
Необходими за рецептата продукти са:
3 яйца
сирене/извара
3 чаши брашно
свинска мас
олио
1 ч.л. сол
2 ч. л захар
сода за хляб 1 ч.л.
вода или прясно мляко 250 мл
кисело мляко 200 грама
Замесва се тесто като, содата се слага в киселото мляко за да се угаси, в друга купа се налива топла вода или топло мляко, към което се прибавя солта, захарта и олиото. Към тях се прибавя киселото мляко със содата, брашното и се разбърква до получаване на тесто, което се оформя на няколко малки топки. Затопля се свинската мас, а в друга купа се взима второто яйце, към което се прибавя и сиренето за да се получи плънката на баницата. Всяка една топка се потапя в затоплената свинска мас, започва да се дърпа с ръце до получаване на кора и се поставя в предварително намазана тава с олио или свинска мас. На всеки три листа се добавя плънката със сиренето и яйцето. Когато всички кори са готови, с последното яйце и малко кисело мляко се прави заливка и се залива баницата. Пече се на 220 градуса предварително загрята фурна. Когато баницата изтине се нарязва и апетитно подканва да бъде опитана