да ви споделя, че днес се появи моята първа рожба Лазар с мерки 3,500 и 52см.
Днес по обяд влязох за секцио, но да си призная май не мина по план. Не ме хвана упойката явно - усещах разрезите и се сгърчих от болка. Всички в залата се въурнаха да ме разпитват какво чувствам. После явно са ме приспали. Събудих се към края и казаха, че всичко е наред - ще ме местят в болничната стая. Не спрях да питам за бебчето и ми го донесоха. Един час гушкане - прекрасно е! Сега го взеха за изследвания и съм нетърпелива пак да се видим.
Късмет и кураж на всички!

# 342
  • София
Blabada, честито ти бебче! Нека бъде много здрав и щастлив! Blue Heart На теб бързо възстановяване и скоро да си го гушкаш за повече от час! Relaxed

# 343
Честито на новите 2 майчета, живи и здрави да са ви рожбите 😊

# 344
Ако се чудите как изглежда слузестата запушалка, напишете в Google: mucous plug.

Ася Демирева и аз много я харесвам и от нейна лекция знам, че бебето иска две неща: майка си и гърда. Затова като са гушнати и сложени на гърдите или са притиснати в майките си се успокояват. Когато не усещат майка си са неспокойни и реват. Затова препоръчва и да се носят в слинг. Толкова малки и безпомощни, те не могат да асоциират още събитията и така НЕ ни манипулират все да ги носим, а се чувстват сигурни при мама. И спокойно-това няма да трае до 10-тата им годишнина😁 А за коликите-като ги оставим по коремче върху нас се затопляли и успокоявали. Ще видим😊

Общи условия

Активация на акаунт