Отговори
# 570
mdggdm аз през цялата бременност съм със сърбеж и течение от гъбички. Нищо не ми помага 😔 много са упорити.
Дано при теб са изчезнат бързо!

# 571
Момичета, честито на всички новородили! Живи и здрави да са ви!
Аз да питам тези дето бяхте със секцио проверяваха ли ви за разкритие? Мен току що ме провериха и сега място не мога да си намеря от болка, още ме боли! Като цяло не е ли опасно това?

# 572
Проверявали са ме за разкритие,но изобщо не беше болезнено. Не е най-приятното нещо на света,но няма как. 😊

# 573
Аз не мога да разбера защо има някакво всеобщо разбиране, предавано от група в група и от бременна на бременна, че проверяването за разкритие е опасно. Нали сте си избрали и сте се доверили на тези доктори, не ви правят опасни неща, спокойно Simple Smile Най-нормалното нещо като наближава раждането е да ви проверяват за разкритие. Определено не е приятно, понякога и болезнено, но чак пък опасно ...

# 574
Мисълта ми беше дали самото бъркане не провокира да се получи някакво разкритие...при положение че ще съм секцио.

А от самото секцио ужасно много ме е страх и получавам паническа атака и задух, които не мога да контролирам, а за треперенето да не говорим! май ще искам да ме приспят..

Аз не мога да разбера защо има някакво всеобщо разбиране, предавано от група в група и от бременна на бременна, че проверяването за разкритие е опасно. Нали сте си избрали и сте се доверили на тези доктори, не ви правят опасни неща, спокойно Simple Smile Най-нормалното нещо като наближава раждането е да ви проверяват за разкритие. Определено не е приятно, понякога и болезнено, но чак пък опасно ...

# 575
  • Denmark
bebiflebi, направо ме разби с твоя разказ Sweat Smile дай, Боже, на всяка такова раждане! Blush

# 576
Мисълта ми беше дали самото бъркане не провокира да се получи някакво разкритие...при положение че ще съм секцио.

А от самото секцио ужасно много ме е страх и получавам паническа атака и задух, които не мога да контролирам, а за треперенето да не говорим! май ще искам да ме приспят..

Аз получавам паник атака като се сетя за раждането.... гледам да не го мисля защото се ужасявам.

# 577
bebiflebi направо перфектното раждане 🥰. Мен от болка не ме е страх,просто като ги знам какви са залюхани и непрофесионалисти тук в Англия и някак си тяхната схема ми се струваше неправилна, но явно си знаят работата..

mdggdm аз също съм ползвала Полижинакс(само ,че не бях бременна), още на 2рия ден бяха изчезнали,но си изпълних целия курс от 7 дена. Първите 2 дена трябваше да си правя промивки с розалгин и след това да поставям свещичката ... това беше преди 2 години, от тогава не съм ги имала тези гадини..

# 578
Момичета, минавам да се похваля, че на 10.08. точно на термин се роди и моята прекрасна дъщеричка. 3 250гр. 50 см. Щастие 😍 От няколко дни сме вкъщи и се учим да се гледаме.

Нормално раждане беше, завършило с епизиотомия. За сега това ми е най - трудно - да се грижа ефективно за бебка, при положение, че разрезът много ме боли и едвам ставам и сядам. Важното е обаче, че всяка болчица си заслужава! 😍

# 579
Никога не е ставало на въпрос за проверка на разкритие по време на бременност. Ако кажат ще се съглася, за това ме следи специалист.
Когато раждах и ме приемаха дежурният провери разкритие, не болеше, аз бях отпусната, единственото неудобство беше че не можах да стана от магарето 😄 при следващите проверки имах контракции, самото бъркане дори ги успокояваше и ми олекваше 🤷

# 580
Kitty, честито Щастие! Бъдете здрави и безкрайно щастливи заедно!
Минава и се забравя всичко!
Първата проверка за разкритие на мен ми беше най-гадна и болезнена от цялото раждане. Една специализантка с ръце като бейзболни ръкавици толкова грубо ме натиска и бърника, че аз тръгнах да пълзя нагоре, за да избягам. Тя се обърна и каза на акушерката, че не съм имала никакъв праг на болка и "не можела". Щяла да извика друг. Много ми стана мъчно. Даже ми казаха, че щом толкова не търпя, да помисля отрано за секцио. Дрън-дрън. Трябваше да й кажа тя отрано да помисли за смени специализацията, ама тогава просто бях уплашена и не се сетих.
Отпускайте се максимално, това най-много помага. След специализантката всички останали бяха внимателни и въпреки, че не е приятно, не е болезнено.
Марая, да, от раждането никаква болка, супер беше. Обаче сега съм като след война. Сякаш са ми ползвали цялото тазово дъно за окоп срещу бомбандировки. Добре, че има обезболяващи свещички - те със сигурност правят света едно по-добро място след естествено раждане 😂
А ти възстанови ли се или още имаш болки?

# 581
Добре дошли на новите бебоци!Спокойни и спящи да са Wink
Как се справяте с кърменето и коликите майчета?Моят бюст е по-голям и това не е в плюс-едва 30-40 мл кърма изцеждам с помпата,а детето е вече на 13 дни.Уж се мъчих да я кърмя,но много несигурно тъй като не съм наясно как точно понеже първото ми дете не сучеше.След рани и разкървени зърна реших да изцеждам,но тя си пие АМ още от болницата.Нощем пищи от колики по 2 часа и е някакъв кошмар.Давам и биогая,колийф и бифидус,но ефект не виждам.

# 582
И аз не виждам ефект. Трябва да си го израстат.

# 583
Това за коликите е като гелчетата за никнене на зъби, абсолютно нищо не помага, пари на вятъра!

# 584
Аз пък установявам, че имаме повече колики, когато съм я хранила само с шише, отколкото сега, когато само я кърмя... Не знам дали е логично, но така ми се струва 😃

Общи условия

Активация на акаунт